HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
31 Mayıs 2019 Cuma Saat: 11:12

ORDU, OGC’NİN İFTARINDA BULUŞTU

Ordu Gazeteciler Cemiyeti (OGC), her yıl geleneksel olarak sürdürdüğü iftar programının 12.sini bu sene de sürdürdü. İftar programına ilgi bu yılda hayli yoğun oldu. Programın bu sene ki onursal konukları ise Sabah Gazetesi Yazarı duaye
ORDU, OGC’NİN İFTARINDA BULUŞTU

Ordu Gazeteciler Cemiyeti (OGC), her yıl geleneksel olarak sürdürdüğü iftar programının 12.sini bu sene de sürdürdü. İftar programına ilgi bu yılda hayli yoğun oldu. Programın bu sene ki onursal konukları ise Sabah Gazetesi Yazarı duayen gazeteci Yavuz Donat ve Küresel Gazeteciler Konseyi Kurucu Başkanı Mehmet Ali Dim oldu.

Hilton otelde yoğun katılımla gerçekleştirilen programda konuşma yapan Ordu Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı Recep Aydın, 12 yıldır sürdürdükleri iftar programının barış, kardeşlik ve paylaşmanın örneği olduğunu söyledi.

Başkan Aydın, ayrıca herkesin ramazan bayramına huzur içerisinde sağlıkla kavuşmasını temenni etti.

Programın onursal konuklarından Küresel Gazeteciler Konseyi (KGC) Başkanı Mehmet Ali Dim’de Ordu basınının güçlü bir dernek altında olmasından dolayı memnun olduğunu söyledi.

KGK Kurucu Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, "16 kurucumuzun hepsi de birbirinden değerli gazetecilerdir. O bakımdan önümüzdeki süreçte inşallah adından çok söz edilecek olan Küresel Gazeteciler Konseyini kurmuş olacağız" dedi.

Başkan Dim, yaptığı konuşmada, her gelişinde Ordu'yu çok daha gelişmiş ve kalkınmış gördüğünü, bundan da mutluluk duyduğunu ifade etti.
Dim, Türkiye'de medya örgütlenmesi anlamında her ilin Ordu kadar şanslı olmadığının altını önemle çizerek, sözlerine şöyle devam etti: 

"Ne yazık ki Ordu'daki bu güçlü Gazeteciler Cemiyeti gibi her il ve ilçede cemiyetimiz yok. Maalesef bugün Türkiye'de Küresel Gazeteciler Konseyinin kuruluşu, başvurusu esnasında üzülerek müşahede ettik ki 400'e yakın içinde gazetecilik, medya basın, iletişim geçen sivil toplum örgütü, dernek, federasyon, konfederasyon, vakıf, sendika var.

Yani ne yazık ki enflasyon, ne yazık ki nicelik ama kaybolan nitelik bizi de sarmış durumda. İşte biz bu noktada 'Acaba nasıl bir hareket tarzı belirleyelim, medyada yeni bir örgütlenme biçimi nasıl ortaya koyalım' diye düşünürken değerli Yavuz Donat ağabeyimizin de çok önemli bir vizyonuyla Küresel Gazeteciler Konseyini kurma aşamasına geldik."

2019 yılının Ocak ayında kuruluş başvurularını yaptıklarını belirten Başkan Dim, son aşamada olduklarını ve önlerindeki bir ay içerisinde konseyi kurmuş olmayı da hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Konseye katılan illerden birinin de Ordu olduğuna dikkat çeken Dim, şunları kaydetti: "Güçlü bir örgütü, bir yandan da yarı kamu örgütü gibi ama sivil inisiyatif olarak, içimizde asla bir siyasi ya da bir devlet memuru tarzında kimse yok. 16 kurucumuzdan birisi de Sayın Yavuz Donat'tır. Kendisine teşekkür ediyorum.

Şu ana kadar basın ve medyayla ilgili hiçbir kurum ve kuruluşta kurucu olarak da yönetici olarak da yer almamıştır. 16 kurucumuzun hepsi de birbirinden değerli gazetecilerdir. O bakımdan önümüzdeki süreçte inşallah adından çok söz edilecek olan Küresel Gazeteciler Konseyini kurmuş olacağız."

Konuşmaların ardından Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Gazeteciler Cemiyeti adına onursal konuklardan bir diğeri olan Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat'a teşekkür plaketi takdim etti. Donat ve Dim’e ayrıca Ordu balı da hediye edildi.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ile daire müdürleri, siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları, spor camiası temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Anahtar Kelimeler : ORDU, OGC’NİN, İFTARINDA, BULUŞTU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız