HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Nisan 2016 Çarşamba Saat: 08:50

EĞİTİM MERKEZLERİNİN TEMELLERİ ATILIYOR

ODÜ Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin yapım maliyetlerini üstlenen, Onur İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. sahiplerinden işadamı İhsan Çetinceviz ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı
EĞİTİM MERKEZLERİNİN TEMELLERİ ATILIYOR

ODÜ Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin yapım maliyetlerini üstlenen, Onur İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. sahiplerinden işadamı İhsan Çetinceviz ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti. Yapılan görüşmelerde Rektör Yarılgaç’a Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanı Recep Arslan’da eşlik etti.

Yaklaşık 5047 metrekare kapalı alana sahip olması planlanan ODÜ Merkezi Kütüphane ile 1450 metrekare kapalı alana sahip olması planlanan Okul Öncesi Eğitim Merkezi projelerinin bir ay içerisinde temelleri atılacak.

İki kat olarak planlanan ve dijital kütüphane, güncel süreli yayınlar, sergi alanı fuaye alanı, sinema salonu, kafeterya, okuma salonları, nadir eserler bölümü ile grup ve bireysel çalışma salonlarından oluşacak olan merkezi kütüphane 24 saat tüm öğrenci, akademisyen ve idari personele açık olacak ayrıca öğrenciler için dinlenme alanları da bulunacak.

Çocukların sosyal, bedensel, bilişsel alanlarda gelişimlerine yardımcı olmak ve çocukları ilköğretime hazırlamak amacıyla hizmet verecek Okul Öncesi Eğitim Merkezi içerisinde; grup odaları, gözlem odaları, sergi ve fuaye alanı, yemekhane, dinlenme odaları, oyun odaları, sanat atölyeleri ile bireysel görüşme odaları yer alacak. Bahçe düzenlemeleri kapsamında ise çocukların tarımsal ürün yetiştirebilecekleri hobi bahçesi, hayvanat bahçesi, oyun alanı, oyun parkı, kum havuzu, dinlenme alanları, satranç köşesi de çocukların hizmetine sunulacak.

Ayrıca çağın gereklerine uygun olarak tasarlanmış her iki proje ilgili mimarlar tarafından tekrar gözden geçirilerek daha kullanışlı hale getirildi.

Çetinceviz ve beraberindekilere projelere gösterdikleri destek için teşekkür eden Rektör Yarılgaç,  “Ordu Üniversitesi olarak hem akademik hem de fiziksel gelişim sürecinde büyük ilerlemeler gösterdik ve göstermeyi sürdürüyoruz. Bir ay içerisinde temelleri atılacak olan iki proje Üniversitemizin büyüme yolundaki hedeflerine her geçen gün bizi biraz daha yaklaştırıyor. Çalışanlarımız ve öğrencilerimiz için son derece önemli olan Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin Üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Anahtar Kelimeler : EĞİTİM, MERKEZLERİNİN, TEMELLERİ, ATILIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız