HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Haziran 2016 Cumartesi Saat: 07:17

ATIL OKULLARA BÜYÜKŞEHİR ELİ DEĞİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, ilçelerdeki atıl okulları düğün salonu ve köy konaklama alanlarına çevirmeyi hedeflediklerini belirtti.
ATIL OKULLARA BÜYÜKŞEHİR ELİ DEĞİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, ilçelerdeki atıl okulları düğün salonu ve köy konaklama alanlarına çevirmeyi hedeflediklerini belirtti. Gazetemizin defalarca gündeme getirdiği atıl okul ve sağlık ocakları sorunları ile ilgili ilk yerinde çalışma Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

“TAAHHÜT ETTİĞİMİZ HER KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

Ulubey ilçesinde iftar yemeğine katılan Başkan Enver Yılmaz; “Taahhüt ettiğimiz ne varsa başından sonuna kadar takip ediyoruz. Ulubey’de, yol ve su meselesi çözüldükten sonra çok ciddi bir eksiklik kalmadığını birlikte göreceğiz. İlçede atıl durumda olan eski okulların düğün salonuna ve köy konaklarına dönüştürüyoruz. Sizin de görüp ve takdir edeceğiniz gibi yine bu okul çevrelerinde ciddi peyzaj çalışmalarını da beraberinde yapacağız” dedi.

“Rahmet ve Bereket Ayında Birlikte Ordu’yuz” sloganıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programları Ulubey ilçesinde devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ramazanın 4. gününde orucunu binlerce Ulubeyliyle birlikte açtı.

Ulubey Kent Meydanı’nda düzenlenen iftar programına Başkan Enver Yılmaz ile Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti Ordu İl Başkanı Av. Uğur Çelenk, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri katıldı.

 

BAŞKAN YILMAZ 29. İFTARIN PLANINI YAPIYOR

Bu yıl Büyükşehir Belediyesi’nin, iftar programlarının 3.sünü gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz; “Bu programlar artık geleneksel hale geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 19 ilçede iftar yapıyorum. İlçe programlarımız dışında 6 iftar programını ilçe büyüklüğündeki mahallelerde,  birini 10 bine yakın hemşehrimizin katılımıyla İstanbul Yeni Kapı’da, birini köyde ve birini de Vali Bey’le Altınordu ilçemizde il protokol iftarı yaparak geçireceğiz.  Bir günümüz boş, şimdi o günü nasıl dolduracağımız noktasında planlama yapıyoruz” dedi.

 

2 YIL İÇİNDE ULUBEY’DE SU SORUNU KÖKÜNDEN ÇÖZÜLÜYOR

İftar programı öncesi Ulubey’e yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili incelemelerde bulunduğunu ifade eden Başkan Yılmaz; “Ulubey’de inşallah bu yıl ve gelecek yıl mahallelerimizin tamamında su sorununu kökünden çözüyoruz. Su probleminin en fazla yaşandığı ilçelerden biri olan Ulubey’de, inşallah yaptığımız çalışmalarla suyun arıtılmasında ve en ücra noktalara ulaştırılmasında yaşanan sorunları tamamen çözeceğiz “ diye konuştu.

 

“ULUBEY’DE YOLA 17 MİLYON LİRALIK İHALE YAPTIK”

Bu yıl Ulubey ilçesinde yolla ilgili yaklaşık 17 milyon liralık ihale yapıldığını belirten Başkan Enver Yılmaz; “Grup yollarımızın tamamına girdik. Aydınlar Mahallesi’nden başlamak suretiyle Güzelyurt,  Durakköyü havzasındaki yol çalışmalarına start verdik. Hedefimiz; bu yıl itibarıyla Ekim ayına kadar bu havzayı sıcak asfalt ile kaplamak. Yolbaşı - Kardeşler yol güzargâhındaki çalışmaları da inceledik. Amacımız; Ramazan ayı içinde Kardeşler’e kadar olan kısmın sıcak asfaltını yapmak, kalanını da yıl sonu itibarıyla bitirmek” dedi.

 

“HEMŞEHRİLERİMİZDEN SABIR İSTİYORUM”

Aksayan çalışmalarla ilgili vatandaşlardan sabır isteyen Başkan Enver Yılmaz; “Mayıs ayının 22 günü yağışlı geçti. Yağmur olduğu zaman hizmet yapamıyoruz. Yağmur bizim mazeretimiz değil ama durum böyle olunca suyla ilgili kazı yapamıyoruz, asfalt çalışmalarımız aksıyor. Bu nedenle çalışmalarda bu yıl 20 gün rötarlı gidiyoruz ama endişeniz olmasın kaynağımız hazır ve projemizi yaptık. Çok şükür Ulubey ilçemizde bu yıl ve gelecek yıl söz verilen ne kadar alan varsa o alanlarla sorunları bitirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN YILMAZ MÜJDEYİ KENDİ İLÇESİNDE VERDİ

Programın sonunda 2 bin 500 Ulubeyli ve ekranları başından takip eden binlerce üreticiye müjdeli haber veren Başkan Yılmaz; “Hükümetimizin doğrudan gelir desteğine olan katkısı, her yıl dekar başına verilen miktar artırılarak devam ediyor. Ordu’da 116 bin çiftçimize 24 Haziran tarihinden itibaren kademeli olarak ve bayrama kadar doğrudan gelir desteği paraları ödenmiş olacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, programın ardından ilçenin sorunlarına ve yatırımlara yönelik mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı yaptı.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN SPORA DA BÜYÜK YATIRIM

Öte yandan hazırladığı projelerle birçok ilçede spor tesislerini halkın hizmetine sunan Ordu Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda tenis spor dalında önemli bir yol kat eden Ordu’ya yeni kortlar kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesi, tamamlandığında başarılı sporcuların yetişmesine büyük katkı sağlayacak 6 yeni tenis kortunun ise inşaat çalışmalarını sürdürüyor.

HER TÜRLÜ SPOR FAALİYETİNE DESTEK VERİLİYOR

19 ilçede semt sahalarından fitness aletlerine kadar vatandaşın birçok sportif etkinliği yapabileceği alanlar oluşturan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde inşa edilecek tenis kortları ve sosyal tesis projesinin çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

HEDEF BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK

Teniste önemli bir gelişme kaydeden ve yarışmalarda adından sıkça söz ettirmeye başlayan Ordu, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımıyla büyük başarılara imza atabilecek sporcuların yetişmesini sağlayacak önemli bir tesise sahip olacak.

PROJE TOPLAM 25 BİN M2LİK ALANI KAPSIYOR

Toplam 25 bin m2 lik alan üzerinde devam eden projede; 2 adet açık toprak tenis kortu, 2 adet kapalı akrilik tenis kortu, 2 adet açık akrilik tenis kortu, otopark alanı, açık fitness alanı, çocuk oyun alanı, sosyal tesisler, restoran-kafe, dinlenme alanları, yeşil alanlar ve spor kampüsü bulunuyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, geride kalan süre içerisinde projenin peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarında önemli bir mesafe alırken, harcanacak tutarın ise toplam 4 milyon 190 bin lira olduğunu açıkladı. (HABER MERKEZİ)

 

Anahtar Kelimeler : ATIL, OKULLARA, BÜYÜKŞEHİR, ELİ, DEĞİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız