HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Eylül 2017 Pazartesi Saat: 08:33

TORUN: EĞİTİM SİSTEMİ YERLERDE SÜRÜNÜYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada  “eğitimde fırsat eşitliği çocuklarımızın elinden alınmıştır. PISA verilerine göre eğitim s
TORUN: EĞİTİM SİSTEMİ YERLERDE SÜRÜNÜYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada  “eğitimde fırsat eşitliği çocuklarımızın elinden alınmıştır. PISA verilerine göre eğitim sistemiz yerlerde sürünüyor” dedi.

Torun, “Siyasi iktidarın yetkilileri her eğitim öğretim yılının açılışında söylemlerine “En kıymetli varlıklarımız çocuklarımız” diye başlasa da maalesef son 15 yıldır Türkiye’nin eğitim sisteminde ulusal eğitim politikası siyasi iradenin beklentileri ve hedeflerine göre belirlenmiş, istikrardan tamamen uzaklaşılmış, eğitimde fırsat eşitliği çocuklarımızın ellerinden alınmıştır.” Diye konuştu.

“Türkiye’de hala çocuk işçilerimiz var. Çocuk gelinlerimiz var. Zihinsel engelli, otistik çocuklarımız evlerine mahkum edilmiş. Şehirlerimizdeki eğitim imkanları kasabalara sunulamamış,  köylerimize ise hiç uğramamış.” diyen Torun,  fakirin artık zenginin elindeki eğitim olanaklarını hayal bile edemediği acı bir gerçekle karşı karşıya olunduğunu, karma eğitimin kaldırılmasının tartışmaya açıldığı bir ortamda fırsat eşitliğinden bahsetmenin mümkün olmadığını, çağdaş ve bilimsellikten uzak bu müfredatla kaliteli ve nitelikli eğitimden tamamen uzaklaşıldığını belirtti.

“PISA SONUÇLARINA GÖRE EĞİTİM SİSTEMİ YERLERDE SÜRÜNÜYOR”

“Dünyanın en kapsamlı ve ortaöğretimdeki eğitim kalitesi üzerine önemli bir referans olan PISA verilerine göre eğitim sistemiz yerlerde sürünüyor” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Türkiye artık, matematik, fen bilimleri ve edebiyat alanlarında nitelikli insan yetiştiremiyor. Bilimsel gelişmenin temeli olan fen de ve matematikte başarıyı yakalayamayan hiçbir toplum bilim yapamaz. Bilgiyi teknolojiye dönüştüremez. Okuduğunu anlamayan bir toplumun araştırması, doğruyu bulması ve gelişmesi mümkün olamaz. Artık parmakla gösterdiğimiz üniversitelerimiz, dünyadaki başarılı ilk beş yüz üniversitesi arasında bile yer alamıyor. Bilim adamı yetiştiremiyor. AKP ile eğitimde geldiğimiz nokta felaketten ibarettir” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının son müfredat değişiklikleriyle doğrudan laik eğitimi hedef aldığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, yeni müfredatın adeta AKP’nin parti propagandasının bir uygulaması şekline dönüştüğünü de ifade etti.

Araştıran, sorgulayan, üreten, Cumhuriyetin ve devrim kanunlarının bilincine sahip bir neslin yetiştirilmesi için öğretmenlere, eğitim camiasının yöneticilerine büyük bir sorumluluk düştüğüne değinen Torun, “Elbette hepimizin hedefi Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine çıkmak ve onu aşmak olmalıdır. Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü bilmeyen, milli bilinci olmayan, sorgulamayan, biat kültürüyle yetişen bir nesil ile çağdaş, demokratik ve gelişmiş bir Türkiye umudu hayal olmaktan öteye gidemez. Atatürk’ü anlatmadan aydınlanma hareketini anlatmanın asla mümkün olmaz. Bunun için, Başöğretmen Atatürk’ün yolundan giden Cumhuriyetin öğretmenlerine ve velilere büyük sorumluluk düşüyor. “CHP olarak çağdaş, laik, bilimsel eğitim için mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Ulusal ve laik eğitimin içinin boşaltılmasına asla izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızın geleceğini bu zihniyete teslim etmeyeceğiz. Bu düşüncelerle, 2017-2018 eğitim öğretim yılının çocuklarımıza, değerli öğretmenlerimize, sevgili velilerimize ve tüm eğitim-öğretim camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi. (Ordu Yeni Haber)   

 

 

Anahtar Kelimeler : TORUN:, EĞİTİM, SİSTEMİ, YERLERDE, SÜRÜNÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız