HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Mart 2019 Pazartesi Saat: 09:15

Kanal ordutv’ye tebrik yağdı

Ordu’da yayın yapan kanal ordutv, 8 Mart Dünya Kadınlar Günün de rekor denilebilecek önemli bir başarıya imza attı. Gazeteci Şafak Deliçakar’ın hazırlayıp sunduğu ‘8 Mart Özel’ programı kesintisiz 7 saat boyunca izleyici ve takip
Kanal ordutv’ye tebrik yağdı

Ordu’da yayın yapan kanal ordutv, 8 Mart Dünya Kadınlar Günün de rekor denilebilecek önemli bir başarıya imza attı. Gazeteci Şafak Deliçakar’ın hazırlayıp sunduğu ‘8 Mart Özel’ programı kesintisiz 7 saat boyunca izleyici ve takipçilerine Kadınlar Gününe özel yayın yaptı. Program sonrasında televizyon ekibine tebrik ve kutlama mesajları yağdı.

Rejide Hakan Aydın’ın görev aldığı yayında Gazeteci Şafak Deliçakar ve konuklarının da performansları hayli dikkat ve ilgi çekti. Programa konuk olan Türk Kadınlar Birliği Ordu Şubesi Başkanı Sümer Alkan, toplumun günümüz koşullarında yaşam tarzı ve bu tarzdan ortaya çıkan faktörler nedeniyle şiddetin, tecavüzlerin, tacizlerinde önüne geçilemediğine dikkat çekti.

Alkan, ailelerin ihtiyaçlarına göre hareket etmediğini ve ihtiyaçtan fazla taleplerin de aile içi kavgalara neden olduğunu söyleyerek, çocukların ve gençlerin de her geçen gün televizyon ve sanal basında ki şiddet kurgulu oyun ve filmlerin esiri olduğunu vurgulayarak şiddete meyilli bir gençliğin yetiştiğini de ayrıca sözlerine ekledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak ise programda toplumun büyük bir ekonomik çöküntü içerisinde olduğunu söyledi.

Dalak; “Üretemeyen, kazanamayan, alın terinin karşılığını alamayan halk, bir yandan ekonomik kriz ile mücadele ederken bir yandan da manevi değerlerini kaybetmeye devam ediyor. Şiddetin, tacizin, tecavüzün artık sınırı kalmadı. Toplum gittikçe bütün değerlerini kaybetmeye başladı. Biz, CHP olarak kadınlarımıza özel hazırladığımız bütün projelerimizle bu olumsuzlukların önüne mutlaka geçeceğiz” dedi.

Ordu Barosu Kadın Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Birsen Uçar ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Esra Avcı’da programda Ordu Barosu Kadın Hukuk Komisyonunun faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Uçar ve Avcı, ayrıca kadına, çocuğa, hayvanlara uygulanan şiddet, taciz ve tecavüzlerin yasalar nezdinde verilen cezaları değerlendirerek, suçluların topluma kazandırılması noktasında nasıl rehabilite edilebileceği konularını değerlendirdiler.

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün her yıl klasik ve rutin programlarla kutlanarak geçiştirilecek bir gün olmaması gerektiğini belirterek, Türk kadınının günümüzde hak etmediği bir noktada olduğunu savundu.

Karakaya, yasaların ve cezalarında caydırıcı ve yetersiz olduğuna dikkat çekerek, partisinin iktidarında kadınlara yönelik hazırladığı proje ve politikalarla Türk Kadınının hak ettiği, özlediği seviyeye getireceklerini söyledi.

Programa son olarak katılan DSP Altınordu Belediye Başkan Adayı Kezban Sönmez’de, yaptığı konuşmada; “Ekonominin dip yaptığı Türkiye’de, boşanmaların, evden kaçmaların, evini terk edenlerin sayıları her yıl katlanarak artmaktadır. AK Parti iktidarı 17 yıldır ülkeyi ekonomik darboğazlara sokarak kadınlarımızı ve aile kültürümüzü maalesef bu noktalara kadar getirmiştir. Şiddet, yoksulluk, beraberinde gelen onlarca olumsuzluk, DSP’nin projeleri ile son bulacaktır. 31 Mart seçimlerinde kadınlarımız gereken cevabı sandıkta verecektir” diye konuştu.

Programın son bulmasıyla kanal ordutv’ye, gazeteci Şafak Deliçakar’a ve rejide ki Hakan Aydın’a ise tebrik ve kutlama mesajları yağdı.

 

Anahtar Kelimeler : Kanal, ordutv’ye, tebrik, yağdı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız