HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Temmuz 2016 Pazar Saat: 16:30

GARNİZON KOMUTANI DARBE EMRİNİ REDDETTİ

ORDU DARBEYE KARŞI TEK YÜREK
GARNİZON KOMUTANI DARBE EMRİNİ REDDETTİ

'Milli İradeye Sahip Çıkıyoruz' mitinginde konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya'nın darbe emrini reddettiğini söyledi.

 Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Ordulu vatandaşlar, yaşanan darbe girişimine karşı tek yürek oldu. Darbe girişiminin ilk saatlerinde cadde ve sokaklara akan Ordulular, ikinci gün de meydanları boş bırakmadı.  

Büyükşehir Belediye Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, FETÖ-PDY terör örgütüne mensup subaylar tarafından gerçekleştirilen ancak devletin tüm birimlerinin kararlı ve koordineli çalışmasıyla akamete uğratılan darbe girişimine karşı sert tepki gösterdi.

 Protesto gösterilerinde konuşma yapan 27 Mayıs Darbesini Araştırma Komisyonu Eski Başkanı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi yapan FETÖ-PDY terör örgütüne karşı beddua etti.

Başkan Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline dinamit atan bu zihniyetin Allah bin belasını versin, onları öbür dünyada zelil etsin” dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu’da yaptığı konuşmada; “Halka dayanmayan, halktan güç almayan hiçbir sistem başarıya ulaşamaz” dedi.

 

“BUNLAR İNSAN OLAMAZ”

 'Milli İradeye Sahip Çıkıyoruz' mitinginde Başkan Enver Yılmaz konuşmasının devamında,  “Cumhurbaşkanımızın tatil için gittiği oteli ve köşkünü bombalayan zihniyet, sadece Gölbaşı’nda 47 tane Özel Harekatçı kardeşimizi şehit eden zihniyet, İstanbul’da vatandaşlarımızın önüne tank dizen ve bizi düşmana karşı savunsunlar diye aldığımız helikopterle Türkiye Cumhuriyeti Meclisi'ni bombaladıktan sonra Yunanistan’a iltica eden zihniyet insan olamaz.

Allah bunları helak etsin, girmiş oldukları hapishaneden sağ çıkartmasın. Gölbaşı’nda polislerimizin şehit edilmesine en çok sevinen ise Türkiye düşmanlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline dinamit atan bu zihniyetin Allah, belasını versin ve onları öbür dünyada zelil etsin" diye konuştu.

 

“ORDU KENDİNE YAKIŞANI YAPTI”

 Başkan Yılmaz, kendi ülkesinin vatandaşlarına kurşun sıkan askerlere, rütbeli subay, erbaş ve erlere karşılık Ordu’nun Valisi, Garnizon Komutanı, Başsavcısı, Emniyet Müdürü, diğer tüm yetkilileri ve vatandaşlarıyla birlikte Ordu'nun bu darbe sürecinde yüzünün akıyla çıktığını söyleyerek, "15 Temmuz bundan böyle demokrasi bayramımız olacaktır. Bütün ilçelerimiz dahil Ordu kendine yakışanı yapmıştır, devletimiz gereğini yerine getirmiştir. Çok şükür devletimizin başı Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız işin başında. TBMM'deki tablo bizleri de gururlandırdı. İktidarımızla, muhalefetimizle birlik ve beraberlik gösterdik" dedi. 

 

“HALKTAN GÜÇ ALMAYANLAR BAŞARIYA ULAŞAMAZ”

 Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’de darbe dönemlerinin artık geride kaldığını söyleyerek, “Türkiye bir muz cumhuriyeti, bir Afrika cumhuriyeti değildir. Halkımız, hükümeti ve devletine sonuna kadar sahip çıkıyor. Bundan sonra atom bombasıyla gelseler bile bu memlekette darbe dönemleri bitti.

Halka dayanmayan, halktan güç almayan hiçbir sistem başarıya ulaşamaz. Biz burada konuşuyorsak, valilik yapıyorsak siz olduğunuz için. Siz olmadığınız yerde biz de yokuz. Önce Allah'a, sonra size güveniyoruz” dedi.

 

ORDU GARNİZON KOMUTANI DARBE EMRİNİ REDDETTİ”
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 15 gün önce atanan 
Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya'nın, darbeye yönelik kendisine gelen emri reddettiğini belirterek kendisini Ordulular huzurunda kutladı.

'Milli İradeye Sahip Çıkıyoruz' mitinginde konuşan 
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya'nın darbe emrini reddettiğini söyledi.

Albay Sedat Sarıkaya'yı örnek davranışından dolayı kutlayarak tebrik eden Vali Balkanlıoğlu, "Burada kahraman bir kumandan var. Bu kardeşimize yukarıdan emir gelmiş. 'Şunları görevden al, bunu yapalım şu bu. Ben dedi 'Hükümetimden emir alırım, hiç kimseden emir almam'. Komutanımız geldi, bize bağlılığını bildirdi hemen. Aradı 'Emrinizdeyim sayın valim, ben başka hiçbir otorite tanımıyorum' dedi. Allah razı olsun kendisinden" dedi. Konuşmalarının ardından İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu dua yaptı. (HABER ŞAFAK DELİÇAKAR)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : GARNİZON, KOMUTANI, DARBE, EMRİNİ, REDDETTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız