HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Nisan 2018 Cumartesi Saat: 11:09

“FINDIĞI DA YABANCILARA TESLİM EDECEKLER”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Fındığı da yabancılara teslim etmek üzere yola çıktılar. Bütün o fındık üreticileri bir süre sonra yabancı şirketlerin yanında işçi olarak çalışacaklar” dedi
“FINDIĞI DA YABANCILARA TESLİM EDECEKLER”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Fındığı da yabancılara teslim etmek üzere yola çıktılar. Bütün o fındık üreticileri bir süre sonra yabancı şirketlerin yanında işçi olarak çalışacaklar” dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda partililere seslenen Kılıçdaroğlu, iki hafta önce AK Parti Ordu İl Başkanlığı’nın 6’ncı olağan genel kurulu için Ordu’ya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı fındık üzerinden eleştirdi.

2006’da çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçi sayısının 2 milyon 761 bin kişi, 2018’de ise 2 milyon 124 bine düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, 637 bin çiftçinin çiftçi kayıt sisteminden silindiğini söyledi.

Fındık üreticisinin hakkını sonuna kadar arayacaklarını kaydeden Genel Başkan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Bakın, Cumhurbaşkanı Giresun’a gidiyor, Ordu’ya gidiyor. Giresun, Ordu deyince akla ne gelir? Fındık gelir. Arkadaş, sen gitmişsin Giresun’a, sen gitmişsin Ordu’ya, ağzından bari bir tek fındık lafı çıksın, bir tek cümle bir tek kelime fındıkla ilgili hiçbir şey söylemiyor.

Söyleyemez, neden? Fındığı da yabancılara teslim etmek üzere yola çıktılar. Bütün o fındık üreticileri bir süre sonra yabancı şirketlerin yanında işçi olarak çalışacaklar. Buna karşı çıkan kim? Biz. Bunun mücadelesini veren kim? Biz. Fındık üreticisinin hakkını hukukunu sonuna kadar savunan, onun için yürüyen, onun için mücadele eden kim? Halkın partisi Cumhuriyet Halk Partisi.

Madem çiftçiden açıldı, bir örnek vereyim. Bakın 2006’da çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçi sayısı 2 milyon 761 bin kişi, 2018’de 2 milyon 124 bine düşmüş. 637 bin çiftçi, çiftçi kayıt sisteminden silinmiş. Ekmiyor artık, zarar ediyorum diyor, perişan oldum diyor. Ya icrada, ya kentin varoşlarında gitti aç susuz bekliyor veya bir yerlerde taşeron işçisi olarak veya bir yerlerde sigortasız olarak çalışıyor. O nedenle diyoruz ki, bunların hepsine biz sahip çıkacağız.”

 

Anahtar Kelimeler : “FINDIĞI, DA, YABANCILARA, TESLİM, EDECEKLER”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız