HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Mayıs 2016 Cuma Saat: 08:13

DEMİREL; “GÖREV ALMAMA EYLEMİMİZ SONUÇ VERDİ”

TEÇ-SEN Ordu Şube Başkanlığı üyeleri ile birlikte yemekli toplantıda bir araya geldi.
DEMİREL; “GÖREV ALMAMA EYLEMİMİZ SONUÇ VERDİ”

TEÇ-SEN Ordu Şube Başkanlığı üyeleri ile birlikte yemekli toplantıda bir araya geldi.

TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Yıldırım’ında katıldığı toplantıda eğitim çalışanlarının özlük haklarına dikkat çekildi. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği toplantının açılış konuşması ise Ordu Şubesi Başkanı Nihat Koç’tan geldi.

Ordu’da ki eğitim kurumlarında görev yapan eğitim çalışanlarının tüm haklarının takibi konusunda olanca gayretleriyle mücadele ettiklerini dile getiren Koç, TEÇ-SEN ailesinin her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çekti.

Koç’un ardından konuşma yapan Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ümit Demirel’de memleketinde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çalışmaları ve elde ettikleri haklarla ilgili konuşan TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel, sınavlarda görev alma eylemiyle ilgili şu ifadelere yer verdi; “Sendikamızın aldığı Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak olan tüm sınavlarda üyemiz eğitim çalışanlarının "Sınavlarda Görev Almamaları" konusundaki kararı, şube ve temsilciliğimiz bulunan illerde üyelerimiz nezdinde %100' e yakın bir oranda kabul görmüş, hatta üyemiz olmayan eğitim çalışanları da sendikamızın kararına katılmak yönünde çok güçlü bir şekilde irade beyanında bulunmuştur” dedi.

Eğitim çalışanları olarak verdiğimiz bu tepki tüm yurt genelinde geniş yankı uyandırmış hatta sendikamız yöneticilerine ulaşarak eylem kararımızın bu hafta yapılacak TEOG sınavında uygulanmaması yönünde birçok milli eğitim müdürlüğü yetkilisi tarafından talepte bulunulmuştur diyen Demirel şöyle devam etti; “Verdiğimiz bu kararlı ve azimli mücadele bu akşam saatlerinde amacına ulaşmış, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan basın açıklaması ile sınav ücretlerinin tekrar düzenlediğini duyurulmuştur. Pozitif ayrımcılık uygulanmıyor. Engelli vatandaşlara uygulanan pozitif ayrımcılığın adeta burunlarından getirildiğini göz önüne koymuştuk. Bakanlığımızca, merkez ve taşra teşkilatında şehit yakını ve gazi olarak yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelden, en az lise ve dengi okul mezunlarından, son iki yılı Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere devlet memurluğunda en az 3 yıl görev yapmış olan personelin, görev yaptıkları il emrine memur olarak atanabilmelerine imkan tanınmıştır. Sendika olarak, şehit ve gazi yakını personele uygulanan bu pozitif ayrımcılık da emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Engelli kadrolarına da değinen Demirel; “Bilindiği üzere bakanlığımız bünyesinde bir çok engelli eğitim çalışanı personel hizmetli kadrosunda görev yapmaktadır. Hatta çoğunun engel durumu hizmetli personelin görevleri ile örtüşmemektedir. Bu durum idare ile engelli personelimizi olumsuz anlamda karşı karşıya getirmektedir. Engelli vatandaşlarımıza, pozitif ayrımcılık olarak tanınan devlet memuriyeti hakkı, görev yaptıkları süre zarfında engellerine uymayan görevler verilmek suretiyle adeta bu pozitif ayrımcılık daha sonradan burunlarından getirilmektedir” şeklinde konuştu.

Kurum içi görevlendirmelerde ki sorunlara değinen Demirel; “MEB'de kurum içi geçici görevlendirmeler kangren haline geldi. MEB’de kurum içi geçici görevlendirmelerde yaşanan sorunlara değinen Demirel son olarak da şunları söyledi, “Kurum içi geçici görevlendirme iş ve işlemlerinin yürütülmesi sırasında eşitlik ve adalet ilkelerinin çiğnendiği, kariyer ve liyakat ilkelerinin önemsizleştirildiği, sendikal kimliklerin aktif öncelik taşıdığı ve eğitim çalışanlarının üzerinde çok ciddi sendikal-amir baskılarının oluştuğu sendikamıza gelen şikayetlerden anlaşılmaktadır.

Ayrıca, kurum içi geçici görevlendirme işlemlerinin yürütülmesinde görevlendirme şube müdürlerinin genel olarak sendika şube yönetim kurullarında yer alması veya daha önce bu görevlerde bulunması nedeniyle eğitim çalışanları üzerindeki baskı oluşturularak sendika üyeliğinin değiştirilmesi, özellikle istenen en önemli sorundur. Sendika üyeliği değiştirilmediği takdirde kanuna uygun dahi olsa amir takdir yetkisinin olumsuz yönde kullanıldığı veya işlemlerin son derece yavaş yürütüldüğü gözlemlerimiz arasındadır.

Yine, ilçelerden il merkezlerine, okullardan il/ilçe müdürlüklerine yapılan geçici görevlendirmelerde sendikal kimliğin sorgulanması, ihtiyaç duyulan boş kadroların valiliklerce eğitim çalışanlarına duyuru yapılmadan ve başvuru alınmadan yapılması, geçici görevlendirme iş ve işlemlerinin yürütülmesinde hiçbir objektif kriterin kullanılmaması da ciddi sorunlar arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı. (HABER-ŞAFAK DELİÇAKAR)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız