HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Temmuz 2022 Cumartesi Saat: 15:37

UZUN YOLCULUKLAR OMURGADAKİ BASKIYI ARTIRIYOR

Uzun süren yolculuklarda sabit şekilde durmak, omurgadaki baskının artmasına neden olarak bel, boyun ve sırt ağrılarına yol açabiliyor.
UZUN YOLCULUKLAR OMURGADAKİ BASKIYI ARTIRIYOR

Uzun süren yolculuklarda sabit şekilde durmak, omurgadaki baskının artmasına neden olarak bel, boyun ve sırt ağrılarına yol açabiliyor. Normal zamanlarda ağrı şikayeti olmayan kişiler bile yolculuklarda, uzun süre sabit şekilde durmaktan kaynaklı oluşan bu durumlardan olumsuz etkilenebiliyor. Uzmanlar, vücudunuza uygun olarak kullanacağınız bel, sırt ve boyun destek ürünlerinin sağlığınız ve konforunuz için önemli olduğuna dikkat çekiyor. Bu kapsamda, Yatak Uzmanı İşbir Yatak tarafından geliştirilen boyun yastığı boynu destekleyerek uzun yolculuklar için daha sağlıklı ve keyifli bir uyku deneyimi sağlıyor.

VÜCUT DESTEK ÜRÜNLERİ OMURGANIN DOĞAL EĞRİSİNİ KORUYOR

Uzun yolcuklarda sürekli aynı pozisyonlarda oturmak, hareket alanının kısıtlılığı, yeterince dinlenememe gibi pek çok etken omurgadaki baskının artmasına neden olarak kaslarda yorgunluk, gerilme ve hatta ağrı şikayetlerini beraberinde getirebiliyor. Bu nedenle, sağlıklı ve keyifli bir şekilde seyahat etmek için pek çok kritere dikkat etmek gerekiyor. Yolculuklarda kısa molalar vererek vücudun esnetilmesi oldukça önemli. Ayrıca, omurgaya yapılan fazla baskı ve yükü hafifletmek için boyun bölgesinin yanı sıra bel ve sırt bölgesini de koruyacak destek ürünlerinin tercih edilmesi gerekiyor. Uzmanlar, vücudun fizyolojisine uygun destek ürünlerin tercih edilmesinin sağlıklı ve konforlu bir yolculuk için önemli olduğuna dikkat çekiyor.

BOYUN BOŞLUĞUNU EN İYİ ŞEKİLDE DOLDURUYOR

Vücudun ergonomisine uygun seçilen destek ürünleri, omurganın baskı altında kalmasını önleyerek kasılma ve gerilmenin önüne geçiyor. Yolculuklarınızı sağlıklı ve konforlu hale getirmek için Yatak Uzmanı İşbir Yatak tarafından ViscoStar konforu ve rahatlığı ile özel olarak tasarlanan Travel Pillow-Sleep, boyun boşluğunu en iyi şekilde doldurarak baş ve boyun bölgesine tam uyum sağlıyor.

Vücut fizyolojisine uygun olarak kullanılan destek ürünleri, uzun süre oturmaktan kaynaklı postural kasların yorulmasının önüne geçerek omurlar arasındaki diskler ve omurga çevresindeki bağlar gibi pasif yapılarda oluşan baskıyı azaltarak rahatlama sağlıyor. Bu nedenle, uzun yolculukları daha sağlıklı ve konforlu hale getirmek için bel, boyun ve sırt destek ürünlerinin tercih edilmesi gerekiyor.

Anahtar Kelimeler : UZUN, YOLCULUKLAR, OMURGADAKİ, BASKIYI, ARTIRIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız