HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Ekim 2019 Çarşamba Saat: 08:35

ORDU’YA BİR ÖDÜL DAHA

Ordu Tarım İl Müdürlüğü, ABC Deterjan A.Ş. ve Sakin Şehir Üretici Kadınlar Derneği işbirliğinde Perşembe’de hayata geçirdiği “Yerli Yerinde Taflan” isimli proje Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldü. Ank
ORDU’YA BİR ÖDÜL DAHA

Ordu Tarım İl Müdürlüğü, ABC Deterjan A.Ş. ve Sakin Şehir Üretici Kadınlar Derneği işbirliğinde Perşembe’de hayata geçirdiği “Yerli Yerinde Taflan” isimli proje Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldü. Ankara’da düzenlenen ödül törenine Ordu’dan  İl Müdürü Kemal Yılmaz, teknik personel ve kadın çiftçiler katıldı.

Ödüle layık görülen proje hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Bakanlığımız tarafından ülkemiz genelinde bu yıl beşincisi düzenlenen “Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni”nde İl Müdürlüğümüz, ABC Deterjan A.Ş. ve Sakin Şehir Üretici Kadınlar Derneği işbirliğinde hayata geçirdiğimiz “Yerli Yerinde Taflan” isimli projemiz Tarıma Değer Katan Projeler yarışması kapsamında “Diğer Kurum ve Kuruluşlarla Yürütülen Projelerde/Örgütlenmede Fark Yaratan Kadın Çiftçiler” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Proje kapsamında Perşembe ilçemizde kuracağımız meyve, sebze işleme ve kurutma tesisi ile bahçelerimizde çürüyüp yok olan meyveleri ve sebzeleri değerlendirerek pekmez, pestil, reçel, sirke ve meyve suyu gibi ürünler haline getirip ekonomiye kazandırmayı hedefliyoruz. İlimizde kadın istihdamına ve ekonomiye katkı sunacak bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.”dedi

2017 yılında bir projemizin daha ödüle layık görüldüğünü hatırlatan İl Müdürü Yılmaz; “İl Müdürlüğümüz ile Fatsa Ziraat Odası Başkanlığımız işbirliğinde Fatsa ilçemizde uyguladığımız “ Kadın Emek Verdi Meyveler Çürümedi” isimli projemiz de 2017 yılında yine Bakanlığımız tarafından ödüle layık görülmüştü.  Bu yıl ise proje kapsamında ürettiğimiz kuru meyve, pestil, pekmez ve sirke gibi ürünleri standımızda sergileme imkanı bulduk.

Projemizin başarılı şekilde uygulanması bizleri oldukça mutlu etti. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanımız  Dr. Bekir Pakdemirli’nin değerli eşleri Dr. Ahu Pakdemirli hanımefendi standımızı ziyaret ederek bizleri onurlandırdı. Uygulayacağımız yeni projeler ile ilimizde kadın girişimciliğini güçlendirerek kadın çiftçilerimizi tarım sektörünün içerisinde daha aktif hale getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler : ORDU’YA, BİR, ÖDÜL, DAHA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız