HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Haziran 2016 Pazartesi Saat: 08:01

“TURİZM İÇİN TEMİZ ÇEVRE OLMAZSA OLMAZ”

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında daha temiz bir çevre, yaşanabilir bir Türkiye için farkındalık oluşturmak adına yürüyüş yapıldı, fidan dikildi.
“TURİZM İÇİN TEMİZ ÇEVRE OLMAZSA OLMAZ”

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında daha temiz bir çevre, yaşanabilir bir Türkiye için farkındalık oluşturmak adına yürüyüş yapıldı, fidan dikildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Merkez Yerleşkesinde düzenlen törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek, Çevre Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk, İl Müdürleri, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ordu Lisesi halk oyunları ekibinin yaptığı gösteri ile başlayan tören protokol konuşmaları ile devam etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu kâinatın yaratılışındaki dengeye dikkat çekerek “Allah kâinatı bir denge üzerine yaratmış. Ancak insanların sayısı zamanla çoğalmaya ve teknolojik gelişmeler yaşanmaya başladı. İşte o zaman kaynakların aşırı sömürülmesi sebebiyle milyonlarca yıldır yaşamlarını sürdüren birçok bitki ve hayvan türleri yok olmaya ve çevrenin dengesi bozulmaya başladı. Kâinattaki denge zincirinin halkaları olan bu canlılar yok olmaya devam ettikçe, zincirin en üstünde yer alan insanın hayatını da tehdit eder hale geldi.

Bu tehlikeye karşı bir an önce önlem almalı ve gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakabilmek için çevreyi kirletmeyen sürdürülebilir kalkınma modelleri uygulamalıyız” dedi.  Çevre ile ilgili sorunların turizm çalışmalarını da olumsuz etkilediğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Turizm için temiz çevre olmazsa olmaz. İlimizin turizm potansiyeli geliştirmek amacıyla Ordu’ya davet ettiğimiz potansiyeli olan insanları, tur rehberlerini ve gazetecileri çok güzel yer diye götürdüğümüz bazı yerlerde karşılaştığımız tablolar karşısında zor durumda kalabiliyoruz. Derelerde, şelalelerde, göllerde atık namına birçok şey bulunabiliyor. Bu nedenle sürdürülebilir bir turizm çalışması için çevre temizliği çok önemli bir yer tutuyor” şeklinde konuştu.

 Konuşmasının sonunda temiz çevre için ağaç dikmenin ve ağaçlandırma çalışmalarının önemini de hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, öğretmenlerin öğrencilere bu bilinci aşılamasını ve büyüklerin de küçüklere örnek olması gerektiğini söyledi. 

 Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk İklim değişiklikleri, hızlı nüfus artışları, bilinçsizce doğaya atılan sanayi atıkları, evsel atıklar, ilaç atıkları, plastik ürünler ve sağlıksız kentleşmenin hava, su ve toprak kirliliğine neden olduğunu ve dünyanın tabii dengesinin bozulmasına yol açarak tüm insanlığın geleceğini ve doğal hayatı tehdit ettiğini söyledi.

 Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile birlikte olası çevre sorunlarının çözümü için işbirliği halinde çalıştıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk, “Bugün birçok yerleşim biriminde çöpler düzenli depolanıyor, evsel ve endüstriyel atık sular biyolojik ve kimyasal arıtmaya tabii tutuluyor. Yeni yerleşim alanları çevreye uyumlu inşa ediliyor, hava kirliliği ve gürültü ölçümleri yapılarak gerekli tedbirler alınıyor” dedi.

 Törende yapılan konuşmaların ardından 19 Eylül Ortaokulundan Başak Sıla Baykal çevre andını ve Doğanaz Acartürk de çevre konulu bir şiir okudu.

 5 Haziran Çevre Günü etkinlikleri, törene katılanların Civil Deresi 2. Etap Çevre Düzenleme alanına kadar yaptıkları yürüyüş ve burada yapılan fidan dikiminin ardından sona erdi. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : “TURİZM, İÇİN, TEMİZ, ÇEVRE, OLMAZSA, OLMAZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız