HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Ağustos 2016 Pazartesi Saat: 10:58

19 İLÇE TEK VATAN, TEK BAYRAK, TEK DEVLET DEDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanı’nda şerefli nöbeti 16 gündür sürdüren Orduluları, Başkan Enver Yılmaz’ın yanı sıra 19 ilçe belediye başkanı da yalnız bırakmadı.
19 İLÇE TEK VATAN, TEK BAYRAK, TEK DEVLET DEDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanı’nda şerefli nöbeti 16 gündür sürdüren Orduluları, Başkan Enver Yılmaz’ın yanı sıra 19 ilçe belediye başkanı da yalnız bırakmadı. Ordulularla tek vücut olan ilçelerdeki temsilciler Tek Vatan, Tek Devlet, Tek Millet ve Tek Bayrak vurgusu yaptı.

BAŞKAN YILMAZ: “ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

Hakkari’den gelen şehit haberinden dolayı duyduğu üzüntüyle konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Darbe sürecinde terörün hain saldırıları durmuştu. Tahmin ediyorum, PKK terör örgütü de darbenin girişiminin başarılı olamayacağını gördü ki Ankara’da cezaevindeki vatan hainlerine destek amaçlı olarak ilgiyi tekrar Güneydoğu’ya çevirip, darbe teşebbüsünün 15. gününden sonra eylemlerini yapmaya devam etti. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİ EN FAZLA KATLAYAN İL OLDUK”

Darbe sürecini en az hasarla atlatan, birlik ve beraberliği en fazla katlayan ilin Ordu olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Belediye başkanlarımı kutluyorum, milletin tercümanı oldular. İstanbul ve Ankara’daki vatandaşımızın darbeye karşı duruşu ne ise onlar da aynı niyet ve düşünceyle tepkilerini sonuna kadar ortaya koydu. Tebriklerimi sizden sonra belediye başkanlarıma da yapıyorum” diye konuştu.

NİKAHLARI DEMOKRASİ MEYDANINDA KIYILDI

Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanı, kutsal nöbetin 16. gününde farklı bir etkinliğe imza attı. Binlerce insanla millet olma şuurunu yaşamak isteyen gelin Damla Yüksel ve damat Tarık Kılıç’ın nikah törenleri Demokrasi Meydanı’nda yapıldı.

Çiftin bu talebine kayıtsız kalmayan Başkan Enver Yılmaz nikahı kıyarken, Ak Parti Milletvekili Oktay Çanak, Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Eski Ak Parti Milletvekili Ayhan Yılmaz ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da çiftin mutlu anına şahitlik etti.

MİLLETVEKİLİ ÇANAK: “TÜRKİYE’YE YAPILMAK İSTENEN KALLEŞ SALDIRI KARŞILIKSIZ KALMAYACAK”

Türk milletinin günlerdir meydanlarda gösterdiği mücadeleyle tarih yazdığını ifade eden Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, bu durumun her millete nasip olmayacağını söyledi. 15 Temmuz’da vatanına sahip çıkmak için canını feda eden şehitlerle ilgili bir düzenleme yapıldığını ifade eden Milletvekili Çanak, “Demokrasi için şehit olan kardeşlerimiz, Türkiye’de şehit olan polis ve askerlerimizle aynı haklara sahip olacak” dedi.

Türkiye’ye yapılmak istenen kalleş saldırının karşılıksız kalmayacağını ifade eden Milletvekili Oktay Çanak, “Vatan, millet ve bayrak sevgisi olduğu sürece kimse bizi mağlup edemeyecek. Allah bu ülkede birliğimizi daim etsin” şeklinde konuştu.

 

ESKİ MİLLETVEKİLİ YILMAZ: “BU MİLLETE NE KADAR SAYGI DUYSAK AZDIR”

1980 Darbesi’ni bilen biri olan, 15 Temmuz’daki gibi bir durumun daha önce yaşanmadığını söyleyen Eski AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, “Biz direnmenin ne olduğunu, ne olmasını gerektiğini o gün meydanlara gelen kardeşlerimizden gördük. 16 gündür demokrasiye darbe vurmak isteyen o bedbaht insanların karşısında dimdik duran tüm Ordulu ve Türkiyelileri saygı ve sevgiyle selamlıyoruz. Bu millete ne kadar selam etsek, saygı göstersek azdır. Çünkü bu halk, dünyaya demokrasinin ne olduğunu gösterdi” dedi.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “TÜM SİYASİ PARTİLER, KOL KOLA GİREREK MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYOR”

Hayatı normale döndürmek için üzerlerindeki sorumluluk duygusunun bilincinde olduklarını ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Gece sabaha kadar burada olmanın yorgunluğunu hissetmeden, sabah yine insanımızın hayatını kolaylaştıracak çalışmalar ve bu kararları uygulamamız devam ediyor. Geç saatlere kadar yorgunluk bilmeden çalışmalarımızı birlikte sürdürüyoruz” diye konuştu.

Tüm siyasi partilerin kol kola girerek, el ele vererek mücadeleyi birlikte sürdürdüklerini söyleyen Başkan Tekintaş, Türk milletinin bu ülkeyi cuntacılara emanet etmeyeceğini belirtti. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : 19, İLÇE, TEK, VATAN, BAYRAK, DEVLET, DEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız