HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Mayıs 2024 Pazartesi Saat: 15:20

“GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Altınordu Belediyesi, ‘bahar şenliği’ olarak kutlanan ve halkın ‘Mayıs Yedisi’ diye adlandırdığı geleneksel etkinlikleri, bu yıl muhteşem bir organizasyonla kutladı.  
“GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Altınordu Belediyesi, ‘bahar şenliği’ olarak kutlanan ve halkın ‘Mayıs Yedisi’ diye adlandırdığı geleneksel etkinlikleri, bu yıl muhteşem bir organizasyonla kutladı.

 

Her yıl 20 Mayıs tarihinde kutlanan 'Mayıs Yedisi' etkinlikleri, bu yıl, Altınordu Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle renkli görüntülere sahne oldu. Halkın ‘bahar şenliği’ olarak kutladığı ‘Geleneksel Mayıs Yedisi Bahar ve Kültür Şenliği’, teknelerin denizden sahile yanaşmasıyla başladı. Kornalar eşliğinde karaya yaklaşan tekneler, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe ve beraberindeki vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Ardından etkinlikler davul-klarnet eşliğinde kortej yürüyüşü ile devam etti. Davul ve klarnet eşliğinde Tayfun Gürsoy Parkı’ndan başlayan yürüyüş, Altınordu Belediyesi Ücretsiz Otopark Alanı’nda sona erdi. 

 

YÖRESEL ÜRÜN STANLARI KURULDU

 

Atalarımızdan miras kalan geleneği bu yıl birçok etkinliklerle kutlayan Altınordu Belediyesi, Geleneksel Mayıs Yedisi Bahar ve Kültür Şenliği kapsamında Ücretsiz Otopark Alanı’nın içerisine yöresel ürünlerin yer aldığı stantlar kurdu. Halkın yoğun katılım gösterdiği kutlamalarda halk dansları başta olmak üzere çeşitli gösteriler yapıldı. Geleneğin iliklere kadar hissedildiği etkinliklerde, Altınordululara unutulmaz bir gün yaşatıldı.

 

YEREL SANATÇILAR SAHNE ALDI

 

Etkinliklerde Ordu’nun usta sanatçıları da sahne alarak, sevilen türküleri seslendirdi. Şener Gök, Seyfettin Tomakin, Tuğrul Şan ve Aydın Beyoğlu’nun seslendirdiği eserlere, vatandaşlar da eşlik etti. Çalan şarkılarda yerinde duramayan vatandaşlar, oyunlar oynayarak günün keyfini çıkarttı.

 

‘GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

 

Etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, gelenekleri yaşatmaya devam edeceklerini söyledi. Altınordu’yu söz verdikleri gibi kültür ve sanatla yaşayan bir şehir haline getirmeye kararlı olduklarını belirten Tepe, sözlerini şöyle sürdürdü: 

 

“Bu doğrultuda etkinliklerimiz tüm hızıyla sürüyor. Geçen hafta boyunca Gençlik Haftası kutlamalarıyla halkımızla birlikte olma, coşkumuzu paylaşma imkanı bulmuştuk. Bu haftaya da geçmişten bugüne taşınan ve halkımızın her yıl 20 Mayıs’ta bahar şenliği olarak kutladığı Mayıs Yedisi etkinlerimizle başladık. Mayıs Yedisi, bizim kültürümüzde olan bir geleneğimiz. Bugüne kadar şehirleri şehir yapan, kentleri kent yapan da kültürlerine sahip çıkmaları. Biz de hep beraber kültürümüze sahip çıkıyoruz. Uzun süredir kutlayan Mayıs Yedisini, hep beraber kutluyoruz. Bundan sonra da her yıl daha büyük coşku ile beraber kutlamaya edeceğiz. Mayıs Yedisinin bütün insanlığa, bütün dünyaya, ilimize, ülkemize barış, huzur, kardeşlik getirmesini diliyorum. Herkesin evine bolluk, bereket getirmesini diliyorum. Herkese iyilikler ve güzellikler diliyorum. Hepinizin Mayıs Yedisi’ni kutluyorum.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız