HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Haziran 2019 Pazartesi Saat: 14:23

“ORDU’NUN TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNE İHTİYACI VAR”

Eski Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin, Ordu’nun kamu-özel ortaklığı şehir hastanesine değil,  kamu-halk dayanışması tıp fakültesi araştırma hastanesine ihtiyacı olduğunu söyledi. Ordu-Giresun havalimanı yapımında olduğun gibi T
“ORDU’NUN TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNE İHTİYACI VAR”

Eski Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin, Ordu’nun kamu-özel ortaklığı şehir hastanesine değil,  kamu-halk dayanışması tıp fakültesi araştırma hastanesine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ordu-Giresun havalimanı yapımında olduğun gibi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yapımında Ordu insanının her türlü yardımı yapacağını belirten Şahin, “Ordu ilinde yapılacak olan Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine her Ordulunun, başta İstanbul’da yaşayan 500 binin üzerinde Orduluların karşılıksız destek vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ordu ilimiz gerçek anlamda ülkemizin ve Karadeniz Bölgemizin bir incisi. Deniziyle, doğasıyla,  yeşiliyle ve huzur iklimiyle yaşanabilir bir kent. Ordu üniversitemizin kısa bir zaman içinde üniversiteler arasında ön plana çıkmasında ilimizin bu özellikleri tartışılmaz.

                      Üniversite bünyesinde kurulu tıp fakültemiz ise sadece öğretim gören öğrencilerden ziyade öğretim kadrosunda bulunan öğretim elamanlarının varlığıyla hayat bulan Araştırma Hastanesiyle de yöre ve bölge insanı için ayrı bir hayati öneme sahip. İnsanlarımız Tıp Fakültesinin varlığı sayesinde Araştırma Hastanesinde konusunda akademik kariyeri olan uzman hekimlerimiz tarafından tedavi edilmektedir. Bu kazanım, başta ilimiz ve yakın bölgemiz için kaybedilmemesi ve sahip çıkılması gereken önemli bir kazanım.

TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ NEDEN ENGELLENİYOR?

                     Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi işlevini zoraki gören eski SSK hastanesi tam bir yıkıntı görünümüne sahip ve tıp fakültesi araştırma hastanesine yakışmıyor. Bu ili yöneten başta milletvekilleri olmak üzere, ilin valisinin ve Büyükşehir Belediyesi başkanlarının tedavi için gittiklerini zannetmiyorum. Zira gitmiş olsalardı doçent bir öğretim elamanının tabutluk gibi adı poliklinik olan odalarda çöp tenekesine 75 cm mesafede vatandaşa hizmet etmek için çabaladıklarına şahit olurlar ve bu ilin üst düzey yöneticileri olmanın verdiği sorumluluk duygusunun bir gereği olarak Tıp Fakültesinin kendisine ait araştırma hastanesi yapım aşamasında bugüne kadar bir yol almasını sağlarlardı.

                     İnsanlar hastanenin düzeltilmesi mümkün olmayan fiziki ortamının ve görüntüsünün verdiği endişe ile ameliyat sonrası bir hastalık kapma endişesiyle ameliyat olmaktan dahi imtina eder duruma geldiler.

                    Nice kalifiye öğretim elamanları geldiler ve bu sahipsizlik ortamının düzeleceğine dair umutlarını yitirmelerinden dolayı nedeniyle gittiler. Bugün, bir kısmı bir şekilde Ordu ile olan bağlarının hatırına göreve devam etmekle beraber, yakın gelecekte öğretim kadrosunun boşalması ve eğitim kalitesinin de buna bağlı olarak düşmesi muhtemel bir tehlike olarak durmaktadır.

ORDU İLİNİN İHTİYACI ŞEHİR HASTANESİ DEĞİL TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA HASTANESİDİR.

                    Tıp Fakültesi Araştırma Hastaneleri klasik tedavi merkezlerinin dışında adında da yer alan araştırma görevini de gören kurumlardır. Sağlık alanında yapılan araştırmalar ticari bir amaca hizmet etmeyen uzun vadeli ama sağlık açısından stratejik çalışmalardır. Bu çalışmalarda ancak uygun fiziki mekanlar ve sağlanan laboratuvar imkanları ölçüsünde bir sonuç alınmaktadır.

                    Son günlerde Ordu ili için şehir hastanesi yapımından bahsedilmektedir. Kamu özel ortaklığıyla kuracak olan şehir hastanelerini, yükleniciler önce inşa etmekte sonra da işlemesinden yükümlü olarak karşılığında ise devletten kira bedeli almakta ayrıca kampüs içinde ticari alanlardan da gelir elde etmektedirler. Bu hastanelerde sunulan sağlık hizmetinin odak noktasını insan sağlığı değil, elde edilecek karın oluşturduğu bilinen bir gerçektir. Bu gerçeklik, şehir hastanelerinin hiçbir zaman Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinin yerini dolduramayacağının da açık ve net göstergesidir. Şetahir has

                 Tıp Fakültesi olan ve büyükşehir dahi olmayan bir çok ilde yeni tıp fakültesi araştırma hastaneleri yapılmışken Ordu ilinde yapılmamış olması ilimizle ilgili sorumluluk makamında olanların ilgisizliğidir.

                 Bir çok hastanelerde olduğu gibi belirli bir branşta ihtisas hastanesi olarak gelişim gösterebilecek Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ilimizin tanıtımı ve gelişimi içinde önemli bir etken olacaktır. Fiziki olarak yeni bir araştırma hastanesine sahip olmayan Ordu Tıp Fakültesinin gelişimini beklemek söz konusu olamaz.

TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA HASTANESİ YAPIMINDA ORDU İNSANI YARDIMINI ESİRGEMEYECEKTİR

                   Şehir hastaneleri yatırımcısı için bir ticari müessese olduğu için, yapımında Ordu insanının gönüllü katkısı olmayacaktır. Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi için ise Ordu insanı desteğini esirgemeyecek, devlete en asgari maliyette mal olası sağlanabilecektir. Yeter ki samimi olarak bu karar alınsın ve doğru isimlerle halkın karşısına çıkılsın.

                   Ordu ilinde yapılacak olan Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine her Ordulunun, başta İstanbul’da yaşayan 500 binin üzerinde Orduluların karşılıksız destek vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. İsmi bilinmeyen ama imkanları ve gönlü geniş olan o kadar insanımız var ki. Araştırma hastanesinin arsasında 1 m2 benimde katkım olsun diyecek, hastanenin bir odasını rahmetli anne veya babasının adına teşrif edebilecek gerek yurt içinde gerek yurtdışında onlarca insanımız var. Hastaneye adının verilmesi şartıyla binasını yaptırabilecek işadamları örnekleri de ülkemizde mevcut.

                Bugün bir havalimanına sahipsek bunun nedeni  “150 km sağında ve solunda havalimanı var, ne gerek“  diyenlere inat, o Gülyalı denizine Ordu insanının inancını ifade eden mendireğin yapılmasıdır. Ve o mendireği de kendi imkanlarıyla Ordu insanı yapmakla birlikte, öncülüğünü ilin valisi yapmıştır.

                Ordu ilinin kamu- özel ortaklığı şehir hastanesine değil, kamu-halk dayanışması Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine ihtiyacı vardır.”

 

 

     

                

                       


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız