HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Ocak 2019 Çarşamba Saat: 10:03

PERİNÇEK; “TEK SEÇENEK VATAN PARTİSİDİR”

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Türkiye’nin ekonomik krizden kurtulmasının formülünü gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda değerlendirdi.
PERİNÇEK; “TEK SEÇENEK VATAN PARTİSİDİR”

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Türkiye’nin ekonomik krizden kurtulmasının formülünü gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda değerlendirdi.

Perinçek, verdiği röportajda ekonomik krizin yanı sıra ülke gündemini ve Türkiye’nin iç-dış politikaları ile birlikte pkk sorununu da değerlendirerek partisinin 31 Mart 2019’da yapılacak seçimlerde tek seçenek Vatan Partisinin olduğunu ifade ederek yol haritasını da belirledi.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Perinçek, haftanın röportajı sayfamıza hoş geldiniz. Bugün Ordu’da Ekonomik kriz ve çözüm kurultayına katıldınız. Buradan başlayarak ekonomik kriz ve çözüm kurultayında neler konuşuldu?

Doğu PERİNÇEK: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Türkiye’nin önemli zorlukları var. Çetin bir dönem girdi Türkiye ve bu borç batağında çırpınmanın sonu yok buradan Türkiye bir çıkış öngörecek bu zorlukları el birliği ve güç birliği ile omuz omza yürek yüreğe Türkiye’nin işçisi çiftçisi sanayicisi tüccarı hep birlikte çözeceğiz.

Burada bütün sınıfları birleştiren azim ve karar gördüm bu beni çok mutlu etti. İnsanlar korkuyor kriz kriz diye hep konuşuyor bizde Vatan Partisi olarak hep diyoruz bunun çözümüne yönelelim. Bu hep böyle gitmez. Nasıl son bulacağını üretmemiz lazım Vatan Partisi bunu üretti.

Türkiye bundan üretim devrimi ile çıkacak. Üreticiyi kambur ilan ederek Türkiye buralara geldi. 1980’lerde çiftçi kambur KİT kambur sanayici kambur üreten kesimleri Türkiye’nin sırtında yük ilan ettiler. Borcu borç ile çeviren bir sistem kurdular ama şimdi o sistem bitti. 460 milyar dolar dış borç var. İşyerleri kapanıyor insanlar sokağa atılıyor. Türkiye bir çıkmaza getirildi bu çıkmazdan büyük bir çözümle çıkacak. Çözüm üretim üreticiyi baş tacı yapacağız.

Kömürü kendimiz çıkaracağız fındık üretimimizi 2 milyar dolar her yıl fındıktan gelir sağlıyor bunu 6 milyar dolara çıkaracağız. Fındık üreticisine destek sağlayacağız. 80 yıllık ağaçlarımızın ömrü doldu bu ağaçlarımızın yerine hızla kademeli olarak üreticiye destek yapıp genç ağaçlar yapacağız. Bir fındık ağacı 3 yılda ürün veriyor 7 yılda verimine kavuşuyor fakat bu 3-7 yılı üreticiye yıkamayız bu süreç boyunca üreticiyi desteklememiz lazım. Üretmemiz lazım dıştan borç alıp borcu borç ile çevirmeyle olmaz. Sonunda iflas ediyorsun. Amerika’ya yalvaralım muslukları açsında kredi gelsin devri kapandı. O bakımdan Türkiye başını dik tutacak ve kendi komşuları ile ilişkilerini geliştirecek.

Bakın mesela Ordu Rusya ile komşu. Ordu’yu liman haline getirebiliriz çünkü Rusya ile ekonomik ilişkilerimiz gelişiyor. Orduya bir deniz kenti olarak bakmamız lazım sırf fındığa mahkûm olmamamız lazım. Çünkü Karadeniz dünyanın önümüzdeki dönemde çok önemli denizlerinden biri olacak.

Şafak DELİÇAKAR: Tabanın mağdur olduğu kesimde Vatan Partisi olarak ekonomi politikalarında nasıl bir kurtuluş öneriniz var?

Doğu PERİNÇEK: Birçok vatandaşımız borcundan dolayı mağdur hapiste yatanlar var borcu yapılandırmak bir anlam teşkil etmiyor o borcu tekrar ödeyecek mesele borcu ödeyecek güce onu kavuşturmak. Bunun tek bir yolu var üretim devrimi yapmamız lazım. Dışardan almayacağız kendimiz üreteceğiz. 1980 den Türkiye kapılarını açtı yabancı mallar ülkeye girdi sanayi ve tarım çöktü. Yapılandırmamız gereken üretim yapısı.

Şafak DELİÇAKAR: ABD’nin Suriye’den çekilmesi kararı hakkında neler söyleyeceksiniz?
Doğu PERİNÇEK:
Türkiye ile Amerika arasındaki problemler stratejik. Amerika’ya rica edilerek düzeltilecek problemler değil.  Borçlanma ekonomisini dayatan Amerika güvenlikte de burada Kürdistan kuracağım diye Türkiye’yi İran’ı Irak’ı Suriye’yi parçalamaya kalkan Amerika. Amerika ikinci bir İsrail devleti kurmak istiyor Kürdistan adı altında. Amerika’ya karşı başımız dik olacak tehditlerine pabuç bırakmayacağız. İttifaklar çok önemli. Bölge ülkeleri yan yana gelince sorun çözülüyor. Türkiye bugün Suriye ile ilgili meselesini hızla düzeltmeli. Suriye bizim hem Kürdistan planına karşı birlikte hareket edeceğimiz ülke hem de Doğu Akdeniz’deki ülkeleri yanına çekmeli. Hükümetin bu konularda yanlış siyasetleri var bunların aşılması gerekiyor.

Şafak DELİÇAKAR: Türkiye’nin komşularımızdaki Türkmenlere karşı beklenen adımlar pek atılmıyor. Kürt politikası da aslında aynı şekilde. Bunun nedeni nedir?

Doğu PERİNÇEK: Suriye, İran, Irak’ta da Türkmenlerimiz var. Batı Asya ülkeleri arasında iyi bir iş birliği kurduğumuz zaman Türkmenlerimiz içinde çok daha olumlu koşullar ifade eder. Sorunun çözümü yine Suriye ve Irak’la iş birliği yapmaktan geçer. Doğu Türkistan meselesine gelince de Türkiye ne zaman Amerika’nın tehditleri altında kalsa birdenbire Türkiye’nin ittifak yapabileceği kuvvetlere karşı kampanyalar başlıyor. Bunun nedeni nedir? Çünkü Türkiye Rusya ve Çin’le işbirliği yapmazsa Rusya’ya teslim olmaz zorunda. Bunlara karşı dikkatli olmalıyız.  

Şafak DELİÇAKAR: Abdullah Öcalan ile yaptığınız görüşmede beklediğiniz sonuçları aldınız mı? Hükümetle paylaştınız mı? O görüşmede neler yaşandı?

Doğu PERİNÇEK: Abdullah Öcalan ile görüştüğüm zaman onu uyardım. ABD’nin Irak’ı işgal planları var. Bunlara alet olmayın Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü içinde olun ve silahları bırakın. Bizim planımız şuydu. Türkiye Suriye’nin içindeki bir takım ayaklanmalar vardı Türkiye bunları desteklemesin. Suriye’de PKK teröristlerini desteklemesin. İşbirliği yapsınlar bölgeden terörü temizlesinler bu arada PKK terörünü de temizlesin. Ama maalesef o zaman ki hükümetler bu planı kabul etmediler ve Suriye’nin Abdullah Öcalan’ı orada beslemesine zemin hazırladılar biz bunu engellemeye çalıştık. PKK’nın baş düşmanı Türkiye’de Vatan Partisidir.

Şafak DELİÇAKAR: Son olarak 31 Martta Vatan Partisinin yol haritası ne olacak?

Doğu PERİNÇEK: 31 Mart seçimlerine biz sadece belediye seçimleri olarak değil Türkiye’nin geleceğini belirleyecek bir ortamda giriyoruz. Yani iflas etmiş bir sistem var böyle gitmez. Türkiye bir çözüm dönemine girmiştir ve iki tane çıkmaz var birisi AKP’nin çıkması ekonomide çırpınmayı temsil ediyor. CHP’de HDP ile her alanda işbirliği yapıyor o da bir çıkmaz şimdi bu iki çıkmazların arasında bir seçenek var Vatan partisi ve hızla büyümektedir.

AKP’den MHP’den CHP’den istifa eden insanlar partimize katılıyor. Ordu’da da yakında belediye başkan adaylarımız ilan edeceğiz. Tüm ilçelerinde Ordu’nun seçime gireceğiz. Bu seçimler önümüzdeki dönemin bir başlangıcıdır. Belediyecilikte de ra”nt sisteminin karşısındayız. Biz kamu belediyeciliği halka hizmet eden kamu kaynaklarını verimli kullanan ve vatan kavgası yapan hizmet mücadelesi yapan belediyeler kuracağız. Milletimizden yetki istiyoruz tek seçenek Vatan Partisidir.

Şafak DELİÇAKAR: Efendim verdiğiniz bilgiler ve yaptığınız değerlendirmeler için çok teşekkür ediyor, seçim takviminde partinize başarılar diliyorum.

Doğu PERİNÇEK: Bende şahsıma ve partim ile seçmenlerimize bu fırsatı sağladığınız için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız