HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mart 2018 Salı Saat: 08:18

GELECEK NASIL BİR İNSAN BEKLİYOR?

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Gürgentepe, Gölköy, Mesudiye, Aybastı ve Ünye ilçeleri ile Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda “Gelecek Nasıl Bir İnsan Bekliyor?” konulu seminer düz
GELECEK NASIL BİR İNSAN BEKLİYOR?

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Gürgentepe, Gölköy, Mesudiye, Aybastı ve Ünye ilçeleri ile Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda  “Gelecek Nasıl Bir İnsan Bekliyor?” konulu seminer düzenlendi. Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan, katılımcılara geleceğin insanının nasıl olması gerektiği konusunda bilgilendirmede bulunurken, gençlerin gelecekte kariyerlerini etkileyecek faktörlerle ilgili de örnekler verdi.

 

BAŞARI İÇİN BİRLİKTELİK ŞART

 

Seminerde insanın kendini gelecekte nasıl şekillendirmesi gerektiği ile ilgili bilgi veren Kişisel Gelişim Uzmanı Arıkan, "Kafanıza bir dokunun aynı kafa ya da aynı baş Almanlar, Amerikalılar ve Japonlarda da var. İlahi adalet tüm insanlar için eşittir. Demek ki çalışmamızda, odaklanmamızda, uzmanlaşma ve kurumlaşmamızda eksiklerimiz var. 'Şu'cu 'bu'cu diye ayrımcılıklarımız var. Bizler bir şeyler başarmak istiyorsak önce bunları bir kenara bırakacak ve birlik olacağız çünkü bir yerde beraberlik yoksa düzensizlik var demektir. Ben bugün sizler için burada nefes tüketiyorsam, sizlerin gelecekte iyi bir fert olması anlamında bir beklenti içerisinde olduğum içindir" dedi.

 

HATASIZ İNSAN YOKTUR, DOSTLARIMIZA KARŞI VEFALI OLMALIYIZ


Her insanın hata yapma lüksüne sahip olduğunu anımsatan Münir Arıkan, "Bunu da unutmamak gerekir ki her insanın hata yapma lüksü vardır. Hatasız insan yoktur. O yüzden dostlarımıza karşı vefalı olup, bir kötülük karşısında yapılan tüm iyilikleri çöpe atmamalıyız" ifadelerini kullandı.

 

İNSAN ALLAH’IN VERDİĞİ LÜTUFLARI GÖRÜP ŞÜKRETMELİ

 

Hayata dair küçük hikâyeler anlatan Kişisel Gelişim Uzmanı Arıkan, "İnsanoğlunun öncelikle Allah'ın kendisine bahşettiği lütufları görebilmesi gerekiyor. Birbirlerini severek evlenen eşler, ufacık mevzulardan dolayı kavga eder hâle geliyor. Çocuklarını en ufak kabahatlerinde azarlıyorlar hâlbuki çocuk sahibi olamayan, çocuk sahibi olabilmek için çalmadık kapı bırakmayan anne babaları düşünseler çocukları olduğu için çok şükredecekler. Eş vermiş surat asıyorsan, çocuk vermiş azarlıyorsan, göz vermiş iyi şeylere bakmıyorsan, ağız vermiş güzel söz edemiyorsan büyük bir kayıptasın " diye konuştu.


"ENDİŞE, ENERJİ TÜKETİR"


Herkesin başı önünde hayattan bezmiş şekilde sokaklarda dolaşır hâle geldiğini söyleyen
Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan, "Camilerin yanından geçiyoruz, bir minare gördüğünde yüreği kıpır kıpır eden kaç kişi kaldı? Yaşadığımızın farkına varalım, bizlere verilenleri fark edelim. İnsanlara teşekkür edemeyen, Rabb’ine de teşekkür edemez ve şükredemez. Uçaklarda ve otobüslerde çocuklar sürekli ağlar. Bunun sebebi, annenin 'Yine ağlayacak, beni canımdan bezdirecek bu çocuk' endişesidir. Hâlbuki Allah'ın izniyle çocuğum ağlamayacak, huzurlu olacak, rahat bir yolculuk yapacağız, diyerek dua etse yolculuğu güzel geçecek. Hayattan aldığımız tat azaldı. Teknolojik gelişmeleri takip edemiyoruz bile. Atalarımızın kıl çadırlarda, at üzerinde bulduğu huzuru lüks otomobillerimizde ve lüks binalarımızda bulamıyoruz. Bunun tek sebebi şükürsüzlük ve bereket eksikliğidir. Hayatın sırrı kırmadan ve dökmeden çevremizdeki nimetleri görebilmektir. Diğer bir sır da hep arayanlardan olmaktır. Mevlana, her arayan bulamaz ama bulanlar hep arayanlardır, der. Ümidimizi hiç kaybetmeden arayışta olmamız gerekir” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : GELECEK, NASIL, BİR, İNSAN, BEKLİYOR?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız