HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Eylül 2017 Salı Saat: 08:36

“DAHA ÇOK DERSLİK DAHA KALİTELİ EĞİTİM”

2017 -2108 yılı eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle bir açıklama yapan İl Başkanı Av.Uğur Çelenk, AK PARTİ iktidarında genel bütçeden en fazla payı Milli Eğitimin aldığını belirterek bunun tabi sonucu olarak da eğitim
“DAHA ÇOK DERSLİK DAHA KALİTELİ EĞİTİM”

2017 -2108 yılı eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle bir açıklama yapan İl Başkanı Av.Uğur Çelenk, AK PARTİ iktidarında genel bütçeden en fazla payı Milli Eğitimin aldığını belirterek bunun tabi sonucu olarak da eğitimde AK PARTİ sessiz devrim yaptı dedi . Başkan Çelenk , eli öpülesi her bir öğretmenimiz evlatlarımız sizlere emanet , onları milli ve manevi değerlerine bağlı, bilim ve teknolojiyi en ileri derecede öğreterek yetiştirin çağrısında bulundu.

İl Başkanı Çelenk Ordu’dA Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okul sayısını 816’ya yükseltildiğini ,yapılan yatırımlar sayesinde Ordu’da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında spor salonu sayısı 40’a, ilköğretim ve ortaöğretimde bulunan laboratuvar sayısı 315’e ve kütüphane sayısı 247’ye yükseldiğini . 2014 yılı sonunda başlatılan ve öğrencilerin ilgisini çeken, modern donanımlı 14 adet Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) kurulduğunu ifade etti.

KALABALIK DERSLİK DÖNEMİNİ BİTİRDİK

Başkan Çelenk eğitimde kaliteyi artırmak için mevcut dersliklerin süratle yenilediğini eskiden Ordu’da Barakadan bozma okullar , çürümeye yüz tutmuş 40 – 50 yıllık köhne ahır gibi binalarda eğitim görülürdü bugün Ordu’da 3.277 yeni derslik inşa ettik (Yıkılıp yenilenen derslikler dahil). Öğrencilerin daha rahat şartlarda öğrenim görebilmesi için eğitimin her kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayısını düşürdük diyerek toplam derslik sayısını %29 oranında artırıldığını, 2002 yılında 5.331 olan derslik sayısını 2015 yılında 7.150’e yükseltildiğinin altını çizdi ..

 DERS KİTAPLARINI YİNE ÜCRETSİZ VERİYORUZ

Başkan Çelenk genç yavrularımız bilmezler, AK PARTİ İktidarından önce ders kitapları bulmak ayrı bir dert , kitapların ateş pahası olması ayrı bir dertti diyerek, düşünün bir kere Milli Eğitim Bakanlığı kendi kitaplarının basımını ve dağıtımını yapamıyordu, öğrencilerimiz 15 gün bazen 1 ay kitap bekler, veliler her gün kitapçı dolaşılardı, bu bile nereden nereye geldiğimizin en açık örneğidir diyerek , şimdi öyle mi ? yavrularımız okula başladığı gün kitaplar masasının üzerinde , sevgili öğrenciler Tayyip amcanızın size hediyesi olarak 2003 yılında başlattığı Ücretsiz Ders Kitabı Projesi ile öğrencilerimiz ve velilerimizin kitap alma çilesine son verildi. 2003-2016 yılları arasında öğrencilerimize 37,8 milyon TL maliyetle 22.434.036 adet ders kitabını ücretsiz olarak dağıtıldı dedi.

TEKNOLOJİYİ YAYGINLAŞTIRDIK ÇAĞIN ÖTESİNE GEÇTİK

Ordu’da 2003-2016 yılları arasında; Okullara 11.108 adet bilgisayar gönderildiğini belirten Başkan Çelenk, 656 sınıfa ADSL bağlantısı sağlandığını , Toplam 389 Bilişim Teknoloji Sınıflarının kurulduğunu ifade etti.

Tüm bu güzel yatırımlar devam ediyor ve edecek, sevgili öğrenciler sizlerden istediğimiz , öğretmenleriniz rehberliğinde daha çok çalışmanız , daha çok okumanız, daha çok fikir üretmenizdir. Gelecek nesiller inşa edilirken hem maddi hemde manevi bilgileri en güzel şekilde okuyun öğrenin, Türkiye dolu dizgin adımlarla büyüyen dünyada yıldızı parlayan bir Ülke oluyor , 2023 de Dünya’nın en büyük 10 ekonomisine sahip olacağız bu sizin ahlaki değerlere , kadim geleneğimize bağlı kalarak, bilimi ,eğitimi , teknolojiyi en iyi şekilde okuyarak, uygulayarak mümkün olacaktır. Bir kere daha 2017- 2018 eğitim ve öğretim yılının Öğrencilerimize, öğretmenlerimize velilerimizi hayırlar getirmesini Yüce ALLAH (cc) dan niyaz ederim dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “DAHA, ÇOK, DERSLİK, DAHA, KALİTELİ, EĞİTİM”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız