HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Ağustos 2016 Cumartesi Saat: 10:04

Suriyeli öğretmen eğitimlerine, Şahin’den sert tepki

Ziraat Odası eski Başkanı ve eski Ulusal Fındık Konseyi Başkan Yardımcısı Onur Şahin, Suriyeli Öğretmenlere verilen eğitimi sert sözlerle eleştirdi.
Suriyeli öğretmen eğitimlerine, Şahin’den sert tepki

Ziraat Odası eski Başkanı ve eski Ulusal Fındık Konseyi Başkan Yardımcısı Onur Şahin, Suriyeli Öğretmenlere verilen eğitimi sert sözlerle eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak yetiştirileceğini, eğitimin 21 akademisyen tarafından verileceğini. Eğitimlerin 22 Ağustos-2 Eylül arasında yapılacağını.  Ve Suriyeli 20 bin öğretmene eğitim verileceğini açıklamasının ardından tepkilerde beraberinde geldi.

Suriyeli öğretmen yetiştirilmesine ve atanmasına itiraz ettiğini belirten Onur Şahin yaptığı açıklamada; “Bugün öğretmen, yarın suriyeli  doktor, mühendis ,tekniker……..

Bu açıklamayı üniversite  de bir çocuğu okuyan, bir çocuğu da bu yıl üniversiteye başlayacak olan bir Türk vatandaşı olarak yapıyorum. Aynı durumda olan yüzbinlerce Türk vatandaşı gibi…

20 bin Suriyeli öğretmene neden eğitim veriyorsun ? Her halde Suriye deki okullarda  öğretmenlik yapmaları için değil.Şimdiden 514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak devlet kadrosundaki yerini aldı. Amaç Suriyeli öğrencilere eğitim vermek ise bunu yıllardır atama bekleyen öğretmen adaylarımızda rahatça verebilir. İntibak eğitimi mi gerekiyor ?.20 bin  Suriyeli öğretmen yerine 20 bin atamayı bekleyen bizim genç öğretmenlerimize verirsin intibak eğitimini ve Suriyeli çocukların yoğun olduğu illere atarsın.

Yanlış Suriye politikasının bedelini 5 yılı aşkın 4 milyona yaklaşan sığınmacıları bakmak zorunda kalmakla ödüyoruz ve millet katkısının 20 milyar doları bulduğunu açıkladı Sayın Cumhurbaşkanı.. Hadi buna tamam diyoruz. .İnsanlık görevi, darda kalana el uzatmak diyoruz.

İnsani yardımı anladık ta  bu Suriyeli devlet memurları yaratma da nereden çıktı…Bugün öğretmen, yarın doktor, mühendis, teknisyen Suriyeli devlet memurlarını da göreceğiz” dedi.

Bundan eminim. Bir çok alanda vasıfsız ve düz işçi sınıfında bir çok Türk vatandaşının işini elinden alan, yada çalışacakları alanları daha ucuza çalıştıkları için dolduran Suriyeli sığınmacılara, şimdi de bin bir güçlükle okutarak mezun ettiğimiz üniversite mezunu evlatlarımızın kadrolarını mı tahsis edeceksiniz ?…Size bu yetkiyi kim verdi .? Kime sordunuz ? diye sorular soran Şahin şöyle devam etti;

Kendi vatandaşlarınızın hangi güçlüklerle çocuklarını üniversilerde okuttuğunun farkında değilsiniz.? ÖSYM Sonuçları açıklandı. Veliler çocuklarını yurtlara yerleştirme telaşında .Devlet yurtları sınırlı. Özel yurtlarda yıllık ücret  7.000. – 10.000. TL arasında. Özetle kolay değil bir öğrencinin eğitimini sağlamak. Aynı anda iki öğrencisi olan velilerin ise Allah yardımcısı olsun.

Velilerin bin bir güçlükle okuttuğu, çocuklarımızın ise büyük emek harcayarak tamamladığı üniversite eğitimi sonrasında kamuda ve özel sektörde çalışacak olan alanların Suriyelilere açılması kendi vatandaşınıza haksızlıktır..

Sadece kamu da değil. Özel sektörde de bu yolu açacaksınız. Diploması olan Suriyeliler özel sektörde de çalışma izni vereceksiniz.. Suriye de barış olsa dahi geri dönmeyecekler.. On binlerce gencimizin ekmeğinin elinden alınmasının önünü açacaksınız. Yakın zamanda vatandaşlık ta verecek , bu insanları kalıcı hale getireceksiniz…

SİZİN ÇOCUKLARINIZIN GELEÇEK KAYGISI YOK.. OLAN SADE VATANDAŞA OLAÇAK

Her şeyi vatandaşa soralım diyorsunuz..Bunu da vatandaşa sorun..Bırakın vatandaşı kendi seçmenize sorun..Suriyeli sığınmacıların kamuda ve özel sektörde çalışmasının önünü açalım mı diye ?..Ama soramazsınız..Zira kendi seçmenizin dahi bunu kabul etmeyeceğini çok iyi biliyorsunuz ..Ama sizin çocuklarınızın gelecek derdi yok..Sizler Bakan’sınız, Milletvekili’siniz” diye konuştu.

Şahin, darbe girişimi sonrası yapılan bu düzenlemeyi 15 temmuz ve sonrasında meydanları bırakmayan türk halkı hak etmemiştir diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;

“Türk milleti 15 Temmuz geçesi çocuklarına daha özgür ve güvenli bir gelecek için sokağa çıktılar.Ve kendilerini tankların önüne attılar, merilere siper ettiler..Sivil şehitlerimiz arasında 4 milyona yaklaşan sığınmacılardan kaç kişi var.? Hiç merek ettiniz mi ?

Gerektiğinde ülkesinin geleceği için can veren , günlerce meydanları bırakmayan iktidar muhalefet ayrımı yapmadan ülkesinin geleceğine sahip çıkan bu milletin evlatlarına tahsis edilmesi dereken kadroları Suriyeli sığınmacılara açamazsınız.

Önce can, sonra canan.  Kendi evlatlarımız dururken, boşta yüz binlerce üniversite mezunu evladımız varken başka ülkenin evlatlarına iş alanları açamazsınız..Buna hakkınız yok.

HER TÜRK VATANDAŞI BUNA İTİRAZ ETMEK ZORUNDADIR.

Bu uygulama gençlerimizin geleceğini çalmaktır. 3 çocuk diyorsunuz..Tamam da çocuklarımızın geleceğini böyle mi inşa edeceksiniz. Suriyeli sığınmacılara insanlı görevimizi yapalım. Ekmeğimizi paylaşalım, aç açıkta bırakmayalım. Bir an önce Suriye ‘de barışın tesisini sağlayalım. Sınır bölgelerinde geçici Suriye yerleşimleri kuralım.. Buraya kadar…Yardımında bir ölçüsü var.. Bu kitleye Türk vatandaşlığını veremezsiniz. Vasıflı elamanlarından istifade edeceğiz lafını geçin. Yüz binlerce vasıflı ve işsiz kendi evladın dururken, Tek bir yabancıya kamu  ve özel sektör kadrolarını tahsis edemezsiniz. Bugün Suriyeli çocukların eğitimi için bu uygulamayı yapıyoruz derler susarsınız. Yarın diğer meslek dallarında da çalıştırmaya başlarlar haberiniz dahi olmaz.

Ben itiraz etme hakkımı kullanıyor ve itiraz ediyorum. Bir öğrenci velisi olarak iki evladı da üniversitede okuyan bir veli olarak üniversite öncesi ve üniversite öğrenimi boyunca velilerin ne bedeller ve fedakarlıklarla çocuklarını okuttuğunu ve çocuklarında hangi fedakarlıklarla ve yoğun bir çalışma ortamında okuduklarını biliyorum…

Ve gücüme gidiyor. Bırakın ülkesinde savaşı, bir darbe girişiminde dahi tankların önüne yatacak kadar vatanını ve özgürlüğünü savunan, canını veren milletimin evlatları dururken, kendi vatanının işgalinden kaçarak ülkeme sığınanlara, kendi çocuklarımızın haklarının  devredilmesi gücüme gidiyor.

AKP, MHP ve CHP milletvekilleri, oy veren seçmenler. Bu yanlış uygulamayı engelleyin. Bugün susarsanız, yarın çok geç olduğunu fark edeceksiniz. Bizi yönetenlerin yarın bu konuda da yanlış yapmışız milletimiz bizi af etsin demesinin de bir faydası olmayacak. Ama diyorsanız biz susmaya devam edeceğiz. Susmaya devam et halkım” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız