HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SARIGÜL’DEN AÇIK ÇEK!

12 Ocak 2021 Salı Saat: 12:18

Türk Siyasetine Cumhuriyet Halk Partisinde ki çıkışları ile damgasını vuran Mustafa Sarıgül, kurduğu Türkiye Değişim Partisi ile yeniden siyaset arenasına geri döndü. Deniz Baykal döneminde parti içi muhalefet olduktan sonra CHP’den ayrılarak Türkiye Değişim Harekatını kuran Sarıgül, daha sonra siyasi kariyerine DSP’de devam etti. Bir süre önce de DSP’den ayrılan Sarıgül, Türkiye Değişim Partisini kurarak siyasi hayatına burada devam etme kararı aldı.

Sarıgül, geçen hafta bilindiği üzere kurduğu yeni partinin İl ve İlçe Başkanlıkları teşkilatlarını hizmete açmak için Ordu’ya gelmişti. Basın mensupları başta olmak üzere kendisinin hayran kitlesi de buradan nasıl mesajlar vereceğini çok merak ediyorlardı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Sarıgül’ün bana göre verdiği en önemli mesajda eski kurmaylarına gönderdiği açık çek oldu.

Deniz Baykal ile yollarını ayırdıktan sonra Türkiye Değişim Harekâtı çatısı altında yine CHP’den ayrılarak Sarıgül ile birlikte harekât eden İsa Yazıcı ve İlhan Şahin, kendisi için önemli isimlerdi. Özellikle İsa Yazıcı’nın o dönemde ki emek ve çabalarının, göstermiş olduğu fedakarlığın göz ardı edilemeyeceğine dikkat çeken Sarıgül, her ikisini de yeniden partisinde görmeyi arzu ettiğini belirterek açık davet gönderdi.

Şimdi merak ettiğim husus ise şudur. Türkiye Değişim Harekatının fiiliyatı sona erdikten sonra Kemal Kılıçdaroğlu döneminin başlamasıyla birlikte yeniden CHP’ye geri dönen ve CHP’nin atom karıncası olarak bilinen İsa Yazıcı ile İlhan Şahin’in bu davete nasıl bir karşılık verecekleri hususudur.

Benim kanaatime göre ise CHP’de ki ocağına yeniden geri dönen İsa Yazıcı, şimdilik partisini terk edeceğine pek veya hiç ihtimal vermiyorum. Yazıcı’nın CHP’yi de bırakacağını asla düşünmüyorum. İlhan Şahin’in düşünceleri hakkında da pek sağlıklı bir fikrim yok. Ortada olan bir isim olarak vereceği veya alacağı karara da saygı duyarım.

Sonuç olarak Sarıgül’ün, Ordu’da ki bütün kurmaylarına gönderdiği davet yani verdiği açık çek ne kadar karşılık bulur, hep birlikte bekleyip göreceğiz. İnşallah Türkiye Değişim Partisi, Türk Siyasetine hayırlara vesile olacak çalışmalara imza atar. Şimdiden başarılar diliyorum.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları