HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Eylül 2017 Perşembe Saat: 07:15

TORUN: “ÜRETİCİ BU YILDA SAHİPSİZ KALDI”

Kurban Bayramı münasebetiyle Ordu merkezde ve ilçelerde hemşehrileriyle buluşan ve bölgesini adım adım gezen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, fındık konusunda hükümete seslenerek; “Gereğini yapacağız demekle
TORUN: “ÜRETİCİ BU YILDA SAHİPSİZ KALDI”

Kurban Bayramı münasebetiyle Ordu merkezde ve ilçelerde hemşehrileriyle buluşan ve bölgesini adım adım gezen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, fındık konusunda hükümete seslenerek; “Gereğini yapacağız demekle olmaz, gereğini yapın” dedi.

Torun, “AKP iktidarı fındık üreticisinin feryadını geçen yılda duymadı bu yıl da duymamakta ısrarlı. Gezdiğim her yerde üzülerek gördüm ki üreticimiz mutsuz. Üreticimiz artık bahçesine girmek istemiyor, umutlarını yitirmiş. Alın teri bu sene de karşılıksız kaldı. Neredeyse maliyetine sattığı fındığı para etmedi. Düğünü derneği, geçimi, çocuğunun okulu hayatında ne önemliyse her şeyi ürettiği fındıktan alacağı paraya  bağlı olan fındık üreticisi feryat ediyor. Ama iktidarın gözleri kör, kulakları sağır. İktidarın milletvekillerinden ise hiç ses yok.

Hangi yüzle seçmenleriyle bayramlaştılar şaşırıyorum. Hükümet yetkilisinden açıklama geliyor, gerekeni yapacağız. Geçen yıl ki senaryo uygulanıyor yine. Gerekeni yapacaklarmış. Ne zaman. Bu söylemler üreticiyi oyalamaktan başka bir şey değildir. Bütün yetki, devletin bütün imkanları elinizde. Neyi bekliyorsunuz. Bir gecede yüzlerce maddelik kanunu Meclisten çıkaran hükümet için fındık fiyatını revize etmek, üreticinin yüzünü güldürmek ne zormuş meğer. Anlaşılıyor ki, fındık üreticisi bu yıl da sahipsiz kalmıştır. Bu kabul edilemez. Fiyat derhal revize edilmeli ve 15 TL olarak açıklanmalıdır” diye konuştu.

 “FINDIĞIN FİYATI YERİNDE SAYIYOR”

 TÜİK’in açıkladığı Ağustos ayı enflasyon rakamlarına da değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Tüik enflasyon rakamlarını açıklıyor, Ağustos ayında enflasyon geçen yılın aynı dönemine göre yüzde %10,68 artmış. Yıllık enflasyon son altı yılın zirvesine oturmuş. Olanca hızıyla artıyor, gıda fiyatları artıyor, okul fiyatları artıyor, mutfakta yangın devam ediyor, memura sadaka gibi zam veriliyor, çalışanın geliri her geçen gün azalıyor, üreticinin fındığının fiyatı yerinde sayıyor, isminde adalet olan parti israfta, adaletsizlikte sınır tanımıyor. Cefasını üretici çekiyor, bedelini dar gelirli ödüyor” şeklinde konuştu.

 “FINDIK İHRACATINDA 400 BİN DOLAR KAYBIMIZ VAR”

 31 Ağustos itibariyle sona eren 2016-2017 ihracat sezonunda fındıkta 400 bin dolar kayıp olduğuna da değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Bu sene fındık ihracatından 1 milyar 882 milyon 254 bin dolar döviz girdisi sağlanıyor. Geçen yıl aynı dönemde ihracattan kazancımız 2 milyar 280 bin dolar. 400 bin dolar kaybımız var. Bu kayıp tamamen AKP’nin yanlış tarım politikalarının sonucudur. Ülke ekonomisi kaybetmiştir, üretici kaybetmiştir ne yazık ki hepimiz kaybettik. Bu yanlış politikalarla, bu akılsızlıkla, becerisizlikle maalesef ülke olarak kaybetmeye devam edeceğiz.” (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : TORUN:, “ÜRETİCİ, BU, YILDA, SAHİPSİZ, KALDI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız