HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Ufuk ERSOY

Ufuk ERSOY

MAÇ BAŞLADI!

31 Mayıs 2021 Pazartesi Saat: 11:41

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Trabzon Bölge Müdürlüğü tarafından, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli bitkisel ürünlerinden fındık üretiminin ülke genelinde bir önceki yıla göre yüzde 5,3 artarak 700 bin tona yükseleceğinin tahmin edildiği aktarıldı.

***

Uluslararası Kabuklu Kuru Meyve ve Yemişler Konseyi dünyada her yıl düzenlenmiş olduğu toplantıları Türkiye temsilcisinin moderatörlüğünde yapıldı. Fındıkla alakalı 2021 yılı üretimini ve 2020 yılından 2021 yılına aktarılan stok tahmini rakamlarını açıkladılar.

***

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Edip Sevinç, kendilerinin de belli tarihler arasında çiçek sayımı yaptıklarını ve en son verinin temmuz ayında yapılacak çotanak sayımı ile belirleneceğini söyledi.

***

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin; “Bu yapılan tahmini rekoltelerin ve stokların gerçeği yansıtmamaktadır.  Yine her zamanki gibi Türkiye dahil ABD, Şili, İtalya gibi ülkelerin hem stoklarını hem de rekoltelerini yüksek gösterilerek 2021 yılında da dünyaya fındık üretiminin yeterli geleceğinin algısı yaratılarak fındığın fiyat etmeyeceğinin, daha fındık toplanmaya başlanmaya başlanmamışken üreticinin alın terini, emeğini nasıl ucuza alabilirizin alt yapısını hazırlamaktadırlar.

***

Türkiye Ziraat Odaları Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan: “Şu an rekolte açıklama dönemi değil. Ancak bizim rekolte açıklama tarihimiz temmuz ayının başıdır. Biz bu Uluslararası Kabuklu Kuru Yemişler Birliğinin (INC) tahminine itibar etmiyoruz. Üreticimiz dahil hiç kimse de itibar etmesin.”dedi.

***

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Meclis’te yaptığı basın toplantısında Uluslararası Kuruyemiş Konseyi Türkiye’de bu yılki fındık rekoltesi tahminini beklenenin çok üzerinde açıklayarak fındığın çok bol olacağı yönünde bir algı yaratamaya çalışacak. Üreticilerimiz asla umutsuz olmasın. Bu kartelin de işbirlikçilerinin de depolarında fındık kalmadı. Bu sene üretim düşeceği için fındık fiyatı yükselecektir.” dedi. 

***

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Fındık ve çay Karadeniz için stratejik üründür. İki ürün için de devletin özel politikalar üretmesi lazım." dedi.

***

Maç erken başladı.

Rakipler karşı karşıya.

Kana kan, dişe diş mücadele devam ediyor.

Kim kazanacak bekleyip göreceğiz.

Ancak bir gerçek var ki; ağzını açmış maçı sessiz sedasız tribünden seyredenlerin üzerine kar yağmaya devam ediyor.  

Üretici bağırıp, çağırmalı.

Üretici takımına sahip çıkmalı.

Üretici hakkını aramalı,

Yoksa maçın sonucu geçtiğimiz senelerden farklı olmayacak.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları