HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Nisan 2019 Salı Saat: 09:49

“YOL ORTASINDA CAN HAVLİNE DÜŞÜYORUZ”

Ordu’nun Altınordu ilçe merkezinde ki trafik kavşaklarında araç ve yayalar için işlem gören trafik lambalarının düzensiz çalışmasına vatandaşlardan tepki geliyor. Trafiğin yoğun olduğu sahil bandında özellikle yayalara geçiş üst
“YOL ORTASINDA CAN HAVLİNE DÜŞÜYORUZ”

Ordu’nun Altınordu ilçe merkezinde ki trafik kavşaklarında araç ve yayalar için işlem gören trafik lambalarının düzensiz çalışmasına vatandaşlardan tepki geliyor. Trafiğin yoğun olduğu sahil bandında özellikle yayalara geçiş üstünlüğü sağlayan yeşil ışığın çok kısa süreli olmasına yayalarda büyük tepki gösteriyor.

Giresun-Ordu istikametinde Meydan diye tabir edilen ana kavşakta başlayan sorunun İran Yolu diye adlandırılan kavşağa kadar trafik lambalarının bu şekilde ki düzensiz çalışması yayaların can güvenliğini tehlikeye attığı gözlendi. Araç geçiş üstünlüğü yeşilde iken sürenin uzun olması, aynı üstünlüğün de yaya geçiş süresinde ki kısa mesafesi hem sürücülere hem de yayalara zor anlar yaşatıyor.

İran Yolu kavşağında ki yaya geçiş üstünlüğü lambasının 10 saniye bile sürmediğini dile getiren vatandaşlar; “Bize yeşil yanınca daha yolun ortasına geçmeden kırmızıya dönüyor. Bu anda hem Telekom istikametinden gelen hem de Giresun istikametinden gelen araçlar birden gaza yüklenince kaldığımız yol ortasında can havline düşüyoruz. Bu benzer durum birçok noktada var. Dörtyol kavşağı, Düzmahalle kavşağı, rıhtım kavşağında da durum aynı ve günün 24 saati kazaya açık davetiye çıkıyor.

Maazallah bir kaza olsa sürücüde mağdur, yayada mağdur duruma düşmüş olacak. O zaman bu ışıkların hesabı kimden sorulacak. Her iki tarafta yeşil yandı geçtim deyince ne olacak? Biri yol ortasında can havlinde, diğeri de kaderiyle baş başa kalmış olacak. Ordu Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı İl Trafik Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi hatta ve hatta Karayolları bu işe bir el atıp, sorunu çözmelerini bekliyoruz.

Trafik lambaları başta sahil bandı olmak üzere iç hatlarda da yeniden düzenlenmeli ve vatandaşı bu çileden kurtarmalıdırlar. Yoksa oluşacak olan olumsuzlukların hesabını kimse veremez. Bu soruna duyarlılık ve hassasiyet bekliyoruz” diyerek tepkilerini ortaya koydular.    

Anahtar Kelimeler : “YOL, ORTASINDA, CAN, HAVLİNE, DÜŞÜYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız