HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Kasım 2018 Perşembe Saat: 10:11

“GERÇEKLER ÇARPITILIYOR”

Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, TMO‘nun fındık alma sürecini kaçırdığını belirterek, yapılanın göz boyama olduğunu söyledi.             Fındıkta yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve çözümlerinin ne ol
“GERÇEKLER ÇARPITILIYOR”

Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, TMO‘nun fındık alma sürecini kaçırdığını belirterek, yapılanın göz boyama olduğunu söyledi.

            Fındıkta yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve çözümlerinin ne olduğunu kapsayan raporlarını Meclis’e taşıdıklarını vurgulayan Sağra, “Üreticilerin sıkıntısı sınırı aştı. Üreticilerin sendikası olarak çeşitli etkinliklerle taleplerimizi dile getirdik ama asıl olan kalıcı çözüm olduğu için tarım yasasında yapılması gereken değişikliklerle ilgili talebimizi Meclis’e taşıdık. Üreticilerin tepkileri yanında, yerel seçim sürecine girilmesinin de etkisiyle üreticiler bakımından bir anlamı olmayan komik seviyede bir fiyat açıklaması yaptılar. Bugün başlatılan fındık alımı gerçekleri çarpıtmaya yönelik bir adımdır, kabul etmiyoruz.” dedi.

            Memnun olanlar var ama biz değiliz

            Alım ve fiyat kararından memnun olanların olduğunu belirten Sağra, “Üreticilerin mağduriyetinin devamını süreklileştiren bu tür açıklamalardan memnuniyetini dile getirenleri duydukça üreticinin yanında kimlerin olduğunu daha iyi görüyoruz. Bataklığı kurutmak varken sivrisineklerle uğraşmayı temel politika yapanlar memnun. Üreticiler lehine tepki gösteremeyenler memnun. Üreticinin emeğine, ürününe el koyanlar memnun. Makamlarında oturarak günü geçiştirmeye çalışanlar memnun ama üreticiler memnun değil.” dedi.

            Bakalım ne kadar fındık alınacak?

Sağra, “Bugün başlatılan fındık alamı,  15 Ağustos’ta ve 18.00TL’den başlatılmalıydı. Bugündü fiyat ve politika gayriciddi bir uygulamadır. Üreticilerin yüzde yetmişi fındığını sattıktan sonra alım kararının anlamı yok. Üreticide fındık kalmadı, bakalım ne kadar fındık alacaklar? Alım oranı hakkında haftalık açıklama yapmalarını bekliyoruz.” dedi.

Anahtar Kelimeler : “GERÇEKLER, ÇARPITILIYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız