HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Haziran 2019 Cuma Saat: 06:41

FINDIK EN AZ 20 TL OLMALI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, fındık taban fiyatının en az 20 TL olması gerektiğini belirtti. Milletvekili Mustafa Adıgüzel, çiftçinin bugünlerde 18 TLye alıcı bulan fındığı 9 ay önce 12-12,5 TLye s
FINDIK EN AZ 20 TL OLMALI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, fındık taban fiyatının en az 20 TL olması gerektiğini belirtti.

Milletvekili Mustafa Adıgüzel, çiftçinin bugünlerde 18 TL'ye alıcı bulan fındığı 9 ay önce 12-12,5 TL'ye satmak zorunda bırakıldığına dikkat çekerek üreticinin bu sene kilo başına 5-6 TL zarara uğratıldığını söyledi.

Adıgüzel, mecliste yaptığı konuşmada; “Bu yıl da çiftçinin bizzat yine devlet tarafından TMO eliyle ve ayrıca uluslararası çıkar şebekesi ve yerli işbirlikçileri tarafından soyulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Tüm üreticileri elbirliği ile emeğin hakkını savunmaya, yüksek sesle taleplerini dile getirmeye davet ediyorum.

Fındık taban fiyatının üretici bahçeye girmeden sezon başlamadan verilmesini,  geçen yılın fındığının bugünlerde 18 TL'ye alıcı bulmasından ve maliyet, refah payı, enflasyon vb parametreler de göz önüne alınarak en az 20 TL ( 20 TL'den az olmamalıdır ifadesi ile) olması gerektiğini de söylüyoruz” dedi. 

 Milletvekili Adıgüzel, konuşmasının devamında kendisine yönelik yapılan eleştirilerde şu şekilde cevap verdi; “Bazı sosyal medya kullanıcısı siyasiler benim bu açıklamamı rekolte açıklanmadığından erken olduğunu ve de maliyet, enflasyon vb. etkenler hesaplanmadan yaptığımı biraz da nezaketsiz bir üslup ile eleştirmişler.

Şunların bilinmesinde fayda var. Birincisi konuşmamı dinleme zahmetinde bulunurlarsa rekolte çalışmasının önümüzdeki günlerde bitirileceğini ifade ediyorum zaten. İkincisi rekolte öncesi açıklama yapmamızın gerekçelerinden biri rekoltenin açıklanacağı tarihten çok kısa süre sonra hasat başlayacağından hasat öncesi taban fiyat beklentisi için çalışmalara yeterli süre kalmayacağı ve meclisin de bu dönemde kapalı olma ihtimalinin olmasıdır.

Üçüncü hususta diğer bir sebep de bizim açıklamamızdan birkaç gün önce bazı siyasilerin 18 TL şeklindeki açıklamasının fiyatın düşük şekillenmesine sebep olmaması için tekrar ifade edeyim 20 TL değil en az 20 TL şeklinde bir açıklamamız olmuştur. Bu çıtanın belirlenmesinde de fikrine ehemmiyet verdiğimiz birçok kesim ile görüşülmüş, fındık fiyatı ve döviz kuru ilişkisinde yıllar içerisindeki seyirde beklenen hedefler de dikkate alınmıştır.

Sonuç itibariyle erken yargı ve yetersiz bilgi ile hüküm verip nezaketsiz bir üslup ile paylaşım yapmaktan en azından sorumluluk mevkiindeki insanları menederim. Emek en yüce değerdir” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : FINDIK, EN, AZ, 20, TL, OLMALI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız