HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Mart 2018 Cuma Saat: 08:22

“ORDU’YA VEFASIZLIĞI KİM YAPTI?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Orduya gelişinin Ordu halkı tarafından fırsata çevrilmesini istedi.
“ORDU’YA VEFASIZLIĞI KİM YAPTI?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Orduya gelişinin Ordu halkı tarafından fırsata çevrilmesini istedi.

Torun, yaptığı açıklamada; “AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan partisinin il kongresine katılmak için Ordu’ya geliyormuş, Ordu’lu hemşerilerime sesleniyorum, Sayın Erdoğan’ı bulsunlar ve şikayet etsinler, desinler ki, Türkiye’de ne Başbakanın sözü geçiyor, ne bakanların ne de milletvekillerinin, siz ne diyorsanız o oluyor, bütün kanunlar, kararlar sizin emrinizle çıkıyor, madem öyle bizim fındığımıza sahip çıkan yok, bizim alınterimiz karşılık görmüyor, biz dünya fındığının yüzde 70’ini üretiyoruz, ama biz ürünümüzün karşılığını alamıyoruz, bizim fındığımız yıllardır yabancılara peşkeş çekiliyor, hakkımızı verin, fındığımız en az 15 TL olsun, destek paramız üç yıldır artmıyor, oy verdiğimiz milletvekillerimiz ekranlara çıkıp gerçek dışı açıklama yapıp bizi aldatıyorlar, yerli ve milliyiz diyorsanız,  bizim fındığımızdan daha yerli ve milli ne olabilir, sorunlarımızı çözün,artık biz de rahat bir nefes alalım desinler” dedi.

Torun, Ordu bu senede fındığının karşılığını alamazsa ne üreticinin, ne esnafının yüzünün gülmeyeceğini, bütün Ordu halkının yaşadığı mağduriyetinin artarak devam edeceğini söyledi.

“ORDU NASIL BAŞIBOŞ KALMIŞ BUNU AÇIKLASINLAR”

 “AKP’li milletvekillerine, partili yetkililere düşen görev billboardları afişlerle, yolları bayraklarla donatmak değil, Ordu’nun gerçeğini Erdoğan’a anlatmaktır” diyen Torun, “Tabi ki Genel Başkanlarını bir fabrika açılışına götüremeyecekler, vaat ettikleri ama adını dahi anmadıkları 5 mega projelerini de gösteremeyecekler, havalimanı dışında, ki orada da teknik bir sürü sorun yaşanıyor, 15 yıldır istihdama katkı sağlayacak hiçbir yatırım için çalışmamışlar, OSB’ler açılamıyor çünkü kaynak aktarılmasına öncülük etmemişler, bunlar olmadığı gibi Ordu’nun Sagra’sı elinden alınmış, tekstil sektörü kan kaybetmiş, ekonomiyi canlı tutacakhiçbir girişime imza atılmamış, güçler savaşı arasında bürokratlar siyasetin elinde şaşırmış, kamu yönetimi düzeni bozulmuş, Ordu nasıl başıboş kalmış bunu açıklasınlar” diye konuştu.

 “ORDU’YA VEFASIZLIĞI KİM YAPTI?”

“AKP Genel Başkanı Erdoğan bunları bilsin ve görsün ki,  meydanlarda üreticiye de, esnafa da, halka da boş ümitler vermesin” diye de konuşan Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da şu sözlerle seslendi:

“Ordu’nun sokaklarını dolaşın,  işsiz gençleri, siftah yapamayan esnafı, emeklinin halini görün. Kredi borçları yüzünden icra dairesinin kapısında kaç kişi var? Hastanelerin acilleri, yoğun bakımları nasıl içinden çıkılmaz bir hale gelmiş, kanser hastaları nasıl bir çaresizlik içinde gözlerinizle görün ve sorun vekillerinize. Şehir Hastanesini sorun, neden bir üniversite hastanesi olmadığını, Ordu’nun hala neden bir limandan mahrum olduğunu, Çevre Yolunun neden bitmediğini sorun mesela.  Ulubey-Gölköy yolunu, Dereyolunu, Akkuş-Niksar yolunu, Kumru yolunu sorun. Ordu’nun imar plan değişikliklerini de sorun, İstanbul’a ihanet itirafını yapan siz, Ordu’ya da ihanet ediliyor mu kararı siz verin. Ordu gerçekten büyükşehir mi olmuş yoksa vefasızlık mı yapılmış bir bakın.”

“TABLO PEMBE DEĞİLDİR, KARA DA DEĞİL KAPKARADIR”

Sadece Ordu’da değil, tüm Türkiye’de hiçbir şeyin güllük gülistanlık olmadığını da ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “İktidar pembe tablolar çizse de, meydanlarda nutuklar atsa da, Türkiye dış politikadan ekonomiye, eğitimden siyasete her açıdan kötü günler yaşıyor. Ne acıdır ki, Çanakkale ruhunu anlayamayanlar, bu ülkenin kurucusunu, kurtarıcısını, Ulu Önderini, Başkomutanını dillerine alamayanlar Türkiye’yi yönetiyor. Adaleti, hukuku, Türkiye Cumhuriyetinin tüm değerlerini adım adım, bile isteye ayaklar altına alanlar Türkiye’yi uçuruma sürüklenmişken, bir taraftan tek adam için, baraj için ittifaklar kurup, seçim kanunlarını değiştirip iktidarlarını sürdürme telaşı içine düşmüşlerdir.” dedi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu tablonun iktidarın söylemleri gibi pembe olmadığını aksine ekonomide alarm zillerinin çaldığını, doların rekordan rekora koştuğunu, ufak bir azınlığın milli gelirden en büyük payı alırken, ülke nüfusunun yarısının yoksulluk ve açlık sınırında yaşadığını belirtti.

Torun,“2019’da bu günleri geride bırakacağız. CHP olarak tek adam rejimine asla izin vermeyeceğiz. Şüphesiz ki, Türk Milletinin sağduyusuyla aydınlık günleri mutlaka geri getireceğiz” diye de konuştu.

Anahtar Kelimeler : “ORDU’YA, VEFASIZLIĞI, KİM, YAPTI?”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız