HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Mayıs 2016 Çarşamba Saat: 10:32

”ESNAF, ÜLKENİN CAN DAMARIDIR”

Ahilik Haftası kutlama programı kapsamında Ordu Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer’i ziyaret etti.
”ESNAF, ÜLKENİN CAN DAMARIDIR”

Ahilik  Haftası kutlama programı kapsamında Ordu Esnaf ve  Sanatkarları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, esnafın ülkenin can damarı olduğunu belirterek, Ahiliğin,  Selçuklu ve Osmanlı döneminde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen birörgütlenme olduğunu ifade etti.

“Özellikle gençlerimize esnaflığın nasıl bir kültür, nasıl bir ahlak anlayışından geldiğini anlatmak gerekiyor” diyen Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, “Unutulmaya yüz tutmuş,  geleneksel sanatlarla uğraşan insanlarımız var. Bazı değerleri ileriye taşımak istiyorsak bu değerlerimizi tanıtmamız, örnek göstermemiz  çok önemli. Gençlerimize aktarma konusunda   hepimize görev düşüyor. Böyle önemli günlerimiz sadece  belli gün ve haftalarda değil, eğitim  müfredatımızda da yer almalı. Eğitim müfredatı içinde Ahilik nedir? Ahilik kültürü nedir? Ahilik ahlakı nedir? Bunların bir ders olarak üniversitelerde de  okutulması lazım. Geleneğimiz ve  kültürümüzü  gençlerimiz çok iyi bilmiyor. Hayatın içinde ilim de, ahlak da öğrenmek önemli. Bütün dünyada geçerli olan etik olan evrensel değerler,  güzel ahlak anlamında geçerli  kurallar var “şeklinde konuştu.

Varıcıer, ”Çocukların yaz tatillerinde esnafla, esnaf kültür ahlakını güzel temsil eden arkadaşlarımızla tanıştırılıp hayatın o yönünü de  telkin etmek  gerekiyor. Hayatı tanıma açısından çok önemli. Ailelerin, öğretmenlerin esnaf kültürü, esnaf ahlakı açısından bilinçlendirilmesi lazım” diyerek, teşekkür etti.

Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu ise yaptığı konuşmada, “Ahilik Haftasını Mayıs ayında kutluyoruz. Ahlak ile sanatın uyumlu bileşimi olarak tarif edilen ahilik; Selçuklu Devleti’nde dini ve milli birliğin korunmasında, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda, yükselmesinde ve terbiyesinde büyük hizmetler vermiştir. Ahilik kültürü önceleri Esnaflar Locası daha sonra Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birlikleri aracılığıyla günümüze taşınmaya çalışılmıştır. Ahilik, insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenirlilik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas almış bir yaşam tarzıdır” dedi ve kabulünden dolayı Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer’e teşekkürlerini sundu. (HABER MERKEZİ)

 

 

Anahtar Kelimeler : ”ESNAF, ÜLKENİN, CAN, DAMARIDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız