HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Nisan 2019 Salı Saat: 09:31

ORDU, LOJİSTİK MERKEZ OLACAK

Ordu Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Servet Şahin, Karadeniz-Akdeniz yolu tamamlandığında Ordu’nun lojistik bir merkez olacağını söyledi.
ORDU, LOJİSTİK MERKEZ OLACAK

Ordu Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Servet Şahin, Karadeniz-Akdeniz yolu tamamlandığında Ordu’nun lojistik bir merkez olacağını söyledi.

Ordu’nun kalkınması için Karadeniz- Akdeniz yolunun tamamlanması gerektiğini belirten Şahin, bunun yanında acilen Ordu’ya liman kazandırılması gerektiğini ifade etti.

ORDU LOJİSTİK MERKEZ OLACAK

Türkiye’nin en uzun sahili Mersin’den sonra Ordu’da olduğunu ifade eden Şahin, “Ordu’nun en az üç limanı olması lazım. Mesela büyük alıcı fındığı neden Ordu’dan almıyor da Trabzon’dan alıyor, çünkü deniz yolu ile taşımacılık daha uygun.

Biz TÜİK verilerine göre bundan 5 sene önce 59. Sıradaydık erişebilirlik seviyemiz. Karadeniz Akdeniz yolu tamamlandığında Sivas, Kayseri, Maraş, Gaziantep, Sivaslı ve Kayserili bizden daha çok denize inmek istiyor, çünkü denize ihtiyaçları var.

Bu şehirlerin hepsi sanayi şehri bu şehirlerde üretilen malları Ukrayna’ya Rusya’ya satmak istiyorlar. Ordu lojistik bir merkez olacak” dedi.

ORDU’NUN ATAĞA KALKMASI GEREK

Bu yolun çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, “Bunun yanında 42 tanede bu illere çok yakın şehirler var. Karadeniz ilinin artık şahlanması Ordu’nun artık ayağa kalkması lazım. Yol bittiğinde körfez ülkelere de inmiş olacağız ve ticaretimiz daha da güçlenip kazanç sağlamış olacağız” diye konuştu.

 

KOMŞU ÜLKELER İLE TİCARETİMİZ ARTACAK

Karadeniz-Akdeniz Yolu tamamlandığında, 50 ilin birbirleri ile ve 50 ilin Rusya, Ukrayna ve diğer Karadeniz’e komşu ülkeler ile ticareti artacaktır diyen Şahin, şunları söyledi: “Ordu ili tam bu noktada ticari lojistik üs olarak görev alacak, bu durum da Ordu ilini coğrafik açıdan ticari kavşak noktası haline getirecektir. Karadeniz-Akdeniz yolunun tamamlanması, Deniz yolu ve Demir yolu ulaşım olanaklarına erişimin önemini artıracağı gibi, firmaların rekabet güçlerini artırabilmeleri için üretimden gelen liderliğin yerini artık, pazarlama ve tanıtım çalışmaları ile gelen liderlik yarışına bırakacak ve bu durum tanıtım mekânları ile ticari ve bilimsel toplantı ve kongrelerin düzenlenebileceği yapıların varlığına olan ihtiyacı da beraberinde getirecek.

 Bizler yaşanacak bu gelişmeler ışığında Ordu ilinde ticari ve bilimsel olmak üzere çok amaçlı toplantıların yapılabileceği yapılarla donatılmış bir Fuar Merkezi çalışmalarına DOKA desteği ile başlamış bulunmaktayız.”

 

        

 

 

Anahtar Kelimeler : ORDU, LOJİSTİK, MERKEZ, OLACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız