HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Mart 2019 Cumartesi Saat: 11:15

ORÇEV: “Yaşanabilir bir şehir istiyoruz.”

            Ordu Çevre Derneği, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin deniz dolgusu projesine yönelik dava açıyor.             İlka
ORÇEV: “Yaşanabilir bir şehir istiyoruz.”

            Ordu Çevre Derneği, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin deniz dolgusu projesine yönelik dava açıyor.

            İlkadım Anıtı önünde yapılan basın açıklamasını okuyan ORÇEV Yönetim Kurulu üyesi Ertuğrul Gazi Gönül, İlkadım Anıtı yanında yapılan kafeterya inşatına ve dolgu üzerinde deniz kenarında yapılan otoparka tepki göstererek, otoparkın yeşil alana dönüştürülmesinin gerekli olduğunu belirtti.

            Dolgu istemiyoruz

            Gönül, kıyıları doldurmasının yanlış olduğunu belirterek, “İskeleden başlatılan dolgunun yasadışı, projesiz olduğunu söylemiştik. Engellemeye çalıştık, gözaltına alındık. Yasadışı deniz dolduruluyor diye kaç kez suç duyurunda bulunduk, dikkate almadılar. Ayrı ayrı dört dava açtık. Yasadışı çalışmalar ortaya çıktı, ısrarlı mücadelemiz sonucu Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne kaçak dolgu yaptığı için 74 bin TL para cezası kesildi.

            Şimdi de bu kaçak-yasadışı dolgulara yasal kılıf bulmaya çalışıyorlar. Yeni dolgu alanlarıyla ÇED süreci başlattılar. Yapılan yerler için nasıl ÇED alınıyor onu da anlamak mümkün değil. Yapılan kaçak dolgulara ek dolgular planlandı. Teleferik önündeki kumsal, Otopark - Bülbül Deresi arası doldurulacak. Durugöl Mahallesi’nde tartışmalı “Durugöl” bölgesi ile yağ fabrikasının kumsalından Melet ırmağına kadar dolgu yapılacak; Melet Irmağı’nın ağızına30 metre eninde 540 metre ve 700 metrelik mendirek yapılacak. Civil Deresi ağzına yapılan mendireğin içleri doldurulacak, ranta açılacak. Yani kıyılar ve ırmaklarımız taşla, betonla doldurulacak.” dedi.

            Dava açtık, açmaya devam edeceğiz

            Sahil dolgusunun kaçak yapıldığını vurgulayan Gönül, “Denizimizi, kumsalımızı yok etmelerine seyirci kalmıyoruz. Dün yasadışı -kaçak dedik, karşı çıktık; şimdi de yanlış yapıyorlar diye karşı çıkıyoruz. Şehrin güzelleştirilmesinin yolu doğallığı korumakla olur. Bu proje yok etmeye, rant elde etmeye odaklıdır. Kabul etmiyoruz. Bu projeye de dava açıyoruz. Hem hukuksal hem de kamuoyu oluşturma yönündeki mücadelemiz sürecek.” dedi.

            Adaylar ne diyor?

Açıklamasında belediye başkanlığına aday olanlara da seslenen Gönül, “Buradan belediye başkanlığına aday olanlara sesleniyoruz. Kazandığınızda projeyi durdurup geri çekecek misiniz? Yani iptal ederek kıyılarımızı koruyacak mısınız? Dolgu üzerindeki otoparkı kaldırıp burayı yeşil alana dönüştürecek misiniz?” sorularını yöneltti, kişilere ve örgütlere seslerini yükselme çağrısı yaptı.

Pazartesi mahkeme var

            Mahkemelerinin devam ettiğini söyleyen Gönül, “Sahilde dolgu ve projesiz olarak yıkılan tenis kort ve Tayfur Gürsoy yapılmak istenen projeye yönelik açtığımız davayı Samsun İstinaf Mahkemesi Ordu İdare Mahkemesi’ne kararı gönderdi.  20 Mart 2019 Pazartesi günü saat 14.00’te davamız devam edecek.” dedi

            Basın açıklamasından sonra topluca sahil dolgusunun projesi hakkında halkı bilgilendirme bildirisi dağıtımı yapıldı.

 

Anahtar Kelimeler : ORÇEV:, “Yaşanabilir, bir, şehir, istiyoruz.”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız