HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Ağustos 2018 Salı Saat: 10:13

“BİZ BAKARKEN UTANIYORUZ, YA SİZ…”

TARİHİ MİRASIMIZ!:
“BİZ BAKARKEN UTANIYORUZ, YA SİZ…”

ÖZEL HABER

Ordu’nun Altınordu İlçe Eskipazar Mahallesinde bulunan ve 16. Yüzyıldan kalma tarihi mirasımız büyük ve küçük hamamların avlularında ortaya çıkan görüntüler, ziyaretçileri ve turistleri şoke etti.

Kurban Bayramı tatili süresince Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan başta şehitliğimiz ve hemen yanı başında bulunan tarihi camii ile büyük ve küçük hamamların bugünlerde iyice sahipsiz ve bakımsız olduğu ortaya çıktı. Hamam avlusunda alkol şişelerinin cirit atmasına tepki gösteren ziyaretçiler, sorumlulardan ve yetkililerden bunun hesabının sorulmasını istediler.

1380 yılında Hacıemiroğulları tarafından kurulan Eskipazar Camii’nin kuzeyinde bulunan ve 18. Yüzyılda bulunan Küçük Hamam ile camiinin güneyinde bulunan ve 16. Yüzyıl eseri olan Büyük Hamam, bugünkü görsellikleriyle ve Bayram tatili süresince de yüz kızartan manzarayla önümüzde durmaya devam ediyor.

Ordu Şehitliğinin hemen yanı başında ki tarihi miras alanlarımızda baktıkları her yerde alkol şişeleri ve çöp yığınlarıyla karşılaşan ziyaretçiler; “Burada tarihi bir miras yatıyor. İlgili ve yetkililerin burayı kaderine terk etmesine hiçbir yürek ve vicdan izin veremez. Bu manzaranın hesabı mutlaka sorulmalıdır.

Burası resmen akşam ve gece saatlerinde alkol alan vatandaşların mekanı olmuş, Tarihi mirasımıza biz bakarken utanıyoruz. İçimizden yetkililere, biz bakarken utanıyoruz! Ya siz… demek geliyor. Buranın sorumluluğunu taşıyan kurum her kimse geceleri bir bekçi koymaktan da mı aciz durumda? Bu manzara Ordu Turizmine de, Vakıflarına da, ilgilisine, yetkilisine de yakışmadı” diyerek tepkilerini dile getirdiler.  (Haber Mehmet KESKİN)

 

Anahtar Kelimeler : “BİZ, BAKARKEN, UTANIYORUZ, YA, SİZ…”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız