HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Kasım 2019 Cuma Saat: 09:39

Kızılay’dan Çocukların Eğitimine Destek

Eğitimi destekleyen işbirlikleri geliştiren ve ilgili kurumlarla eşgüdümlü hareket eden Türk Kızılay, yeni bir destek programı için MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile işbirliğine imza attı. Protokol kapsamın
Kızılay’dan Çocukların Eğitimine Destek

Eğitimi destekleyen işbirlikleri geliştiren ve ilgili kurumlarla eşgüdümlü hareket eden Türk Kızılay, yeni bir destek programı için MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile işbirliğine imza attı. Protokol kapsamında, BİLSEM ve ARGEM'lerdeki eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, donanım ihtiyaçlarının karşılanması ve bu merkezlerde sunulan eğitimin niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak. 
 
Türkiye genelindeki okullara Zeka Sınıfları ve Özel Eğitim Sınıfları kurarak, öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayarak ve burs vererek eğitime yönelik desteklerini sürdüren Türk Kızılay, özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü MEB Araştırma, Geliştirme, Eğitim ve Uygulama Merkezleri (ARGEM) ile Bilim ve Sanat Merkezlerinin (BİLSEM) fizikî alt yapılarının geliştirilmesi, donanım ve materyal eksikliklerinin giderilmesi, bilişim atölyeleri kurulumu ve okullara destek eğitim odası donatımı desteği verecek.

Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ile MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’nin imza altına aldığı protokol kapsamında düzenlenecek programlarla öğretmen ve öğrencilerin afet zararlarından korunma yöntemleri konusunda farkındalığının artırılması da amaçlanıyor.
 
“Özel yetenekli çocuklarımızın Kızılay bilinciyle yetişmesini hedefliyoruz”
 
BİLSEM’lerde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde özel yetenekli 63 bin öğrenci bulunduğunu belirten MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Bilgili, “Özel yetenekli öğrencilerimizi Türk Kızılay’ın yaptığı bütün işlerle ilişkilendirmek istiyoruz. Öğrencilerimizin, Türk Kızılay’ın eğitimlerine, ulusal ve uluslararası yardım etkinliklerine katılmalarını istiyoruz.” dedi. Protokol kapsamında öğrencilere yönelik birçok etkinlik yapılacağını ifade eden Bilgili, “Özel yetenekli çocuklarımızın Kızılay bilinciyle yetişmesini ve bu duyarlılıklarının hayatları boyunca devam etmesini hedefliyoruz. Türk Kızılay ile planladığımız etkinlikleri belirli bir süreçte gerçekleştireceğiz." diye konuştu.
 
“Ülkemizin geleceğine güzel işler bırakacak çalışmalar yapılacak”
 
Türk Kızılay Genel Müdürü Altan da “İhtiyaç ve imkanı bir araya getirerek ülkemizin geleceğine yönelik güzel işler bırakacak çalışmalar yapılacak. Gençlerimiz, çocuklarımız bu protokolle, daha iyi öğrenerek ülkelerine çok iyi hizmet verme fırsatı bulacak.” değerlendirmesinde bulundu.
 
İşbirliği protokolünün imza töreninde Genel Müdür Altan’a, Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özer de eşlik etti.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız