HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Mart 2019 Cuma Saat: 09:50

TÜM KÖY SEN: GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN

Tüm Üretici Köylüler Sendikası Ordu Şubesi, üreticilere yaşatılan mağduriyetin yanıtını 31 Mart’ta vereceklerini ve geleceklerine sahip çıkmak için oy kullanacaklarını açıkladı.
TÜM KÖY SEN: GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN

 

            Tüm Üretici Köylüler Sendikası Ordu Şubesi, üreticilere yaşatılan mağduriyetin yanıtını 31 Mart’ta vereceklerini ve geleceklerine sahip çıkmak için oy kullanacaklarını açıkladı.

            Tüm Köy Sen Ordu Şubesi Başkanı Zekayi Sağra, “Bizleri mağdur edenler ve sahip çıkmayanlar, fındık üreticilerine sahip çıkacaklarını söylemeye başladı. Tarımda-fındıkta dışa bağımlılık politikaları AKP hükümeti öncesi başladı ama AKP hükümeti döneminde de kapsamı genişletilerek hızlandırıldı. Hükümet olarak yapmadıklarını, yerel yönetici olarak nasıl yapabilecekler anlaşılır değil. Bu zamana kadar üreticileri nasıl mağdur ettilerse bundan sonra da mağdur etmeye devam edecekler.”  diyerek tepki gösterdi.

                        Fındık politikasının değişmediğini belirten Sağra, “Her yıl değişmez olan “Fındık üreticilerine sahip çıkacağız.” sözünü duymaktan bıktık. Çıkarılan tarım yasalarıyla üretici toprağından koparıldı, ürününü maliyetine bile satamadı. Şimdi de yerel seçimde “Fındık üreticilerine sahip çıkacağız” diyorlar. Gerçeği biliyoruz; yalanlara, oyalamalara kanmıyoruz.” dedi.

            Özel ürünümüze sahip çıkamıyorlar

            Fındığın Türkiye için özel olduğunu vurgulayan Sağra, “Fındıkta dünyanın tek belirleyicisi olduğumuz halde politika oluşturmada yetersiz kalınmış olması kabul edilemez. Fındıkta “sözleşmeli tarım” dayatılıyor, bu politikanın uygulanabilmesi için her türlü şartlar hazırlanıyor. Ferrero gibi uluslararası tarım ve gıda şirketlerinin egemenliği büyüyor. Uygulanan politikalarla üreticiler değil, yerli ve yabancı tarım ve gıda şirketleri belirleyici oluyor. Bu nedenle mağduriyetimize neden olanlara ve sahip çıkmayanlara oy yok.” diyerek tepkisini sürdürdü.

           

Anahtar Kelimeler : TÜM, KÖY, SEN:, GELECEĞİNİZE, SAHİP, ÇIKIN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız