HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Haziran 2016 Pazartesi Saat: 06:18

FAL VE FALCILIK

        İslam,tevhid dinidir.Tevhid, Allah’ın  birliğine ,eşi, benzeri ortağı ve dengi olmadığına inanmaktır.Tevhid inancı yalnız Allah’a ibadet edilmesini ve sadece  O’ndan tardım istenilmesini gerektirir.insanları, korkulan ve
FAL VE FALCILIK

        İslam,tevhid dinidir.Tevhid, Allah’ın  birliğine ,eşi, benzeri ortağı ve dengi olmadığına inanmaktır.Tevhid inancı yalnız Allah’a ibadet edilmesini ve sadece  O’ndan tardım istenilmesini gerektirir.insanları, korkulan veya  sevilen güç ve varlıklara tapmaktan men eder.

         Asil yardımın Allh’tan beklenmesi gerektiğini onlara bildirir.rahmeti her şeyi kuşatan, her şeye gücü yeten, istediğini istediğine  veren ve  duaları kabul eden O’dur. Yüce Allah, Kuran’ı Kerimde  kendisini bizzat şöyle tanımlamaktadır.

         “Rabbiniz Allah işte budur.O’ndan başka ilah yoktur.O,her şeyin yaratıcısıdır, o hâlde  O’na  kulluk ediniz.O, her şeye vekildir.”(en’am,6/102)

          Tevhid akidesinden uzaklaşan  bazı insanlar, yanlış yollar sapmışlar, kahinlerden,medyumlardan ve falcılardan yardım beklemeye başlamışlardır.Ne hikmettir ki günümüz dünyasında  en gelişmiş ve en medeni milletlerde bile, hâlâ kahinlere, medyumlara ve falcılara inananlar bulunmaktadır.

         Fal, gelecekten haber vermek,kaybolanı bulmak, kader,kısmet açmak be talihi anlamak için kahve telvesi, iskambil kağıdı,bakla ve benzeri şeyler bakarak anlam çıkarmaktır. Falcılık da bu mesleği yapmaktır.Bu konuda  İslâm’ın hükmü kesindir. Dinimiz falı ve falcılığı da yasaklamıştır.Çünkü gaybı  ancak Allah bilir. Kur’an- Kerimde “Gayb’ın anahtarları Allah’ın katındadır.Onları, ancak O bilir.(en2am,6/59) “göklerin ve yerin gaybı (nı bilmek) Allah’a mahsustur.” (nahl,16/77)

         Ayeti kerimelere baktığımızda  falcıların, medyumların ve kâhinlerin  gayb’ı bilmeleri mümkün değildir. Falcılar ne  yaparlarsa yapsınlar,neye bakarlarsa baksınlar, yaptıkları iş, söyledikleri söz,  hiçbir zaman  gerçeği yansıtmaz.

         Fal baktıranlar çaresiz, falcılarda hayelperestirler.

         Fal açtırmak, cin çağırmak,kurşun döktürmek, kahve telvesinde, ikbal aramak, İslâm’ın  ve aklın reddettiği fevkalade  yanlış şeylerdir.

         Bunların tamamı hurafe şeylerdir. Elimizde düne bu güne ve yarına ışık tutan mukaddes bir kitabımız varken,O nun onaylamadığı, hoş görmediği   yanlış işleri yapmak akıl karı olmasa gerektir.Peygamber efendimizde bu işlerden her defasında  uzak durmamız  hususunda uyarmıştır.

          GÜNÜN SÖZÜ:BÜYÜK İŞLERİ BÜYÜK MİLLETLER BAŞARIR. HALKIN SESİ HAKK’IN SESİDİR.(MUSTAFA  KEMAL  ATATÜRK)            

Anahtar Kelimeler : FAL, VE, FALCILIK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız