HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Ekim 2019 Cuma Saat: 08:31

“ÖNEMLİ OLAN VATANDAŞLARIN BİLİNÇLENDİRİLMESİ”

Yaya önceliğinin yaşam önceliğiyle eş değer olduğunu bir kez daha vurgulamak amacıyla tüm ülke genelinde aynı saatte “ÖNCELİK YAYANIN” uygulaması yapıldı.   Fatsa ilçesinde Dumlupınar İlkokulu önünde gerçekleşen uygulamaya Ka
“ÖNEMLİ OLAN VATANDAŞLARIN BİLİNÇLENDİRİLMESİ”

Yaya önceliğinin yaşam önceliğiyle eş değer olduğunu bir kez daha vurgulamak amacıyla tüm ülke genelinde aynı saatte “ÖNCELİK YAYANIN” uygulaması yapıldı.

  Fatsa ilçesinde Dumlupınar İlkokulu önünde gerçekleşen uygulamaya Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Binbaşı Musa Ünsal, resmi daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

  Uygulama sırasında Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ve protokol mensupları yaya geçidinde duran araç sürücülerine broşürler dağıttılar.

Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran uygulama sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Yaya geçitlerinde öncelik yayanın olması ile ilgili ilk uygulama geçmişte kırmızı düdük uygulaması ile başlamıştı. İlçemizin çeşitli caddelerinde işaretlemeler yapıldı. Burada önemli olan vatandaşlarımızın özellikle çocuklarımızın bilinçlendirilmesi.

Bugün ülkemizin her yerinde bu uygulama yapılıyor. Bizde uygulamamızı merkez olarak Dumlupınar İlkokulumuzun önünde yaptık artı işaretleme yapılan bütün caddelerde bu uygulama yapılıyor. Malum ülkemizin sorunu trafik. Her yıl on binlerce insan hayatını kaybediyor belki yüzbinlerce insan yaralanıyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri de eğitimsizlik ve dikkatsizlik.

Fatsa ilçemiz de bu anlamda en muzdarip olan yerlerden bir tanesi. Küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızı bilinçlendirebilirsek, şoförlerimizi bu konuya sevk edersek her şey çok daha güzel olacak. İnşallah bu çocuklarımız ileride daha dikkatli yayaya öncelik tanıyan şoför olacaklardır ve kurallara uygun bir şekilde yaya geçitlerini kullanacaklardır. Böylece kazanan ülkemiz olacak.” dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız