HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Haziran 2019 Perşembe Saat: 10:14

Üreticilerin zararları karşılanmalı

            Son günlerde yaşanan sel, dolu, rüzgar nedeniyle fındıkta yaşanan zararların karşılanmasının gerekliliğini vurgulayan Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, “Üreticilerin zararlarını karşılamamak için
Üreticilerin zararları karşılanmalı

            Son günlerde yaşanan sel, dolu, rüzgar nedeniyle fındıkta yaşanan zararların karşılanmasının gerekliliğini vurgulayan Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, “Üreticilerin zararlarını karşılamamak için gerekçeler üretilmemeli.” dedi.

            Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra açıklamasında, “Nedense zararlar karşılanıyor sözünü çok duyuyoruz ama gerekçeler yaratarak ya ödeme yapılmıyor ya da dostlar ticarette görsün anlayışıyla can suyu veriyorlar. Sendika olarak üreticilerin zararlarının karşılanması için ısrarımız sürecek.” dedi.

            Önlem almak önemli

            Rekolte tartışmaları devam ederken üreticinin ürün zararlarının başladığını da belirten Sağra, “Rekolte şu kadar olacak, bu kadar olacak tartışması gereksiz. Önemli olan üreticinin çuvala koyduğu üründür. Don, rüzgar, sel, heyelan nedeniyle yaşanan toprak ve ürün kayıpları çoğaldı. Doğayla oynamanın, ekolojik dengeyi bozmanın sonuçları bunlar. Zararın karşılanması gerekiyor ama asıl olan önlemlerin alınmasıyla zararların olmamasıdır. Buna yönelik bir çalışma yok. Doğayla oynama sonucu ekolojik denge bozuldu ve don, rüzgar, sel gibi nedenlerle zararlar çoğaldı. Bundan sonra da yenileri olabilir. Zarar gören yerler belirlenip üreticilerin zararları karşılanmalıdır.” dedi.

Anahtar Kelimeler : Üreticilerin, zararları, karşılanmalı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız