HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ağustos 2019 Pazar Saat: 12:03

POYRAZ; “HUKUK FAKÜLTESİ DEĞİL, YARGI REFORMU LAZIM!”

Ordu Barosu Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz, ülkedeki asıl ihtiyacın yeni hukuk fakülteleri değil yargı reformu olduğuna dikkat çekti. Özel üniversitelerde yeni hukuk fakülteleri açılmasına bir tepkide Ordu Barosundan geldi. Hukukçular, y
POYRAZ; “HUKUK FAKÜLTESİ DEĞİL, YARGI REFORMU LAZIM!”

Ordu Barosu Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz, ülkedeki asıl ihtiyacın yeni hukuk fakülteleri değil yargı reformu olduğuna dikkat çekti.

Özel üniversitelerde yeni hukuk fakülteleri açılmasına bir tepkide Ordu Barosundan geldi. Hukukçular, yargı reformunun yasallaşmasına dikkat çekere tepkilerini sürdürmeye devam ediyor.

Ordu Barosu Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz, ülkedeki asıl ihtiyacın yeni hukuk fakülteleri değil yargı reformu olduğuna vurgu yaptı.

Yargı reformu strateji belgesi başlıklarından birisinin de hukuk fakülteleri giriş katsayısının ve hukuk eğitiminin kalitesinin artırılması ile sayılarının sınırlandırılması olduğunu hatırlatan Av. Haluk Murat Poyraz, şunları söyledi;

Yargı reformunun yasallaşacağı söylenmişti

“Ülkemizde son 5 yılda avukat sayısı 80 binden 125 bine ulaşmıştır. Ordu Barosu avukat sayısı 2016 yılında 320 iken bugün itibariyle 465 olup 80 stajyerimiz vardır. Eylül ayında stajyerlerin mesleğe katılımı ile sayımız 500'ü aşacaktır.

Staj yapamazlar!

Bırakın ofis açmayı, bırakın hizmet sözleşmeli çalışmayı, sayı fazlalığı nedeniyle yanında staj yapabilecek avukat bulmak dahi imkansız hale gelmiştir. Kapasitenin kat ve kat üstünde fakülte ve mezun vardır.

Popülist siyaset!

Bu sayısal artış, ne nüfus artışı, ne ekonomik büyüme ne de iş artışına uyumludur.

Mevcut hukuk fakültelerinin niteliği ve eğitim kalitesinin yetersizliği bir vakıa olarak önümüzde durmaktayken hiç ihtiyaç olmamasına rağmen iki akademisyen bir sınıfla yeni fakülteler açılması popülist siyasetin en bariz göstergesidir.

Oluşumuna katkı sağladığımız ve açıklandığında umutlandığımız, tüm eleştirilere rağmen bardağın dolu tarafı diye gördüğümüz yargı reformu belgesi ruhu ve içeriği ile bağdaşmayan yeni fakülte açılması doğru olmamıştır.

Yasama yılı açılışında behemehal yargı reformu paketi meclise sevk edilmeli ve derhal yasalaşmalıdır.” 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız