HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Ekim 2019 Pazar Saat: 09:44

“KOORDİNASYON İÇERİSİNDE HAREKET EDİN”

İLÇELERİ MASAYA YATIRAN VALİ YAVUZ’DAN, KAYMAKAMLARA NET MESAJ:
“KOORDİNASYON İÇERİSİNDE HAREKET EDİN”

İlçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Kaymakamlar Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Başta eğitim, güvenlik, sosyal yardımlaşma ve sosyal hizmet alanında olmak üzere  gündemdeki konuların değerlendirildiği toplantıda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Kaymakamlar toplantımızı her ay mutat olarak gerçekleşrtiriyoruz. Eğitim- öğretimin açılmasıyla birlikte 130 bin evladımız, 9 bin 700 öğretmenimizle eğitim-öğretim faaliyetine sorunsuz bir şekilde başlamış bulunuyoruz. Özellikle sözleşmeli öğretmenliğin ilimizi kapsayacak şekilde genişlemiş olması da bizim açımızdan mutluluk verici oldu.

Mesudiye, Gölköy, Gürgentepe, Aybastı, Korgan gibi ilçelerimizde de öğretmen açığının kapatılması için  yapmış olduğumuz girişimler olumlu sonuçlar doğurdu. Bu yıl içinde 182 sözleşmeli öğretmen  ilimize bu kapsamda  kazandırılmış oldu ve kırsal İlçelerimizde çok ciddi öğretmen açığı vardı bunu da büyük ölçüde kapatmış olduk” diye konuştu.

 

Vali Yavuz, Okul çevrelerinin güvenliğinin sağlanması, okul güvenlik irtibat görevlileri ile okul yöneticilerinin birbirleriyle irtibatlarının sağlanması, servis araçlarının denetimi ile kantinlerde gıda denetimine de çok dikkat edilmesini istedi.

 

İçişleri Bakanlığının 2019  yılını 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan ettiğini hatırlatan Vali Yavuz,  bu konuda yoğun çaba sarfedildiğini belirterek, ”Çok sayıda yaya geçidi çizildi, yayaların geçiş üstünlüğünü sağlayacak faaliyetleri de hep beraber yürütüyoruz. Bunların bir alışkanlık haline dönüştürülmesini sağlayacak tedbirleri de hep beraber alıyoruz” dedi.

 

Vali Seddar Yavuz, Kaymakamlardan bölücü terör örgütünün kış üstlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, yayla ve meralarda erzak ve yaşam malzemesi bırakılmaması hususunda gerekli duyuruların yapılmasını ve konu üzerinde  hassasiyetle durmalarını, takip etmelerini istedi.

 

27 aydır Ordu Valiliği görevinde bulunduğunu ve hiçbir terör örgütünün ilde üstlenemediğinin altını çizen Vali Yavuz, ”Bu hiç olmayacağı anlamına gelmez. Dikkatli ve teyakkuz halinde olmamızda fayda var” dedi.

 

ÖNEM projesinin bu yıl da devam edeceğine vurgu yapan Vali Yavuz, risk grubunda yer alan çocukların tesbiti, bunlara yönelik alınacak tedbirler  konusuna da değinerek, Kaymakamların görev yaptıkları ilçelerde projeyle ilgili çalışmalara ağırlık vermelerini  istedi ve kış gelmeden ihtiyaç sahibi vatandaşların kömür ihtiyaçlarının giderilmesi talimatını verdi.

 

Konuşmasının son bölümünde Cumhuriyet Bayramının 96. yıl dönümünün kutlanacağını söyleyerek, Kaymakamlardan bu yılki kutlamaların daha geniş kapsamlı ve  coşkuyla kutlanması talimatını verdi.

 

Toplantıda, daha sonra gündem maddeleri görüşüldü. İlçe kaymakamlarından, ilçelerin ihtiyaç, sorun ve sıkıntılarını da dinleyen Vali Yavuz, ihtiyaç ve sorunların giderilmesi için işbirliği ve koordinasyon içerisinde hareket edilmesini istedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız