HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Şubat 2019 Cuma Saat: 09:15

ZENGİN; “MAKAM KOLTUĞUNDA SENDİKACILIK OLMAZ”

KAMU SEN Ordu İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen’in Ordu Şubesinin genel kurulunun geçtiğimiz günlerde yapıldığına dikkat çekerek; “Yıkım ekiplerinin, tozu dum
ZENGİN; “MAKAM KOLTUĞUNDA SENDİKACILIK OLMAZ”

KAMU SEN Ordu İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen’in Ordu Şubesinin genel kurulunun geçtiğimiz günlerde yapıldığına dikkat çekerek; “Yıkım ekiplerinin, tozu dumana katanların kazandığı bir seçim olduğu da ilan edildi. Ekip yeniymiş ama eski hastalıkları yine nüksetmiş. İdareci olanlar yine sarı sendikacılığa hevenlenmiş. Bir koltuğa iki karpuzu koymak sevdasından vazgeçmemişler” dedi.

Zengin, açıklamasının devamında ise; “Hem idareci hem sarı sendikacı olmuşlar. Sağlık çalışanlarına bakış açısı anlamında idareci ile sarı sendikacının bir farkı olmadığı gerçektir. Fakat biz hiç kimsenin makamını kullanarak sendikacılık yapmasına müsaade etmeyeceğiz.

Sendikacılığa hevesli iseler sıcak makam koltuklarını bırakacaklar.  İdareci olarak kalmak istiyorlarsa sendikacılık yapmayacaklar. Devletin millete hizmet edilmesi için tesis ettiği koltuğu kendi işleri için kullanmayacaklar. Sendikalarına buradan güç devşirmeyeceklerdir.

Buna izin vermeyiz. Hiç kimse makam gücüyle personele eziyet etmemelidir.  Makamlar hizmet aracıdır, kimsenin tapulu malı değildir.

Biz sendikal rekabete her zaman varız. Adil bir yarıştan memnunda oluruz. Fakat makamın gücü ile sendikacılık yapmasına izin vermeyiz.  Sendikacılığı tercih edenler derhal idari görevlerinden istifa etmeli ya da bu kişiler görevlerinden el çektirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye ne çekmişse ayrımcılık, adam kayırmacılık, haksızlıktan çekmiştir diyen Zengin; “Ne kazandıysa da Birlik ve beraberlik ruhundan kazanmıştır. En son 15 Temmuz’da bunun en somut örneğidir. Kamudaki ayrımcılık ve adam yerleştirme gibi hususların ülkeyi uğratacağı felaketten bu milletin birlik ve beraberlik duygusu kurtarmıştır.

Bu yüzden kamuda ayrımcılık, baskı ve mobbing gibi uygulamalar her zaman devletin temeline konulan dinamit gibidir.

Çalışana mobbing uygulayarak, ayrımcılık yaparak, hak ve hukuku ayaklar altına alarak, kralcılık oynayanların heveslerini kursaklarında bırakırız.

Çalışanı hiç kimseye ezdirmeyiz. Hukuksuzluklarında peşini bırakmayız.

Buradan açıkça uyarıyoruz. Hiç kimse kraldan çok kralcılık yapmasın, idarecilikle sendikacılığı harmanlamasın ve makamını kullanarak başka işlere bulaşmasın. Açıkça ilan ediyorum ki bu kişiler hakkında Ankara’da dahil olmak üzere ilgili yerlere gerekli şikayetler yapılacaktır” diye konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız