HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Ekim 2018 Pazartesi Saat: 09:28

ÇOCUK İSTİSMARI KONUŞULDU

30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında Ünye’de gerçekleştirilen “3. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi” öncesinde çocuk ihmal ve istismarına yönelik eğitim semineri düzenlendi.
ÇOCUK İSTİSMARI KONUŞULDU

30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında Ünye’de gerçekleştirilen “3. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi” öncesinde çocuk ihmal ve istismarına yönelik eğitim semineri düzenlendi. Ünye’de gerçekleştirilen “3. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi” öncesinde, Çocuk Koruma Merkezlerini Destekleme Derneği ile Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği tarafından Atik Otel’de düzenlenen eğitim seminerinde çocuk ihmal ve istismarı iki gün boyunca tüm açıları ile ele alınarak işlendi.

-“Eğitim seminerimizin 4.’sünü Ünye’de düzenliyoruz”-

Kişisel Gelişim Psikolojisi Uzmanı Prof. Dr. Sezen Zeytinoğlu, istismar vakalarında vakanın iyi analiz edilmesi gerektiğini vurguladığı açıklamasında şunları söyledi:

“Bu eğitim seminerini İzmir, İstanbul ve Ankara’da düzenlemiştik, 4.’sünü ise Ünye’de yapıyoruz. Karmaşık çocuk istismarı vakalarında vakayı analiz etmemiz gerekiyor. Kanıtları ile farklı boyutları ile ve bunlar arasında ilişkilerle analiz edilmesi gerekiyor. Analizlerde çocuğun hangi gelişimsel ihtiyaçları hasar görmüş, bedensel sağlığı zarar görmüş mü, eğitime gönderilmemiş mi ya da eğitimi zarar görmüş mü, saldırgan huylar edinmiş mi, kendisi de başkalarına kendi gördüğü şiddeti uygulamaya başlamış mı yani çocukla ilgili bir takım değerlendirmeler yapıyoruz. Bunlar çocuğun gelişimi açısından en önemli alanlardan birisi. Çocuğun öz bakım becerileri, temiz mi, annesi-babası ile bağlanmaları nasıl, bunları değerlendiriyoruz. Bir üçgen düşünecek olursak bir tarafta çocuğun ihtiyaçları neler bunlara bakıyoruz, diğer tarafında ebeveynin veya çocuğun hayatında onların yerine geçen kimse onun ebeveynlik etme kapasitesi nasıl? Çocuğun temel bakımını sağlayabiliyor mu, temizliğini, aşılarını, doktor kontrollerini, çocuk için güvenli bir çevre yaratabiliyor mu? Duygusal sıcaklık verebiliyor mu? Bu üçgenin birde oturduğu bir temel var. Bunlarda ailesel ve çevresel faktörler. Bu iyi incelememiz gereken şeyler. Ailenin istikrarlı bir gelir kaynağı var mı, sigorta ve iş durumları ne, topluma entegrasyonları nasıl, toplum hizmetlerinden yararlanabiliyorlar mı, anneye nefes alabileceği bir vakit sunulabiliyor mu? Bütün bu konuları iki gün örneklerle, görsellerle destekleyerek konuştuk.”

-“Çocuk istismarı ve ihmali, kişinin fiziksel, bilişsel ve duygusal gelişimini olumsuz yönde etkileyen bir deneyimdir”-

Çocuk istismarının çocuğun her türlü gelişimini olumsuz etkileyen bir deneyim olduğuna dikkat çeken Zeytinoğlu, “Gelişim psikolojisi, insanların yaşamı boyunca bireye, çevresine, zamana ve bireyin çevresiyle etkileşimine bağlı olarak ortaya çıkan değişimleri incelemektedir. Çocuk istismarı ve ihmali, kişinin fiziksel, bilişsel ve duygusal gelişimini olumsuz yönde etkileyen bir deneyimdir ve bu nedenle gelişim psikolojisinin konuları arasındadır. İstismarın nedenlerinin ve gelişim üzerindeki etkilerinin anlaşılması insan gelişimi konusundaki bilgilerin kapsamı açısından önemlidir. Çocuk istismarı ve ihmali alanı için ise bu olgunun nedenlerinin, etkileşim sürecinin ve sonuçlarının anlaşılmasına ve müdahale programlarının geliştirilmesine gelişim psikolojisinin çok yönlü katkıda bulunacağı açıktır. Çocuk istismarı, çocuktan sorumlu yetişkin ya da kurumlar tarafından çocuğun fiziksel duygusal, sosyal ve bilişsel alanda gelişimine zarar verebilecek davranışların gerçekleştirilmesidir. Çocuk ihmali ise çocuğun sağlıklı gelişimi için sergilenmesi gereken davranışların sergilenmemesi olarak tanımlanmaktadır.” dedi.

Ünye’de iki gün süren sonunda eğitime katılanlara sertifikaları verildi.

Ünye KENT Haber

 

Anahtar Kelimeler : ÇOCUK, İSTİSMARI, KONUŞULDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız