HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Eylül 2019 Pazartesi Saat: 09:26

BALIK AV YASAĞI SÜRESİ UZATILSIN

15 Nisan-1 Eylül arasında uygulanan balık avlama yasağı süresinin 1 Nisanda başlayıp 30 Eylülde sona ermesi için TBMMde önerge verildi. CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, 1 Eylül’de denizlerde başlayan balık avında, gırgır avı
BALIK AV YASAĞI SÜRESİ UZATILSIN

15 Nisan-1 Eylül arasında uygulanan balık avlama yasağı süresinin 1 Nisan'da başlayıp 30 Eylülde sona ermesi için TBMM'de önerge verildi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, 1 Eylül’de denizlerde başlayan balık avında, gırgır avı derinliği ile avlanan balıkların boy limitlerinde yapılmak istenen değişikliği gündeme getirmek, denizlerde 15 Nisan-1 Eylül tarihlerindeki av yasağı süresinin 1 Nisan ile 30 Eylül arasında değişmesi ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırmasını istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

 Aynı denizi paylaştığımız ülkelerde balık var, bizde yok

Konuya ilişkin konuşan Tığlı, “Ülkemizde balık boylarıyla ilgili bir dengesizlik söz konusu. Yunanistan’da, Bulgaristan’da balık yok mu, var. Aynı denizi paylaştığımız ülkelerde balık fazlayken, biz de az çıkmasının bazı eksiklikleri var. AB ülkelerinde gırgır ile yapılan avlanmalarda derinlik 50 metre, ama bizde 24 metre. Kontrol ve denetimin gerçekleştirilmesini istiyoruz.

15 Nisan-1 Eylül arasındaki avlanma yasağı süresinin de uzatılmasını talep ettik. Önergemizde 1 Nisan ile 30 Eylül arasında olmasını istedik. Çünkü balıklar yemlenme sürecinde avlanıyorlar. Bu da balık verimini düşürüyor” dedi.

Anahtar Kelimeler : BALIK, AV, YASAĞI, SÜRESİ, UZATILSIN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız