HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Eylül 2018 Çarşamba Saat: 08:29

112’YE YAPILAN İHBARLARIN YÜZDE 80’İ ASILSIZ

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr Ali Altınbaş, 112 Acil Servisine yapılan ihbarların yüzde 80’nin asılsız ihbarlar olduğunu söyledi. Ordu İl 112 Acil Servis ekipleri, en çok asılsız gelen ihbarlardan dert yanıyor.  Acil Sağlı
112’YE YAPILAN İHBARLARIN YÜZDE 80’İ ASILSIZ

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr Ali Altınbaş, 112 Acil Servisine yapılan ihbarların yüzde 80’nin asılsız ihbarlar olduğunu söyledi. Ordu İl 112 Acil Servis ekipleri, en çok asılsız gelen ihbarlardan dert yanıyor.

 Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Altınbaş, komuta kontrol merkezine gelen çağrılar hakkında bilgi verdi. Günlük ortalama alınan çağrı ve asılsız ihbarlara değinen Başkan Altınbaş, "Günlük ortalama iki bin çağrı alıyoruz. Bu çağrıların yüzde 80’i asılsız ihbarlardan oluşuyor. Çağrı merkezine gelen birçok vakanın asılsız olması işleri zorlaştırırken birçok yardıma muhtaç hastayı da zor durumda bırakabiliyor. Bu kadar hassas ve hayati durumda herkese sorumluluk ve duyarlılık gösterme vazifesi düşüyor.

Vatandaşların bu durum karşısında duyarlı olması gerekiyor" dedi. Altınbaş, 112 Acil Servisin yıllar geçtikçe daha donanımlı ve teşkilatlı bir yapıya kavuştuğuna da dikkat çekerek; “Sağlık Bakanlığı tarafından acil sağlık hizmetlerinin eşit, ulaşılabilir ve verimli olarak sürdürmek amacıyla Ordu’ya gönderdiği tam donanımlı 3 yeni ambulans ile Ambulans sayımız 59’a çıktı. Ordu’da 2002 yılında 2 tane ambulansın olduğunu anımsayacak olursak, bu anlamda baktığımız zaman 2002 yılında iki tane ambulansı olan bir şehirde bugün 59 tane ambulansı konuşuyoruz. Aslında ne kadar büyük bir devrim olduğu net bir şekilde ortadadır.

Yine iki tane istasyondan bahsederken bugün 39 tane istasyonumuz olduğunu ifade ediyoruz.

Sağlık hizmetlerine erişilebilirliğin vatandaş açısından son derece önemli olduğunu bilincindeyiz. Sağlık hizmetlerine erişilebilirlik gerçekten bütün vatandaşlar için, bütün insanlar için, bütün kapıların açıldığı bir dönem olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada hamdolsun ki, artık sosyal güvencesi olmayan hiçbir vatandaşımız yok. Dolayısıyla herkes hastaneye gidebiliyor, muayene olabiliyor, tedavi olabiliyor ve ilaçlarını alabiliyor” diye konuştu. Ordulular daha güzel hizmetleri hak ediyor diyen Altınbaş; “İşte bu denli sessiz ve büyük devrimi gerçekleştiren hükümetimize ve tüm sağlık çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bugün Ordu’da İstasyon sayımız 39 oldu.

 Yaygın istasyon ağımız ve profesyonel ekiplerimizle vakalara kentlerde 10, kırsalda 30 dakikada ulaşım oranımızı yüzde 90'ların üzerine çıkararak, gelişmiş ülkelerdeki vakalara ulaşma sürelerini yakalamış durumdayız. Türkiye ortalamasının üzerinde bir oranla, ilimizde yaklaşık 20 bin nüfusa 1 acil sağlık hizmetleri istasyonu düşecek şekilde hizmet veriyoruz. Bu noktada emeği geçen bütün personellerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : 112’YE, YAPILAN, İHBARLARIN, YÜZDE, 80’İ, ASILSIZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız