HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Şubat 2018 Pazar Saat: 11:52

ÜNYE’DE OKUL GÜVENLİĞİ MASAYA YATIRILDI

Ünye’deki okulların güvenlik konuları Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in başkanlığında düzenlenen ‘Okul Güvenliği’ toplantısında masaya yatırıldı. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, okul güvenliği toplantılarının
ÜNYE’DE OKUL GÜVENLİĞİ MASAYA YATIRILDI

Ünye’deki okulların güvenlik konuları Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in başkanlığında düzenlenen ‘Okul Güvenliği’ toplantısında masaya yatırıldı.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, okul güvenliği toplantılarının esksikliklerin görülmesi adına büyük önem arz ettiğini ifade ederek, “Bu toplantı; okulun eğitim ve öğretimi, aile-veli, öğrenci denkleminde karşılaşılabilecek sorunların ve geçmişe yönelik olarak alınan tedbirlerinin değerlendirilmesi hem de yeni dönemde yapılmak istenen iş ve işlemlerle ilgili önerilerin ortaya konulması açısından büyük önem arz ediyor.

Bu toplantılardan çıkan sonuçlar  çerçevesinde de Valiliğimiz tarafından yapılan toplantının icmalleri yapılarak Başbakanlığa, ilgili Bakanlıklara ve Milli Eğitim Bakanlığına konular iletilip alınması gereken tedbirler değerlendirilecek.” dedi. 

-“Her geçen gün çıta biraz daha yükseliyor”-

Okul güvenliğiyle ilgili toplantıların sonucunda ortaya çıkan sıkıntılar için harekete geçtiklerini ifade eden Kaymakamı Güney, “Okul güvenliği ile ilgili olarak yapmış olduğumuz özel toplantılarda da gündemimize aldığımız konular vardı. O konularla ilgili olarak sene başında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz alınması gereken tedbirler ve neyin ne şekilde olması gerektiği noktasında aldığımız kararları değerlendirdik ve uygulamaya geçirdik.

Okullarımızda, İŞKUR’la iş birliği içerisinde okul güvenliğine dair özel güvenlik personeli görevlendirmesi yaptık. Okul servis araçları ile ilgili olarak her geçen gün çıta biraz daha yükseliyor. Bütçe imkanları ve vatandaşın intibakı konusunda kademeli olarak ilerleniyor. Özel servis araçlarından ne gerekliyse devletin taşımacılık yaptığı konularda da o standartların aranması gerekiyor.

Devletin araçlarında da ihtiyaçlardan, edinilen tecrübelerden kaynaklı iyileştirmeler yaşandı. Bizim hedefimiz devletin yaptığı taşımacılık kapsamında ki taşımacılıkta da aynı seviye ve hedeflerle örtüşür bir şekilde ki standartları getirmek. Uyuşturucu madde kullanımı, güvenlik kamera sistemi, kent güvenlik sistemi bugünkü başlıklarımız. Emniyetimiz, Jandarmamız, Milli Eğitimimiz bunlar konusunda ne yapılması gerektiğini, sıkıntının neler olduğunu biliyorlar.” diye konuştu.

Ünye Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal 6 aylık dönemdeki çalışmaları değerlendirdiği konuşmasında; “Hazırladığımız çalışmamızdaki başlıklar hem bizim burada dikkat ettiğimiz konular hem de Vali Yardımcımız Bayram Gale’nin başkanlığında yapılan ‘ İl Güvenlik Toplantısında’ dikkat etmemiz gereken konulardan özellikle Milli Eğitimin üzerine düşen maddeleri değerlendirmeye aldık” diyerek yapılan çalışmaları şu şekilde anlattı;

-Güvenlik görevlileri konusu-

“Güvenlik görevlileri noktasında şehir merkezinde özelikle güvenlik sıkıntısı yaşanma ihtimalinin olduğu okullarımıza 18 güvenlik görevlileri tahsis ettik. Liseler başta olmak üzere Ortaokullarımıza güvenlik görevlilerimizi görevlendirdik. 2’li eğitim yapan okullarımıza görevlendirmeler yaptık. Buda bizim üzerimizdeki güvenlik yükünü neredeyse yüzde 60 oranında aldı diyebiliriz.

-Okul ve bahçe aydınlatmaları-

Bu konu Milli Eğitimin marifetleri ile aşılacak bir konu değildi, Sayın Kaymakamımız YEDAŞ’la irtibata geçerek bu noktada bize yardımcı oldular. Tabi ki tam aydınlatılamadı eksikler var. Bu eksiklikler bizden ve YEDAŞ’tan kaynaklanan eksiklikler. YEDAŞ elektrik kullanımını okullarımıza yüklediği için biz orada biraz tasarruflu hareket etmek durumunda kalıyoruz. Nihayetinde okullarımızın ödenekleri de bu noktada sıkıntılı.

-Kantin denetimleri-

Bu çok önem verdiğimiz bir konu. Kantinlerimizi, Şube Müdürümüz Bahri Aslışen başkanlığında Gıda Mühendisleri ve Sağlık Teknisyeni Hamza Aydın’dan oluşan komisyon ile geçtiğimiz dönem 2 defa denetimden gerçirildi. İkinci dönem bu denetimler devam edecek.

-Okul güvenliği-

Okul güvenliği konusunda irtibat görevlileri görevlendirildi. Her okulumuzun ilgili müdür yardımcısı, Jandarma ve Emniyetimizden ilgili kolluk güçleri ile irtibat içerisinde ani problemlerde kiminle nasıl irtibata geçebileceğini bilen görevliler tahsis edildi. Dolayısıyla güvenlik konusunda da irtibatlandırma çalışması yapıldı.

-Zararlı madde kullanımı-

Zararlı madde kullanımı konusunda hem okullarımızın rehber öğretmenleri ile hem de Rehberlik araştırma Merkezi (RAM) ile çalışmalar yapıyoruz. Okul ve sınıfla ilgisi olamayan öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimizi okula getiremiyoruz, veliler ile irtibata geçiyoruz veliler duyarsız kalıyor. Okulları lokal olarak değerlendirdiğimizde belki az bir sayıyı, yüzde 1’i oluşturmuyor fakat ilçeye vurduğumuzda bu rakam artıyor. Burada eğitimcilerimizde çaresiz kalıyor. Özellikle bu noktada mahalle muhtarlarımızdan bize yardımcı olmalarını talep ediyorum. Okul müdürlerimiz, rehber öğretmenlerimiz, sınıf öğretmenlerimiz bu noktada veli bilgilendirmelerini elimizden geldiği kadar yapıyoruz. Öğrencilerimizin okullara yönlendirilmesinde kaçak vermemek adına muhtarlarımıza ciddi görevler düşüyor.

-Okullarda risk haritası-

Okullarımızın risk haritasını çıkarıyoruz. Okullarımızın iç güvenliği açısından da bir risk durumunu çıkardık ve onunla ilgili de iş güvenliği uzmanımız sürekli okullara gezerek bu noktada merdiven boşluklarına file çekiminden tutun pencere boşluklarının  10 cm bırakılmasına varıncaya kadar risk noktalarımıza temas ettik.

 -İstismar-

İstismar konusunda Başsavcılığımızın ilk olarak irtibata geçtiği rehber öğretmenlerimiz, birde bunu duyan gören kim varsa Milli Eğitime ulaştırılmadan Savcılık makamına ulaştırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca bu konuda Rehber öğretmen arkadaşlarımıza Ordu Üniversitesi’nin bünyesinde Çocuk İstismarı Kurulu hocaları gelerek seminer verdiler. İkinci dönemde özellikle Özel Eğitim Sınıflarında çocuklara nasıl davranılması gerekir ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak. İstismar konusunda hassas davranıyoruz, aldığımız bütün duyumları emniyetimiz ile irtibata geçerek gerekli önlemlerin alınması noktasında gayret gösterdik.

-Okul servislerinin denetimi-

Okul servislerinin denetimi konusunda 8 Ocak tarihinde son denetimimizi gerçekleştirdik. Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarmamızın da desteği ile yaptık. Bulunan bütün servislerimizin  şoför ve servis denetimlerini bizzat gerçekleştirdik. Emniyet Müdürlüğümüz ve jandarmamız rutin bu denetimleri yapıyorlar. Eksiklikler, aksaklıklar ortaya çıktı. Gerekli işlemler yapıldı.

-Servis şoförlerinin güvenlik soruşturması-

Biz sıradan basit bir güvenlik soruşturması yapmıyoruz. Emniyetimiz ve jandarmamız bu konuda bize yardımcı oluyorlar. Hassas bir güvenlik soruşturması yapıp mevzuatımız gereği öğrenci taşımada suç işler pozisyona gelmiş şoförlerimizi ayıklıyoruz. Bu noktada da yaklaşık 12 civarında şoförümüzü işten el çektirdik.

-Devamsız öğrenciler-

Bir diğer sıkıntımız ise devamsız öğrenciler ve bunlarla ilgili yapılan çalışmalar. İlçemizde yüzde 1.22 oranında bir devamsız öğrenci kitlemiz var. Biz bununla ilgili okul idaremiz muhtarlıklarımızla irtibata geçerek, bulabiliyorsa öğrenci velisi ile irtibata geçerek devamın sağlanması konusunda ciddi bir çaba sarf ediyor.  Eğer daha da ulaşılamamışsa biz bunu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Jandarma ve Emniyete yazarak günlük 15 lira cezalar noktasına gidiyoruz. Dolayısıyla yüzde 1’in altına düşürme çabasındayız. Bu noktada da mahalle muhtarlarımıza görevler düşüyor. Her ne kadar cezai işlem talep edilse de vatandaş ya dikkat etmiyor ya da ödüyor ama o çocuğun okula devamını sağlayamıyoruz. Bu konuda da yüzde 50 oranında ilerleme kaydettik.

-Okulların karşısındaki internet kafe, büfe ve işletmelerle ilgili yapılan çalışmalar-

Bu konuda emniyetimizi bize yardımcı oluyor. Emniyet müdürümüz belirlediğimiz yerlerde ilgili çalışmaları yaptı. Bu konuda da çok ilerleme kaydedemiyoruz.

-Okul güvenlik komisyonu-

Okul Müdürünün başkanlığında, rehber öğretmen ve okul aile birliğinden oluşan Okul Güvenlik Komisyonlarımız rutin olarak kuruldu. Çalışmalarını da takip ediyoruz.

-Kameralar-

Bizim elimizdeki kameralar Kent Güvenlik Sistemi’ne (KGS) entegre olabilecek kameralar değil ama Bakanlığımızın, dolayısıyla ilimizin bir çalışması var. Bize KGS’ye entegre olabilecek bir kamera verecekler.  Ortaklaşa yapılacak bir çalışma ile o kameralar bize verilirse hangi okulumuza  kameraların kurulacağına kadar vererek kentin güvenliğine entegre olabilecek bir noktaya kurarız.Bunun dışında okullarımızda kameralar var. ”

-“Ünye ilçe olarak şanslı durumda”-

Ünye İlçe emniyet Müdürü Ahmet Aksu, güvenlik konularında çalışmaların devam ettiğinin altını çizerek; “Bu konularda görev alan polislerimiz mevcut. Ünye ilçe olarak şanslı durumda. Uyuşturucuyla mücadelede il merkezinden denetleme olduğu halde sadece  Ünye ilçemizde uyuşturucu ile mücadele şubemiz mevcut. Kameralarla ilgili olarak bizim kameralarımızın bakımları yapıldığı zaman Milli Eğitimden bize entegre olacak kameralar varsa onları entegre edeceğiz. Servis denetimlerimiz gerek komisyon olarak gerekse özel olarak  sürekli devam ediyor” dedi.

Kaymakam Güney, son olarak muhtarlar ve okul müdürlerinden kamera sistemlerini takip edip sadece okulla ilgili olmayıp çevrede oluşabilecek vakaların da önüne erken geçilebilmesi için çalışmalar yapılmalarını istedi.

Toplantıya, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, Ünye Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Esat Can  Öztürk, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları, Muhtarlar ve öğretmenler katıldı. (Ünye Kent)

 

Anahtar Kelimeler : ÜNYE’DE, OKUL, GÜVENLİĞİ, MASAYA, YATIRILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız