HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Mart 2016 Perşembe Saat: 08:38

ODÜ’YE ANLAMLI ZİYARET

Mevlana Değişim Programı çerçevesinde Azerbaycan Gence Teknoloji Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinden oluşan bir heyet Ordu Üniversitesini ziyaret etti.
ODÜ’YE ANLAMLI ZİYARET

Mevlana Değişim Programı çerçevesinde Azerbaycan Gence Teknoloji Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinden oluşan bir heyet Ordu Üniversitesini ziyaret etti.

Türkiye’deki üniversitelerle iş birliğinde bulunmak amacıyla Karadeniz Bölgesi Üniversitelerine ziyaret gerçekleştiren Gence Teknoloji Üniversitesi Heyeti bu kapsamda Ordu Üniversitesine de bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyetle birlikte gelen Azerbaycanlı öğrenciler Ordu Üniversitesinde derslere, sosyal ve kültürel faaliyetlere de katıldı. 10. kuruluş yılını kutlayan Ordu Üniversitesinin bu kapsamdaki etkinliklerine katılan heyet, ODÜ yanında ikinci bir üniversite flamasının bulunmasına vesile oldu.

Gence Üniversitesi Gıda Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazile İsgenderova, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nigar Amiraslanova, öğrenci temsilcisi SeburiEzimzade ve misafirlere ev sahipliği yapan Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara Altaş TV Ekran Gazetesi programına konuk oldu.

 “Tek millet iki devlet” ifadesiyle konuşmasına başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, “İki ay önce Gence Teknoloji Üniversitesi, 10 günlük bir süre içerisinde Ordu Üniversitesini ve Ordu’yu ziyaret etmek istediklerini belirttiler. Bizde Ordu Üniversitesi olarak bundan büyük memnuniyet duyacağımızı ifade ettik. Misafirlerimiz geldiler, Üniversitemizde bulunan bilimsel çalışma alanlarını gördüler ve öğrencilerimizle birlikte derslere katıldılar. Üniversitemizin 10. yıl etkinliklerine katılarak bizim onur konuğumuz oldular. Kendilerine Ordu Üniversitesi olarak üniversitelerarası her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu ilettik ve karşılıklı olarak işbirliklerimizin daha aktif kullanılması yönünde karara vardık. Üniversitemizde 52 uluslararası öğrencimiz var. Bu sayımızı yükseltmek için bu tür işbirliklerini çok önemsiyoruz. En kısa zamanda da iadei ziyaret yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Her fırsatta kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı memnuniyetini dile getiren Doç. Dr. Nazile İsgenderova, “Bizleri kanalınıza davet ettiğiniz için öncelikle teşekkür ediyorum. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a ve üniversite yönetimine de bizleri misafir ettikleri için teşekkür ediyorum. Ordu Üniversitesi bizi çok sıcak karşıladı. Bizim için Ordu’nun güzel yerlerine gezi programları düzenlediler. Benim için Türkiye çok önemli ve benim çocuklarımda Türkiye’de okuyor. Hocamın söylediği gibi biz tek millet iki devletiz ve bundan daha iyi bir fikir olamaz. Ordu’dan Azerbaycan’a çok güzel duygularla döneceğimi söylemek isterim. Ordu Üniversitesine tekrar teşekkür ediyorum ve en yakın zamanda bizim misafirimiz olmaları için onları Azerbaycan’a davet ediyorum” dedi.

Akademik personelin kendileriyle çok ilgilendiğini belirten Doç. Dr. Nigar Amiraslanova ise gördükleri sıcak misafirperverlikten dolayı Ordu’ya ve Ordu Üniversitesine teşekkürlerini iletti. (HABER MERKEZİ)

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ’YE, ANLAMLI, ZİYARET

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız