HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Temmuz 2019 Cumartesi Saat: 10:07

PİYANO RESİTALİNE DAVETLİSİNİZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, sanatseverlere piyano resitali sunacak. Fransız besteci ve piyanist Stephane Blet 27 Temmuz Cumartesi akşamı saat 19.00’da Ordu Üniversitesi Morfoloji Konferans Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. Cumhurbaşkan
PİYANO RESİTALİNE DAVETLİSİNİZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, sanatseverlere piyano resitali sunacak.

Fransız besteci ve piyanist Stephane Blet 27 Temmuz Cumartesi akşamı saat 19.00’da Ordu Üniversitesi Morfoloji Konferans Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk dostu olarak bilinen, ünlü Fransız besteci ve piyanist Stephane Blet düzenlenecek konserde birbirinden değerli eserleri Orduluların beğenisine sunacak.

FRANSIZ BESTECİ VE PİYANİST STEPHANE BLET KİMDİR?

Fransız piyanist ve besteci Stephane Blet, 1986'da başladığı müzik serüveninde başarıdan başarıya koştu. Parlak kariyerine 6 yaşında adım atan Blet'in yeteneğini ilk keşfeden Amerikalı piyanist Byron Janis, onu 1980'li yıllarda New York'a davet etti. Blet, dinleyicilerin uzun süre ayakta alkışladıkları çok başarılı resitaller verdi. Sanatçı, 1987'de salonda bulunanların 30 dakika boyunca 'bis' talep ettikleri unutulmaz bir 'Liszt Maratonu' ile hafızalara yerleşti. Stephane Blet, 1992'de kendini sadece uluslararası kariyere değil, ikinci tutkusu olan beste yapmaya da adadı. Sanatçının, ünlü yayınevleri tarafından yayımlanan besteleri büyük başarı elde etti ve uluslararası yarışmalarda dünyanın en önemli konservatuvarlarının müfredatlarında zorunlu eserler olarak seçildi. Blet, 1993'te Liszt'in dev eseri Faust Senfonisi'ni piyanoya uyarlayarak, müzik dünyasında ayrı bir yer edindi. Müzisyen Blet, o tarihten sonra aralarında piyano sonatları, konçertolar, keman ve piyano için sonatın bulunduğu 300 esere imza attı. 'Klavyenin Kralı' olarak tanımlanan Blet, Türk dostu ve İstanbul aşığı bir müzik dehası olarak 12 Osmanlı-Türk rapsodisi besteledi.

Anahtar Kelimeler : PİYANO, RESİTALİNE, DAVETLİSİNİZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız