HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Mart 2018 Çarşamba Saat: 08:42

ZİRAAT BANKASI ALTIN TOPLUYOR

Türkiye genelinde yastık altında 2 bin 200 ton altın bulunduğu tahminiyle harekete geçen T.C. Ziraat Bankası, ülke genelinde, ‘Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası’ kampanyası başlattı. Tüm ülke genelinde olduğu gibi Ordu
ZİRAAT BANKASI ALTIN TOPLUYOR

Türkiye genelinde yastık altında 2 bin 200 ton altın bulunduğu tahminiyle harekete geçen T.C. Ziraat Bankası, ülke genelinde, ‘Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası’ kampanyası başlattı.

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Ordu’da da çalışmalara start veren T.C. Ziraat Bankası Ordu Merkez Şubesi dün kamuoyunu aydınlatmak adına konu hakkında basına bilgilendirmede bulundu.

Merkez Şube toplantı salonunda bilgilendirmede bulunan Ziraat Bankası Samsun Bölge Yöneticisi Uğur Akdeniz; “Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası için altın toplama işlemleri 2 Nisan’da Ordu ve Ünye şubelerinde başlayacak. 6 Nisan cuma akşamı sona erecektir. Fatsa şubesinde ise 16-20 Nisan tarihleri arasında altın topluyor olacağız” dedi.

Akdeniz, açıklamasının devamında; “Hazine müşteşarlığı tarafından ihraç edilen altına dayalı kira sertifikası /altın tahvili alacak müşteriler yastık altında duran altınlarını kayıp çalınma riski olmadan devlet güvencesinde yatırıma dönüştürme imkanına sahip olurlar.

Müşterilerimizin 22 ve 24 ayar altınları kabul edilecek olup üzerinde değerli  ve ya değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı)ve ayrıca reşat altınlar kabul edilmeyecektir.

Yatırımcılar vadeden önce istedikleri tarihten senetleri Ziraat Bankasına satabilir. Ve karşılığını işlenmiş faizi/kira getirisi ile birlikte türk lirası cinsinden alabilir” diye konuştu.

İhraç tarihini takip eden ilk 3 ay içerisinde (90. Takvim günü dahil) Senetlerin bankaya satılmak istenmesi durumunda ihraç aşamasında yatırımcılara yansıtılmayan maliyuetlerib bir bölümü dikkate alınarak % 1,50 oranında iskonto oranı uygulanarak bankaya geri alınacaktır diyen Akdeniz; “İhraç tarihini takip eden ilk 3 aylık süre sonrasında (91. Takvim günü ve sonrası ) senetlerin bankaya satılmak istenmesi durumunda herhnagi bir iskonto uygulanmayacaktır.

Yatırımcılar şube internet(7/24) ve atm kanallarından işlem yapabileceklerdir. Yaptıkları işlemleri bu kanaldan takip edebileceklerdir.  Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikalarında stopaj oranı % 0 dır.

Açılacak olan “ vadesiz altın mevduat hesabı” ve “vadesiz tl mevduat hesabı “ için altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ile iligli olarak müşterilerimizden hesap işlem ücreti alınmayacaktır. Ayrıca açılacak olan “ yatırım hesabı” için merkezi kayıt kuruluşu tarafından yansıtılan ücretlerde müşterilerimizden alınmayacaktır” şeklinde konuştu.  (Haber Mehmet KESKİN)

 

Anahtar Kelimeler : ZİRAAT, BANKASI, ALTIN, TOPLUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız