HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Eylül 2018 Cuma Saat: 09:26

“Denetimlerde ezber bozun”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, 2018 yılı okul güvenliği toplantısında kolluk kuvvetlerine seslenerek, “Zaman zaman denetimler yapıyorsunuz; ama denetimleri biraz ezber bozan, ‘ya bu jandarma da nereden çıktı’ dedirtecek tarzda yap
“Denetimlerde ezber bozun”

 

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, 2018 yılı okul güvenliği toplantısında kolluk kuvvetlerine seslenerek, “Zaman zaman denetimler yapıyorsunuz; ama denetimleri biraz ezber bozan, ‘ya bu jandarma da nereden çıktı’ dedirtecek tarzda yapmanızı istiyorum.” dedi.   

2018 yılı okul güvenliği toplantısı, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Başkanlığında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda okullardaki güvenlik önlemleri ve öğrencilerin okullara ulaşımı gibi konular görüşüldü.

-“24 bin 778 öğrencimiz ders başı yapacak”-

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, toplantıda yaptığı konuşmada, 17 Eylül Pazartesi günü 24 bin 778 öğrencinin ders başı yapacağını ifade ederek, “17 Eylül 2018 Pazartesi günü 22 bin 613’ü devlet, 2 bin 165’i özel okullarda olmak üzere toplam 24 bin 778 öğrencimiz, 2018-2019 eğitim öğretim dönemini için ders başı yapacak.” dedi.

-“Ünye’de güvenlik kamerası bulunmayan okulumuz yok”-

Alınan tedbirlerle birlikte okullarda güvenlik sorunu yaşamadıklarını ifade eden Uysal, bağımlılık ve güvenlik açısından güvenlik güçleriyle koordineli ve hızlı bir çalışma yürüttüklerini belirterek şöyle konuştu:

“Ünye’de güvenlik kamerası bulunmayan okulumuz yok. Okulun içinde veya dışında cereyan eden olayları biz o güvenlik kameraları sayesinde takip ediyoruz ve gereğini yerine getiriyoruz. Nöbetçi öğretmenlik bizim için çok önemli. Yaptığımız tüm toplantılarda nöbetçi öğretmen konusuna dikkat ediyoruz. Bu duruma okul müdürü arkadaşlarımız ve öğretmen arkadaşlarımız çok hassas davranıyorlar. Devamsız öğrenci sayımız %1’lerdedir. Kantin denetleme kurulumuz okul kantinlerini mutat zamanlarda denetlemektedir. Okullarımızı, bağımlılık ve güvenlik açısından dışarıdan etkileyen etmenlerle ilgili emniyet müdürlüğümüzle ve jandarma komutanlığımızla ivedilikle koordinasyona girilmekte ve gerekli yazışmalar hızlı biçimde gerçekleşmektedir. Bununla ilgili de gerçekten geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı içerisinde emniyet müdürümüze ve jandarma komutanımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.  Ders saatleri içerisinde lise öğrencisi de olsa velisinin izni olmadığı takdirde dışarıya çıkartmıyoruz. Çocuk istismarı konusunda öğretmen, veli ve öğrencilerimize bilgiler verilmektedir. Bilgilendirme çalışmaları hassasiyetle devam edecektir.”

-“Sürekli araç denetimleri yapılacak”-

Öğrenci taşımacılığı yapan servislerin sürekli denetleneceğini ifade eden Uysal, “Eğitime erişim kapsamında devlet taşımasına tabi 2 bin 800 öğrencimiz bulunmaktadır. Bunu 291 araçla gerçekleştiriyoruz. Ayrıca aile birliklerinin sözleşmesi veya velilerin kendi aralarında organize olarak tuttuğu servisler tahmini 250 civarındadır. Tüm bu araçlar ile şoför ve personellerinin ayrıntılı sicil araştırmaları ve denetimleri Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığından oluşan komisyonla araç denetimleri yapacak sıklıkla yapılacaktır.” diye konuştu.

-“Kaymakamlık icra makamı değildir”-

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Kaymakamlık olarak talepleri almakla yükümlü olduklarını, icra makamı olmadıklarını ifade ederek, “Biz Kaymakamlık olarak talepleri almak, talepleri alıp incelemek kendi kanaatlerimizi de işin içine katarak ilgili yerlere bildirmekle yükümlüyüz. Kaymakamlık icra makamı değildir. İlçede yürütmenin başıyız ama bizatihi icra makamı değiliz. Kaymakamlık talepleri, şikâyetleri tespit ederek koordinasyonunu sağlar. Ben kanunların ve kuralların uygulanıp uygulanmadığını denetleyen bir makamım.” dedi.         

-“Denetimlerde ezber bozun”-

Kolluk öğrenci servis denetimlerinde müsamaha yapmamalarını isteyen Kaymakam Güney, “Bu konuda müsamaha gösterdiğimiz zaman emsal teşkil ediyor. Şimdi bizlerde hangi iyi niyet ve gerekçelerle olursa olsun okul servislerinde sivil vatandaşların taşındığını gördüğümüzde ona eğer yetkiliysek müdahale etmiyorsak ikinci seferde vatandaş hiçbir çekingenlik göstermiyor. Sanki bir hakmış gibi olayı sergiliyor. Polis ve jandarma kontrol noktasına tabi ki servis şoförü sivil yolcu olmadan geliyor. Biraz bizim insanlarımız denetimlerden kaçma konusunda mahirdir. Tuzak kurun demiyorum ama biraz öngörülü onların stratejisini çözecek şekilde davranın. Zaman zaman denetimler yapıyorsunuz ama denetimleri biraz ezber bozan, ‘ya bu jandarma da nereden çıktı’ dedirtecek tarzda yapmanızı istiyorum.” diye konuştu.  

Toplantıya Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Başçavuş Arif Bozkurt, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve okul aile birliği başkanları katıldı.

 

Ünye KENT Haber

 

Anahtar Kelimeler : “Denetimlerde, ezber, bozun”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız