HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Mayıs 2018 Çarşamba Saat: 09:34

“MİLLETVEKİLİ BÖLGESİ İÇİN PROJELER ÜRETMELİ”

24 Haziran’da yapılacak seçimler için Ak Parti’den 27. Dönem milletvekili aday adayı olan Kadem Adalı, milletvekilinin ulusal politikaların yanında bölgesi için çalışması ve projeler üretmesi gerektiğini söyledi.
“MİLLETVEKİLİ BÖLGESİ İÇİN PROJELER ÜRETMELİ”


24 Haziran’da yapılacak seçimler için Ak Parti’den 27. Dönem milletvekili aday adayı olan Kadem Adalı, milletvekilinin ulusal politikaların yanında bölgesi için çalışması ve projeler üretmesi gerektiğini söyledi.

Kavgacı siyaset yerine Ordu’nun sorunları konusunda konunun paydaşları ile bir araya gelerek uzlaşmacı bir siyaset anlayışı güdeceklerini söyleyen aday adayı Adalı, , sağlıktan turizme, ekonomiden tarıma kadar birçok konudaki projelerini anlattı.

“FINDIK VE BALDA ORDU MARKA OLACAK”

Aday adayları arasında akademik ve iş hayatındaki donanımı ile dikkat çeken AdalıOrdu’nun fındık, kivi ve bal üretiminde birinci sırada olduğunun altını çizerek tarımın ilimizde daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Adalı, “Ordu’nun milli geliri fındık konusunda hükümetimizin ciddi destekleri oluyor. Bizim yapmamız gereken ise fındık ürününde verimi artırmaya yönelik çalışmalar ortaya koymak. Fındık bahçeleri gençleştirilmeli, üreticilerimiz fındığına bakım konusunda bilinçlendirilmeli. Tüm bunları yaptıktan sonra ise ihracatı güçlendirerek yeni pazarlar ortaya koyacak böylece üreticimizin yüzünü daha da güldüreceğiz. Fındık bizim vazgeçilmezimiz. Balda ise Ordu’yu marka bir il haline getirmemiz gerekiyor. Ünlü bal firmaları dahi balı Ordulu üreticilerimizden temin ederken hem üretip hem kendi markamızla ürünü birebir müşteriyle buluşturan neden Ordulu kardeşlerimiz olmasın?” diye konuştu.

“DOĞAMIZ EN ÖNEMLİ TURİZM SERMAYEMİZ”

Ordu’nun bozulmamış doğasının turizm açısından önemli bir özellik olduğunu söyleyen Adalı, “Turizm Ordu için olmazsa olmaz. Biz sanayi şehri olmamamıza rağmen ekonomik kalkınmışlığı bir şekilde sürdürebilen bir iliz. Bunu da daha çok son yıllarda yapılan tanıtımların geri dönüşleri sayesinde yapıyoruz. Ancak bu da yeterli değil. Türkiye’de çok az ilde bulunan bakir bir doğamız var. Denize en yakın kayak tesisine sahip ilimizde turizmde ne neler yapabiliriz nasıl çeşitlendirebiliriz onlara bakacağız.  Yayla turizmi konusunda menderesleriyle ünlü Aybastı Perşembe ve Çambaşı Yaylamızda konaklama tesisleri artırılmalı. Saklı kalmışdoğal güzelliklerimizden insanların daha fazla faydalanması sağlanmalıdır. Yamaç paraşütü konusunda Türkiye’de ilk olabilecek bir potansiyele sahibiz. Şu anda yamaç paraşütü ile ilgili bireysel çalışmalar var. Buna ilimizin bir politikası olarak sahip çıkmamız gerekiyor. İlimizde ciddi tarihi turizm alanları yok. Kurul kalesi, Cıngırt kalesi ve Ünye kalesinin yanı sıra PerşembeYason burnu gibi alanlarımız kültür turizmi kapsamında geliştirilmeli. Ziyaretçilerin gittiğinde memnun kalacağı görsel bir zenginliğe kavuşturulmalı.” şeklinde konuştu.

“İLİMİZE ÖZEL ÜNİVERSİTE KURULABİLİR”

Ordu’nun eğitimde de tercih edilen bir il haline geldiğini söyleyen Adalı, “Tek bir fakültenin olduğu ilimizde zamanla üniversite kuruldu. Öğrenciler için cazip bir şehir olan Ordu’da öğrenci sayımızın daha da artması yapılacak yatırımlarla olacak. Ordu yatırım ve tanıtımlarla adını ne kadar duyurursa gençlerin öncelikli tercihleri arasında yerini alır. İlçelerimize kurulacak fakültelerle ilçelerimizin de kalkınması sağlanacaktır. Bulunacak iyi bir yatırımcı ile özel bir üniversitenin ilimize kurulması hayal değil” dedi.

“ORDU’YA KANSER ARAŞTIRMA HASTANESİ KURULMALI”

Şehir hastanesinin Ordu için önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Adalı, “Bizim şehrimizde şehir hastanesinin önemi yanında ihtisas hastanelerinin de olması çok önemli. Bugün 3 aileden birinde kanser hastalığı mevcut. Bu durumda da maalesef çevre illerde tedavi olmak durumunda kalınabiliyor. Biz şunu diyoruz ilimize Giresun ve Ordu’nun kullanabileceği kanser Onkoloji araştırma hastanesi adı altında yani bu anlamda ihtiyaca cevap verecek hastanenin yapılması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

“KÖYLERDE ÜRETİM OLMAZSA ŞEHİRLER AÇ KALIR”

Köylere geri dönüş sağlamak için üretimin desteklenmesi gerektiğini ifade eden aday adayı Adalı, “Köyler boşalıyor. Köylerde üretim olmazsa şehirler aç kalır. Bizim bir şekilde köylere dönüşü sağlamamız gerekiyor. Bu iç göçün nedenlerine bakmak gerekiyor. Bunlarla ilgili çalışmalar yaparak tekrar şehirden köylere dönüşü sağlamımız lazım. İlimizin kalkınması noktasında ciddi yatırımlar hayata geçiriliyor. Karadeniz - Akdeniz yolu bunlardan yalnızca biri,bu yatırımın tamamlanmasıyla ilimizin önemi daha da artacak. İç kesimlerde kalan Kayseri ve Sivas gibi illerden ilimize yatırım yapma noktasında ciddi talepler var. Bölgemize yapılacak liman ile de yatırımcıların pazarlama sorunu da çözüme kavuşturulmuş olacak. Böylece hem ilimiz hem de çevre illerimiz kalkınacaktır” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ BİR VİZYON PARTİSİDİR”

Ak Parti’nin vizyon partisi olduğunu kaydeden Adalı, “Partimizin 2023, 2053, 2071 hedefine ulaşması için azimle ve özveriyle çalışacağız. Bir milletin kendi gücünün, benliğinin farkına varması, yani özgürleşmesi ancak tarihinin farkına varmasıyla mümkündür. 'Nereden geldiklerini bilmeyenler nereye gideceklerini de bilemezler.' şiarıyla hareket ederek kendi tarihine yabancılaşıp rüzgârın önündeki bir yaprak misali savrulanlardan olmayacağımızı biliyoruz. Milli değerlerimize bağlı, şuurlu ve özgür düşünceli nesiller olarak istiklalimiz, istikbalimiz ve istikrarımızı önceliyor ve değerlerimiz için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aday adayı Kadem Adalı, son olarak Ordu için bir ortak akıl grubu kurarak gece gündüz çalışacağının sözünü verdi.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız