HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Aralık 2019 Salı Saat: 08:27

YENİ TİCARET SEKTÖRLERİ DOĞACAK

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Demiryolu projesinin tamamlandığında. hem turizm açısından, hem sanayi anlamında yeni sektörlerin doğmasına, yeni ticari ilişkilerin artmasına sebep olacağını söyledi.   Baş
YENİ TİCARET SEKTÖRLERİ DOĞACAK

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Demiryolu projesinin tamamlandığında. hem turizm açısından, hem sanayi anlamında yeni sektörlerin doğmasına, yeni ticari ilişkilerin artmasına sebep olacağını söyledi.

 

Başkan Şahin, “Demiryolu Projesi tamamlandığında Ordu’da ve bölgede yeni sektörlerin doğmasına, yeni ticari ilişkilerin artmasına sebep olacak ve Ordu bir lojistik merkez olacaktır” dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, canlı yayın konuğu olduğu TRT Trabzon Radyosunun sorularını yanıtlarken, Samsun Sarp Demiryolu projesini ve Samsun Ordu arasında yapılacak olan demiryolu hakkında değerlendirmede bulundu.

TRT Trabzon Radyosu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Servet Şahin; “Demiryolu ulaşımı, ulaşım araçları içerisinde en ucuzu, en ekonomik olanı ve en konforlu olandır. Aynı zamanda incelendiği zaman çevre kirliliği bakımından da en mükemmel ulaşım aracıdır. Bu nedenle 21’nci yüzyılda demiryolu çağı olacağına inandıklarını belirtti.

“MALİYET OTOYOLUN 3’DE 1’İ”

Demiryolunun otoyoldan daha az maliyetle yapıldığını vurgulayan Başkan Şahin; “Maliyet bakımından da baktığımız zaman otoyolun kilometre başı 12 milyon dolar iken, demiryolunun maliyeti 4 milyon dolar, bu yüzden modern bir demiryolu 6 şeritli karayolu maliyetine rahatlıkla yapılabiliyor. 6 hatlı bir otoyol için 37,5 metre veya 40 metre bir genişlik lazımken iki hatlı demir yolunda13,5 – 14 metre genişlik yetmektedir. Bunun istimlak bakımından daha ucuz ve daha kolay yapılabilen mükemmel bir araç” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : YENİ, TİCARET, SEKTÖRLERİ, DOĞACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız