HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
31 Mart 2018 Cumartesi Saat: 10:24

“ ÜNİVERSİTEMİZ HER ALANDA BAŞARI SAĞLAYACAK”

  Ordu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Ünye Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek akademik personeli ile toplantı gerçekleştirdi. Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi K
“ ÜNİVERSİTEMİZ HER ALANDA BAŞARI SAĞLAYACAK”

 

Ordu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Ünye Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek akademik personeli ile toplantı gerçekleştirdi.

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sadık Kılıç ve akademisyenler katıldı.

Eğitim-öğretim faaliyetleri ve fakülte ile ilgili konularda akademik personelin görüş ve önerilerine dair değerlendirmelerde bulunulan toplantıda akademisyenlerin 2017 yılı içerisinde gerçekleştirmiş oldukları yayınlar ve projeler konuşuldu. 2017 yılı içerisinde Fakülte genelinde 1 adet TÜBİTAK ve 16 adet Bilimsel Araştırma Projesi gerçekleştirildiği bilgisi aktarıldı. Ordu Üniversitesinin tanınırlığının ulusal ve uluslararası düzeyde arttırılmasının önemine vurgu yapılan toplantıda gerçekleştirilecek olan çeşitli projelerle üniversite ve toplum arasında bilgi ve deneyim paylaşımının karşılıklı olarak arttırılacağına, uluslararası düzeyde rekabetçi olunabilmesi için projelere daha da ağırlık verilmesi konusuna dikkat çekildi.

Akademik toplantının ardından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Fakülte yemekhanesinde incelemelerde bulundu.

 

Fakülte ziyaretinin ardından Rektör Yarılgaç, Ünye Meslek Yüksekokulu akademik personeli ile bir araya geldi. Toplantıda, akademik projeler geliştirilmesi, üniversite kaynaklarının etkin kullanımı ve üniversite kaynaklarının arttırılması konusunda neler yapılabileceği ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Öğrencilerin alanlarında daha donanımlı yetiştirilmesi konusunda akademik personele büyük sorumluluklar düştüğü, bunun için de akademik personelin özverili bir şekilde çalışmasının önemine vurgu yapılarak Üniversitemizin niteliğini artırmak için akademik personelin, sürekli yeni projeler ve yayınlar üretmesi gerektiğinin altı çizildi.

Gerçekleştirilen toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz; akademik, idari, sosyal ve teknolojik alt yapısını kısa zamanda tamamlamış bir kurum olarak kendini sürekli yenileyen ve geliştiren ülkemizin en güzide bilim camialarının arasında yer almaktadır. Her geçen gün akademik kadrosunu daha da güçlendiren, nitelikli eğitim ve sosyal alanlarını arttıran Ordu Üniversitesi, Ünye’deki eğitim birimlerinde hem öğrencileriyle hem de toplumla yakın ilişkiler kurarak bir sinerji oluşturmuş, her anlamda değişimin ve dönüşümün öncüsü olduğunu ortaya koymuştur. Tüm bunlarla birlikte, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz ile Ünye Meslek Yüksekokulumuza bu yıl katılan yeni öğrencimizle birlikte mevcutta 4 bini aşkın öğrencimizi ağırlamanın gururunu yaşamaktayız. Türkiye'nin dört bir yanından Üniversitemize eğitim almak için gelen bu öğrencilerimiz, şehrimizin kültürüne olumlu katkılar sağlamakta ve ilçemizde kültür çeşitliliğinin yaşanmasına vesile olmaktadır. Buradaki eğitim birimlerimiz, öğrencileri ve çalışanları ile birlikte gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetlerle bu kısa zaman dilimine önemli başarılar sığdırmış; bu başarıların neticesinde Ünye’deki Fakülte ve Meslek Yüksekokulumuz bölüm ve programlarıyla birlikte bölgesinin en çok tercih edilen kurumlarından olmuştur. 12. yılını geride bırakan Üniversitemiz; Ünye’de de akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlar başta olmak üzere her alanda yeni başarılara imza atmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız