HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Kasım 2018 Salı Saat: 08:44

PALA, ERBAŞ’I İSTİFAYA DAVET ETTİ

EĞİTİM İŞ Sendikası Ordu Şubesi Başkanı Hikmet Pala, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı istifaya davet etti.
PALA, ERBAŞ’I İSTİFAYA DAVET ETTİ

EĞİTİM İŞ Sendikası Ordu Şubesi Başkanı Hikmet Pala, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı istifaya davet etti. Pala, yaptığı açıklamada, Ali Erbaş’ın, Kadir Mısırlıoğlu’nu ziyaretini hedef alarak; “Atatürk'ün kurduğu kurumlardan olan Diyanet İşleri'nin Başkanı Ali Erbaş, yurtsever insanlardan toplanan paralarla alınan lüks aracına binip, 10 Kasım'dan bir gün önce ünlü bir Atatürk düşmanını ziyaret etmiştir.

Ekonomik krizden, yabancı ülkelerle yaşanan sorunlara kadar hemen her konuyu hutbelerine taşırken, 10 Kasım'ı hutbelerine dahil etmeyen Erbaş'ın, Kurtuluş Savaşı için "Keşke Yunan kazansaydı" diyen Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı bir soytarıyla poz vermesi, kuruma hakim olan zihniyetini de ortaya koymuştur” dedi.

AKP iktidarı süresince bazı yıllarda aldığı bütçe Milli Eğitim Bakanlığı'nı bile geçen bu kurumun başındaki zatın, bu kadar cahil ve vatanının tarihinden uzak olmasını, bu kurumun başındayken yaptığı bu densiz ziyareti kınıyoruz! Diyen Pala, şöyle devam etti; “Bu çarpık, kendi tarihinden bihaber, çağın aydınlığından ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların ışığından uzak zihniyetin, Atatürk'ün ulusun kalbindeki yerini, çirkin oyunlarla yok edebilmeleri mümkün değildir.

Emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesi vermiş, diğer uluslara da bağımsızlık ateşi yakmış, Ulusumuzun “kurtarıcısı” da “Büyük Önderi” de Türk Ulusu var olduğu sürece Mustafa Kemal Atatürk’tür. Büyük Önderimize yönelik bu ve benzeri saldırılara asla izin vermeyecek, sistematik olarak yapılan bu itibarsızlaştırma faaliyetlerine asla sessiz kalmayacağız.

Daha düne kadar FETÖ’nün en önemli kurumlarından biri olan Kültürlerarası Diyalog Platformunun yönetim kurulu üyesi olan, FETÖ'nün Abant Toplantıları'nın müdavimi olan, FETÖ'nün kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'nin etkinliklerinde vitrine çıkıp, onlar için "gönül erleri" diyen Diyanet İşleri Başkanlığı makamındaki zatı; ATATÜRK’e olan bağlılığını, sevgisini, hürmetini bir kez daha açıkça ortaya koymuş olan Türk milletinden özür dilemeye ve derhal istifaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : PALA, ERBAŞ’I, İSTİFAYA, DAVET, ETTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız