HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Eylül 2019 Pazartesi Saat: 07:16

TOMAKİN; “ESKİ TÜRKİYE’Yİ UNUTMAYIN”

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, 2019 – 2020 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Tomakin mesajında; “Bir milletin başarıyı yakalaması eğitimin kalitesinden geçer, bir ülkede eğitim ne
TOMAKİN; “ESKİ TÜRKİYE’Yİ UNUTMAYIN”

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, 2019 – 2020 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Tomakin mesajında; “Bir milletin başarıyı yakalaması eğitimin kalitesinden geçer, bir ülkede eğitim ne kadar modern ve kaliteli ise dünya ile yarışır hale gelir” dedi.

Başkan Tomakin, “Geleceğimize yön verecek olan çocuklarımızın, çalışıp didinerek fedakarca onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan ailelerimizin ve büyük özveri ve gayretle ülkemizin her köşesinde hizmet veren değerli meslektaşlarımın öğretmenlerimizin yeni eğitim-öğretim yılı heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve yeni Eğitim Öğretim Yılının ilimize, ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” diye konuştu.

Başkan Tomakin, kendisinin de bir eğitimci olduğunu anımsatarak; “Eski Türkiye’de yani, AK PARTİ’den önce eğitim ve öğretimin zorluklarını hep beraber yaşadık. Öğrenci velisi olmak da zordu, öğrenci olmak da zordu. Öğretmen olmak da zordu diyerek 2001 yılından önceyi unutmamalıyız. O günlerde veliler parası ile kitap aramak için dükkan dükkan dolaşır evladının kitaplarını denkleştirmeye çalışır ancak okul açıldıktan 2 ay sonra kitaplar tamamlanabilirdi. Okulların fiziki şartları içler acısı idi, geleceğin teminatı yavrularımız zor şartlarda baraka binalarda eğitim görür, kara tahta da tebşirle yazılar yazar, zor şartlarda okuluna giderdi. Bilginin kaynağı, yavrularımızın ikinci ailesi Öğretmenlerimiz haberlere ve Türk filmlerine konu olan limon ve seyyar satıcılık yapar,maaşına ek gelir olarak ailesini geçindirmeye çalışırdı. Tüm bu anlattıklarımız öyle 50 sene 30 sene önce değil 18 yıl öncesinin eğitim şartları idi” şeklinde konuştu.

Başkan Tomakin, sözlerini şöyle noktaladı; “AK PARTİ geldi her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretimde, öğretmenlerimizin sosyal haklarında bir devrim yaptı. Kitaplar mı? onlar daha okul başlamadan yavrularımızın sırasının üzerinde ücretsiz hazır, veli rahat, öğretmenlerimiz rahat, öğrencilerimiz rahat eğitim sistemimiz kaliteli ve modern, şimdi öğretmenlerimizden, öğrenci ve velilerimizden istenilen teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği günümüz dünyasında gelişmeleri yakından takip edebilmek, ülkemizin kalkınmasına omuz verebilmek, Yeniden Büyük Türkiye’yi kurmak için çıktığımız bu yolda, gayretle ve azimle çalışmaktır. Yeniden Büyük Türkiye, üreten bir Türkiye’dir. Üreten Türkiye ise, muhtaç olmayan, muhtaçların derdine çare olan bir Türkiye olmak demektir. Bu da eğitimle mümkündür.

Bu duygu ve düşüncelerle 2019/2020 Eğitim – Öğretim yılının, kazalardan ve belalardan uzak, verimli geçmesini öğrencilerimize meslektaş olmaktan onur duyduğum saygıdeğer öğretmenlerimize, ailelerine, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız